Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Brazen en archieven jagen op Manifest

Twee weken duurde de vliegreis, maar nu is Manifest eindelijk geland waar het wil zijn. Cobra Kai en Undercover hielden de serie lange tijd van de eerste plaats, maar nu is het toch raak. Tegelijkertijd is Undercover aan een duikeling begonnen.

Brazen

De serie verscheen wekelijks en stond daardoor acht weken lang in de top van de lijst. Nu iedereen wacht op een mogelijk vierde seizoen is Undercover gezakt naar de vierde plaats. Zo is Brazen nieuw op het podium, samen met opnieuw Stay Close. Archive81 is de populairste nieuwe serie op Netflix met een vierde plaats.

Ricky Gervais

Archive81 wordt gevolgd door After Life, het slotstuk van Ricky Gervais weet opnieuw veel indruk te maken. De docuserie Cheer is de nummer negen in de lijst, ook nieuw zijn Upgrade en The House.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Manifest (+1)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 2. Brazen (nieuw)
  • Detectiveschrijfster Grace Miller weet met een dodelijke precisie een motief te bepalen. En die vaardigheid heeft ze hard nodig om de moord op haar zus te ontrafelen.
 3. Stay Close (-)
  • Vier mensen houden duistere geheimen verborgen voor hun naasten. Als het verleden hen achterhaald, dreigen hun levens geruïneerd te worden en moeten ze goed nadenken over hun vervolgstap.
 4. Archive 81 (nieuw)
  • Een archivaris krijgt de opdracht beschadigde videobanden te restaureren en raakt betrokken in een mysterie rond de vermiste regisseur en een demonische sekte.
 5. Undercover (-4)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 6. After Life (nieuw)
  • Tony probeert nog altijd op te krabbelen na de dood van Lisa, maar komt er gaandeweg achter dat hij iets zoekt dat er helemaal niet is. Dit alles verpakt met de typische zwartgallige humor van Ricky Gervais is het een passend slotseizoen geworden.
 7. Emily in Paris (-1)
  • Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
 8. The Witcher (+1)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 9. Cheer (nieuw)
  • Deze aangrijpende docuserie volgt het wel en wee van het cheerleadingteam van Navarro College dat hard traint om de felbegeerde nationale titel binnen te halen.
 10. Cobra Kai (-6)
  • Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de ‘Karate Kid’-films.
 11. Upgrade (nieuw)
  • Een man raakt verlamd als gevolg van een gewelddadige overval. Hij laat een chip implanteren waardoor hij de controle over zijn lichaam terugkrijgt en wraak kan nemen.
 12. Don’t Look Up (-4)
  • Twee astronomen ontdekken een komeet die de aarde zal verwoesten. Ze proberen het Witte Huis te overtuigen van de ernst van de situatie en als dat niet lukt starten ze een mediacampagne. Maar of het veel zal uithalen…
 13. Dangerous (-8)
  • Om de mysterieuze dood van zijn broer te onderzoeken, verhuist een voorwaardelijk vrije man naar een ver eiland. Een bende dwingt hem zijn verleden onder ogen te zien.
 14. La Casa de Papel (-3)
  • De absolute apotheose van La Casa de Papel is verschenen. Nog één keer worden we meegenomen naar het verhaal van de bende. In de laatste afleveringen wordt duidelijk wie de overval overleeft, wat de rol van Alicia gaat zijn en of de bende erin slaagt om het goud veilig te stellen.
 15. Spider-man: Homecoming (-2)
  • Peter Parker keert terug naar zijn oude leventje en gaat gewoon weer naar school. Maar dan biedt de komst van de Gier hem de kans om zichzelf te bewijzen als superheld.
 16. Mother/Android (-9)
  • Een jonge, zwangere vrouw en haar vriend zoeken wanhopig naar veiligheid in een postapocalyptische wereld geteisterd door een gewelddadige opstand van androïden.
 17. Gomorra (-3)
  • Maffia-activiteit in Napels staat centraal in de serie Gomorra, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.
 18. The Girl from Oslo (-6)
  • Als haar dochter wordt ontvoerd, reist een Noorse diplomaat naar het Midden-Oosten. Ze vertrouwt op oude vrienden en een groot geheim om haar dochter te bevrijden.
 19. Queer Eye (-4)
  • De met een Emmy bekroonde serie is terug met een nieuwe Fab 5 die Amerika weer fabuleus moet maken met uitdagende make-overmissies.
 20. The House (nieuw)
  • In deze duistere animatiecomedy raken een arme familie, nerveuze ontwikkelaars en een vermoeide huisbazin in verschillende tijdperken betrokken bij hetzelfde mysterieuze huis.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?