Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 31

De grote vier, zo mag je ze wel noemen. Juli stond op Netflix in het teken van de vier grote series die een nieuw seizoen kregen. Orange is the New Black was daarvan de laatste en maakt het kwartet vol.

Topbezetting en een clown

Voorlopig staat La Casa de Papel nog strak bovenaan, met Stranger Things al de gehele maand juli bovenin de lijst. Het slotstuk van Orange is the New Black is binnengekomen op de derde plaats, waarmee Suits én The Big Bang Theory een plek zijn gezakt.

De tweede nieuwe binnenkomer in de lijst is er één van een heel ander soort: It. De clown maakt heel veel los, van grote angst tot totale euforie. De film wordt in ieder geval gretig bekeken. Met The Great Hack is er tevens een documentaire binnengekomen op plek 13.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. La Casa de Papel (-)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 2. Stranger Things (-)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 3. Orange is the New Black (nieuw)
  • Zeven jaar lang is Orange is the New Black een steunpilaar van Netflix geweest. Het is samen met House of Cards de grondlegger geweest van de Originals, nu is het tijd voor de dames in (en weer uit) de gevangenis om het stokje over te dragen aan de opvolgers. Maar niet voor Piper, Alex en de andere hoofdrolspeelsters hun laatste verhalen vertellen.
 4. Suits (-1)
  • Suits is op Netflix alweer toe aan het zevende seizoen en opnieuw komt de serie keihard binnen in de lijst. Het zevende seizoen is tevens het laatste waarin Meghan Mardle te zien is als Rachel Zane. Het leek het slot voor Mike, maar inmiddels is duidelijk dat hij in het slotseizoen terug zal keren. De eerste helft van het seizoen staat erop, de rest wordt later dit jaar verwacht.
 5. The Big Bang Theory (-1)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 6. It (nieuw)
  • Eén van de meest gevreesde films maakt een rivaval én hoe! It volgt een groep kinderen, beter bekend als de Losers club, in het kleine stadje Derry, Maine. Het monster, in de vorm van een clown genaamd Pennywise, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.
 7. The 100 (-)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 is weer aan een volledig nieuwe dimensie begonnen. Het zesde seizoen brengt de bekende personages naar een nieuwe tijd en daardoor nieuwe uitdagingen. Wekelijks verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Clarke, Bellamy en Octavia.
 8. Glee (-3)
  • Glee vertelt aan de hand van veel liedjes het verhaal van een groep jongeren, die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op school: de McKinley High’s Glee Club. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze worden namelijk gezien als de losers van de school. Alle zes seizoenen van de hitserie zijn in één keer op Netflix verschenen.
 9. The Fresh Prince of Bel-Air (-3)
  • Will Smith maakt de ene na de andere succesvolle film, toch begon het voor hem allemaal met een serie. Begin jaren’90 was The Fresh Prince of Bel-Air ontzettend populair. Smith wordt door zijn moeder naar zijn oom gestuurd in Beverly Hills. Bij de familie Banks is Will een buitenbeentje, zet de boel al snel op stelten om uiteindelijk steeds meer onderdeel van het gezin uit te maken. Met een hilarisch goede rol voor Carlton Banks (Alfonso Ribeiro).
 10. DARK (-2)
  • In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.
 11. Queer Eye (+3)
  • Antoni, Tan, Karamo, Bobby en Jonathan zijn terug voor alweer een vierde cyclus, waarbij de Fab 5 hun makeover kwaliteiten tonen. Voor het nieuwe seizoen zijn ze net zoals in het derde seizoen in Kansas om hun hulp aan te bieden.
 12. Vis a Vis (-1)
  • De Spaanse hitserie Vis a Vis maakte misschien een voorzichtige start op Netflix, na het verschijnen van het tweede seizoen is de reeks compleet omarmd.
   Als Macarena Ferreiro in haar ogen onterecht in een vrouwengevangenis terecht komt, heeft ze nog geen idee in wat voor wereld terecht komt. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt moet Macarena alles op alles zetten om te overleven.
 13. The Great Hack (nieuw)
  • De documentaire The Great Hack laat zien hoe het Brits-Amerikaanse databedrijf Cambridge Analytica de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers misbruikte om de Brexit erdoor te duwen en om Donald Trump naar het Witte Huis te verhuizen. De invloed van big data wordt door deze docu nog maar eens pijnlijk duidelijk.
 14. Lucifer (-5)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 15. The Missing (-5)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 16. You Me Her (-4)
  • Het veride seizoen van You Me Her is te zien op Netflix, terwijl het vijfde en tevens laatste seizoen al is aangekondigd. Als het seksleven van Jack en Emma saai is geworden, besluiten ze een callgirl in te huren om hun seksleven nieuw leven in te blazen. Wat ze dan niet voor mogelijk kunnen houden, is dat er liefde ontstaat en dat ze in een liefdesdriehoek terecht komen.
 17. The Last Czars (-4)
  • Het huidige Rusland werd lang geregeerd door een tsarenfamilie. De Romanovs kwamen honderd jaar geleden letterlijk aan hun einde en over die laatste periode is de serie The Last Czars gemaakt. De minireeks is een afwisseling tussen documentaire en drama, waarbij we eens een andere historische kant te zien krijgen.
 18. When They See Us (-2)
  • De miniserie When They See Us heeft direct na de release heel veel losgemaakt. Het draait om het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongeren die in New York werden beschuldigd van een brute verkrachting. Ze waren echter onschuldig, maar dit bleek pas in een veel later stadium. When They See Us laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de nasleep was.
 19. Designated Survivor (-1)
  • Tom Kirkman is toch terug in het Witte Huis. Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol werd na twee seizoenen gecanceld, tot Netflix besloot de serie toch op te pakken. Een nieuw seizoen verscheen, waarin Kirkman opnieuw zal moeten vechten voor zijn plekje in het Witte Huis en er opnieuw heel wat spanning is.
 20. Undercover (-2)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?