Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 30

De lijst van meest populaire titels op Netflix is deze week flink door elkaar geschud. Warrior Nun heeft de koppositie na twee rondes moeten afstaan en staat nog maar nét op het podium. De top wordt overgenomen door twee nieuwe series.

Katherine Langford

Het allombekende Suits is direct naar de tweede plaats opgeklommen, maar moet nieuwkomer Cursed vooralsnog boven zich dulden. De reeks met Katherine Langford wordt vooralsnog wisselend ontvangen, maar wel massaal bekeken. Ook nieuw in de top-5 is de film Fatal Affair.

365 Dni bijna verdwenen

Een nieuwe documentaire is The Business of Drugs en het Mexicaanse Osuro Deseo weet van velen de aandacht te trekken. Ondertussen moet 365 Dni vrezen om uit de lijst te vallen. De Poolse film is met afstand de langst aanwezige titel in de lijst, maar staat nu op plaats twintig op het randje van eliminatie.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Cursed (nieuw)
  • Cursed gaat over Nimue. Een Fey die probeert te ontsnappen aan een groep geestelijken die al het bovennatuurlijke wil uitroeien. Ondertussen wil ze een magisch zwaard naar tovenaar Merlijn brengen, wat de laatste wens van haar moeder is. Het is de enige manier om al de Fey te beschermen.
 2. Suits (nieuw)
  • Opnieuw staat Suits in de lijst met meest populaire titels, want van deze grote hitserie is een nieuw seizoen verschenen. In totaal zijn er negen seizoenen gemaakt en het achtste seizoen is nu begonnen op Netflix. De tweede helft van de reeks wordt aankomende winter verwacht.
 3. Warrior Nun (-2)
  • Met Thekla Reuten in een bijrol is Warrior Nun een instant hit op Netflix. Wanneer Ava ontwaakt in een lijkenhuis wordt al snel duidelijk dat ze over superkrachten beschikt. Ze blijkt dan ook de uitverkoren aureool-drager te zijn van een geheime sekte die als belangrijkste taak heeft om op demonen te jagen.
 4. Queen of the South (-1)
  • Niet één maar gelijk twee seizoenen van Queen of the South zijn toegevoegd. Het derde en vierde seizoen brengt de opmars van Teresa Mendoza verder in beeld. Langzaam maar zeker neemt ze de teugels in handen van de georganiseerde misdaad, en staat ze boven de troepen.
 5. Fatal Affair (nieuw)
  • en advocate raakt verstrikt in een sinister kat-en-muisspel als een drankje met een oude vriend escaleert in een obsessie die iedereen van wie ze houdt in gevaar brengt.
 6. The Old Guard (-4)
  • Een groep onsterfelijke superhelden wordt ontdekt en opgejaagd. Weten ze uit de klauwen te blijven van een farmaceutisch bedrijf dat hun dna wil klonen? Het levert heel veel actie op, met een aantal boeiende plotwendingen. Zoals in de allerlaatste minuut!
 7. The 100 (+1)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 8. Oscuro Deseo (nieuw)
  • Als de getrouwde Alma een weekend van huis weg is, komt ze in een romance terecht met een jongeman. Wat ze dan nog niet weet, is dat dat weekend eindigt in een tragedie en dat haar dierbaren misschien wel anders zijn dan ze ooit kon voorstellen.
 9. The Sinner (-5)
  • Harry Ambrose wordt opnieuw betrokken bij een onderzoek waar het verleden veel vragen oproept. Ditmaal is Matt Bomer het hoofdpersonage, want hij is op miraculeuze wijze ontkomen aan een auto-ongeluk. Heeft hij gewoon veel geluk gehad of schuilt er veel meer in zijn verleden?
 10. Snowpiercer (-5)
  • Door eigen geklungel heeft de mensheid ervoor gezorgd dat de aarde niet meer bewoonbaar is. De rijken hebben zich weten verzamelen op een rondrazende trein, waar een paar verstekelingen ook aan boord zijn gekropen. Ze zitten in de staart en worden langzaam verdreven. Tot één van hen hard nodig is. Er wordt een mysterieuze moord gepleegd en een voormalig rechercheur wordt ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.
 11. Unsolved Mysteries (-5)
  • Zes zaken die tot – vaak soms beangstigende – verbeelding spreken. Hoe kan iemand vanuit het niets verdwijnen, hoe kan iemand een sprong hebben gemaakt van zes meter om door een gat te verdwijnen. Hoe heeft iemand zijn hele gezin weten uit te moorden om vervolgens de politie compleet om de tuin te leiden en hoe heeft een ufo een gebied volledig op zijn kop gezet. Zes zaken in zes afleveringen.
 12. 24 (-1)
  • Jack Bauer is niet weg te denken uit de geschiedenis van series en nu staan alle seizoenen op Netflix. De serie met Kiefer Sutherland is bijzonder door de opzet. Ieder seizoen beslaat exact 24 uur, één uur per aflevering. Daarin moet Bauer een zaak zien op te lossen en de spanningsboog is hoog. Al is het maar doordat de klok continu meetikt.
 13. Dark (-6)
  • De trilogie is compleet. Het bovennatuurlijke Duitse verhaal speelt zich in drie jaren af en zo hebben de makers altijd toegewerkt om het verhaal in drie seizoenen te vertellen. Het slot is nu dan ook te zien, waarbij alle antwoorden moeten worden gegeven.
 14. Karppi (-1)
  • Sofia Karppi kende een heftig eerste seizoen, waarbij haar eigen leven en die van haar dochter op het spel stond. Nu is ze terug in Finland om een nog veel grotere zaak op te lossen, want er lijkt een massagraf te zijn gevonden.
 15. Stateless (-1)
  • De Australische serie Stateless is gebaseerd op waargebeurde verhalen. We volgen vier mensen in een immigratiedetentiecentrum. Daar blijkt al snel dat het leven niet over rozen gaat en ontstaan er onverwachte banden om het hoofd boven water te houden.
 16. Marcella (-1)
  • Anna Friel zet met Marcella Backland een prachtig personage neer. Na de pijnlijke breuk met haar man besluit Marcella terug te keren bij de recherche, alleen zwarte gaten in haar geheugen zorgen voor grote problemen. Inmiddels is het derde seizoen verschenen, waarin ze undercover gaat.
 17. The Order (-)
  • Als Jack Morton ontdekt dat op zijn nieuwe school een geheime orde is, wil hij bij de groep horen. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij terecht komt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie. Lukt het Jack ondertussen om zijn speciale kracht geheim te houden?
 18. The Business of Drugs (nieuw)
  • De drugsproblematiek is bekend, maar hoe werkt de handel en wandel van drugs eigenlijk? In The Business of Drugs wordt dit belicht aan de hand van zes afleveringen. In iedere episode staat één drug centraal, cocaïne, synthetische drugs, heroïne, meth, cannabis en opioïde.
 19. Charlie and the Chocolate Factory (-10)
  • Met het slechte weer was Charlie and the Chocolate Factory de ideale familiefilm om weer eens op te zetten nu deze is toegevoegd aan Netflix. Met Johnny Depp als Willy Wonka mogen vijf kinderen – en noodzakelijkerwijs hun ouders – de fabriek in. Want meneer Wonka zoekt een opvolger. Alleen dat is allemaal wat lastiger dan hij vooraf dacht.
 20. 365 Dni (-7)
  • Massimo Torricelli is een jonge Siciliaanse maffiabaas die aan het hoofd van de familie komt te staan als zijn vader wordt geliquideerd. Laura is een employé van een luxueus hotel in Warschau die op vakantie is in Sicilië. Op het Italiaanse eiland komen ze elkaar tegen. Voor Massimo is Laura de vrouw over wie hij altijd gedroomd heeft. Hij laat haar kidnappen, sluit haar op in een luxueus kasteel en geeft haar 365 dagen de tijd om van hem te gaan houden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?