Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Mel en Jack stoten Stranger Things van koppositie

Virgin River is erin geslaagd om Stranger Things van zijn troon te stoten. Het vierde seizoen van de romantische dramaserie, waarin het verhaal van Jack en Mel eindelijk verder gaat, heeft de eerste plats in de 20 populaire op Netflix te pakken. Daarmee kwam de voorspelling van vorige week uit en zakte Stranger Things zelfs af naar de derde plek.

Ryan Gosling

Ryan Gosling deed met zijn nieuwe film The Gray Man namelijk ook uitstekende zaken. Daarmee heeft het de derde plek in de lijst met 20 populaire titels te pakken. Rondom The Gray Man is er overigens nog meer goed nieuws, want de film krijgt een vervolg én een spin-off.

Volop films

Net als afgelopen week bevat de lijst ook deze week weer flink wat films. Mogelijk heeft dat te maken met het warme weer en willen veel mensen liever een kortere film opzetten in plaats gelijk opgaan in een serie? Dat Het Zeebeest het goed doet in de vakantie, is geen verrassing. Maar dat Ghostbusters Afterlife zijn plek zo goed als heeft behouden, is toch een prestatie.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Virgin River (nieuw)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 2. The Gray Man (nieuw)
  • Ryan Gosling speelt de hoofdrol in The Gray Man. Een schimmige CIA-agent onthult vernietigende geheimen van de organisatie. Het zorgt ervoor dat hij wordt opgejaagd door een ontspoorde agent die een prijs op zijn hoofd zet. Op dit boek van Mark Greaney is The Gray Man gebaseerd.
 3. Stranger Things (-2)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 4. Het Zeebeest (-)
  • Als een jong meisje zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager, gaan ze op een epische reis door onbekende wateren – zen schrijven ze geschiedenis.
 5. Alba (+3)
  • Alba wordt wakker op een strand na een verkrachting die ze zich niet herinnert. En dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar lief.
 6. Resident Evil (-4)
  • Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.
 7. Ghostbusters Afterlife (-1)
  • Een jong gezin verhuist naar een klein stadje en ontdekt een geheime bovennatuurlijke familiegeschiedenis. Er ontwaken duistere paranormale krachten die op wraak zinnen.
 8. The Umbrella Academy (-1)
  • Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.
 9. The Mortal Instruments: City of Bones (nieuw)
  • Clary Fray dacht altijd een doodgewone tiener te zijn. Niets is minder waar als haar moeder wordt ontvoerd door een gevaarlijk sujet. De tiener roept de hulp van andere jonge half engelen-half mensen in.
 10. Legend (nieuw)
  • De identieke tweeling en beruchte gangsters Reggie en Ronnie Kray ontsnappen aan de autoritten in het Londen van de jaren zestig terwijl ze het publiek angst aanjagen.
 11. Persuasion (-8)
 12. Peaky Blinders (-)
  • De Peaky Blinders is een angstaanjagende bende van de stad Birmingham, kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen. Thomas Selby heeft de leiding over de Peaky Blinders.
 13. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (nieuw)
  • Zes tieners zijn uitgenodigd in een hypermodern avonturenkamp op Isla Nublar. Als de dinosauriërs uitbreken, moeten de kampeerders samenwerken om te overleven.
 14. Hotel Mumbai (nieuw)
  • Het aangrijpende verhaal van Hotel Mumbai is gebaseerd op de aanslagen in Mumbai in 2008 en gaat over de mensen en gebeurtenissen in het Taj Mahal Palace Hotel tijdens vier dagen van terreur.
 15. Better Call Saul (-1)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 16. Love Song (nieuw)
  • Een songwriter zonder inspiratie moet een nummer schrijven voor een countryster en ontmoet een worstelende zangeres, die weleens meer dan alleen een muze zou kunnen zijn.
 17. Riverdale (nieuw)
  • Het verhaal van Riverdale gaat verde.r Archie, Betty, Jughead en Veronica zijn al lang geen kinderen meer. Hun avonturen gaan verder in het zesde seizoen.
 18. The Man From Toronto (-9)
  • Een identiteitswissel dwingt een stuntelige ondernemer om samen te werken met een beruchte huurmoordenaar, ‘De Man uit Toronto’, in de hoop in leven te blijven.
 19. Too Old For Fairy Tales (nieuw)
  • Een verwende gamer wil meedoen aan een toernooi, maar een excentrieke tante en zijn moeder dwingen hem om zijn prioriteiten te herzien.
 20. Boo, Bitch (-8)
  • Twee oudere hartsvriendinnen doen een laatste poging om gezien te worden. Maar als een van hen een geest wordt, moet ze haar best mogelijke leven leiden – nu ze nog kan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?