Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Manifest jaagt op de eeuwige liefde

Voor de tweede week op rij staat Virgin River op de eerste plaats in de lijst van meest populaire titels op Netflix. Toch is er serieuze concurrentie, die in de aankomende weken wel eens de eerste plaats kan bestormen. Het derde seizoen van Manifest is namelijk verschenen.

Op naar vierde seizoen

De eerste weken van 2022 was Manifest niet uit de top van de lijst te slaan toen de eerste twee seizoenen werden gedropt op Netflix. Dit najaar wordt het eerste deel van het vierde seizoen verwacht en nu is dus het derde seizoen gelanceerd. The Gray Man maakt het podium compleet.

Podium verlaten

Ook hoge binnenkomers zijn Purple Hearts en de serie Keep Breathing. Zo is Stranger Things gezakt naar de zesde plaats, maar daarmee wordt wel voor het eerst sinds twee maanden het podium verlaten. Neil Patrick Harris is binnengekomen met Uncoupled op de negende plaats.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Virgin River (-)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 2. Manifest (nieuw)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 3. The Gray Man (-1)
  • Ryan Gosling speelt de hoofdrol in The Gray Man. Een schimmige CIA-agent onthult vernietigende geheimen van de organisatie. Het zorgt ervoor dat hij wordt opgejaagd door een ontspoorde agent die een prijs op zijn hoofd zet. Op dit boek van Mark Greaney is The Gray Man gebaseerd.
 4. Purple Hearts (nieuw)
  • Een beginnende muzikante gaat een verstandshuwelijk aan met een marinier die binnenkort wordt uitgezonden. Een tragedie maakt hun neprelatie al snel maar al te echt.
 5. Keep Breathing (nieuw)
  • Wanneer een vliegtuigje in de Canadese wildernis neerstort, moet de enige overlevende tegen de elementen en haar innerlijke demonen strijden om in leven te blijven.
 6. Stranger Things (-3)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 7. Mortal Engines (nieuw)
  • In een postapocalyptische nieuwe wereld proberen een jonge vrouw en haar rebellenvrienden te voorkomen dat de gigantische mobiele stad Londen alles op zijn pad verslindt.
 8. Het Zeebeest (-4)
  • Als een jong meisje zich verstopt op het schip van een legendarische zeemonsterjager, gaan ze op een epische reis door onbekende wateren – zen schrijven ze geschiedenis.
 9. Uncoupled (nieuw)
  • Een makelaar in New York is stomverbaasd als zijn vaste vriend hem verlaat. Nu zal hij opnieuw moeten beginnen en als veertiger weer moeten gaan daten.
 10. Alba (-5)
  • Alba wordt wakker op een strand na een verkrachting die ze zich niet herinnert. En dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar lief.
 11. The Most Hated Man on the Internet (nieuw)
  • Een volhardende moeder is vastbesloten om de foto’s van haar dochter van een wraakpornowebsite te verwijderen en onderneemt online een kruistocht om de wrede oprichter te stoppen.
 12. Resident Evil (-6)
  • Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.
 13. Luizenmoeder: De Film (nieuw)
  • Nu de rector weg is, probeert een team docenten de school overeind te houden. Geen makkelijke taak als je met veeleisende ouders en losgeslagen leerlingen te maken hebt.
 14. Better Call Saul (+1)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 15. The Umbrella Academy (-7)
  • Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.
 16. Ghostbusters Afterlife (-9)
  • Een jong gezin verhuist naar een klein stadje en ontdekt een geheime bovennatuurlijke familiegeschiedenis. Er ontwaken duistere paranormale krachten die op wraak zinnen.
 17. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-4)
  • Zes tieners zijn uitgenodigd in een hypermodern avonturenkamp op Isla Nublar. Als de dinosauriërs uitbreken, moeten de kampeerders samenwerken om te overleven.
 18. Peaky Blinders (-6)
  • De Peaky Blinders is een angstaanjagende bende van de stad Birmingham, kort nadat de Eerste Wereldoorlog ten einde is gekomen. Thomas Selby heeft de leiding over de Peaky Blinders.
 19. Persuasion (-8)
 20. The Mortal Instruments: City of Bones (nieuw)
  • Clary Fray dacht altijd een doodgewone tiener te zijn. Niets is minder waar als haar moeder wordt ontvoerd door een gevaarlijk sujet. De tiener roept de hulp van andere jonge half engelen-half mensen in.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?