Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 32

Hereditary Netflix

Na de heftige juli maand was het qua grote titels deze week een stuk rustiger. Niet zo gek ook, aangezien we nog allemaal midden in de ‘grote vier’ zitten. Deze week dan ook slechts twee nieuwkomers in de lijst met meest populaire titels.

Vis a Vis schuift maar door

De twee nieuwkomers halen deze week voorlopig ook nog niet de top-10. Het gaat om Derry Girls, de Noord-Ierse tieners zijn terug met een tweede seizoen. Daarnaast is de horrorfilm Hereditary binnengekomen op plaats zestien. De opvallendste verschuiving in de lijst is Vis a Vis.

De Spaanse serie is een ongekend succes en iedereen zit met smacht te wachten op het derde seizoen. Deze komt er deze maand al aan, dus kan Vis a Vis alleen nog maar verder doorstijgen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. La Casa de Papel (-)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 2. Stranger Things (-)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 3. Orange is the New Black (-)
  • Zeven jaar lang is Orange is the New Black een steunpilaar van Netflix geweest. Het is samen met House of Cards de grondlegger geweest van de Originals, nu is het tijd voor de dames in (en weer uit) de gevangenis om het stokje over te dragen aan de opvolgers. Maar niet voor Piper, Alex en de andere hoofdrolspeelsters hun laatste verhalen vertellen.
 4. The 100 (+3)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 nadert alweer de ontknoping van het zesde seizoen. Een seizoen waarin er heel veel veranders is en het voor de hoofdrolspelers zoals Clarke, Bellamy en Octavia steeds lastiger wordt. Inmiddels ia aangekondigd dat het zevende seizoen het slotseizoen zal worden. Daar wordt dan ook naar toegewerkt.
 5. Suits (-1)
  • Suits is op Netflix alweer toe aan het zevende seizoen en opnieuw komt de serie keihard binnen in de lijst. Het zevende seizoen is tevens het laatste waarin Meghan Mardle te zien is als Rachel Zane. Het leek het slot voor Mike, maar inmiddels is duidelijk dat hij in het slotseizoen terug zal keren. De eerste helft van het seizoen staat erop, de rest wordt later dit jaar verwacht.
 6. The Big Bang Theory (-1)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 7. Vis a Vis (+5)
  • De Spaanse hitserie Vis a Vis maakte misschien een voorzichtige start op Netflix, na het verschijnen van het tweede seizoen is de reeks compleet omarmd. Als Macarena Ferreiro in haar ogen onterecht in een vrouwengevangenis terecht komt, heeft ze nog geen idee in wat voor wereld terecht komt. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt moet Macarena alles op alles zetten om te overleven. Het goede nieuws is dat seizoen 3 ook al bijna verschijnt.
 8. Glee (-)
  • Glee vertelt aan de hand van veel liedjes het verhaal van een groep jongeren, die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op school: de McKinley High’s Glee Club. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze worden namelijk gezien als de losers van de school. Alle zes seizoenen van de hitserie zijn in één keer op Netflix verschenen.
 9. The Fresh Prince of Bel-Air (-)
  • Will Smith maakt de ene na de andere succesvolle film, toch begon het voor hem allemaal met een serie. Begin jaren’90 was The Fresh Prince of Bel-Air ontzettend populair. Smith wordt door zijn moeder naar zijn oom gestuurd in Beverly Hills. Bij de familie Banks is Will een buitenbeentje, zet de boel al snel op stelten om uiteindelijk steeds meer onderdeel van het gezin uit te maken. Met een hilarisch goede rol voor Carlton Banks (Alfonso Ribeiro).
 10. It (-)
  • Eén van de meest gevreesde films maakt een rivaval én hoe! It volgt een groep kinderen, beter bekend als de Losers club, in het kleine stadje Derry, Maine. Het monster, in de vorm van een clown genaamd Pennywise, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.
 11. DARK (-1)
  • In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.
 12. Queer Eye (-1)
  • Antoni, Tan, Karamo, Bobby en Jonathan zijn terug voor alweer een vierde cyclus, waarbij de Fab 5 hun makeover kwaliteiten tonen. Voor het nieuwe seizoen zijn ze net zoals in het derde seizoen in Kansas om hun hulp aan te bieden.
 13. Derry Girls (nieuw)
  • In het Noord-Ierland van de jaren negentig, waar een bloedige strijd gaande is, volgen we vijf schoolmeiden op een katholieke school, al zijn het eigenlijk vier meiden en één jongen die gedwongen is om een meidenschool te bezoeken. De groep beleeft dingen die je verwacht van tieners, maar ondertussen ligt de politieke situatie altijd op de loer. Seizoen 2 is sinds kort toegevoegd aan Netflix.
 14. Lucifer (-)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 15. The Missing (-)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 16. Hereditary (nieuw)
  •  De grootmoeder van de familie Graham is dan wel overleden, haar geest heeft nog altijd invloed op de gang van zaken. Voornamelijk haar kleindochter Charlie, met wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. Aan het vredige bestaan van de Grahams wordt abrupt een einde gemaakt wanneer het mis gaat in het huis. En moeder Annie moet duistere paden gaan bewandelen om de zaak te redden.
 17. You Me Her (-)
  • Het veride seizoen van You Me Her is te zien op Netflix, terwijl het vijfde en tevens laatste seizoen al is aangekondigd. Als het seksleven van Jack en Emma saai is geworden, besluiten ze een callgirl in te huren om hun seksleven nieuw leven in te blazen. Wat ze dan niet voor mogelijk kunnen houden, is dat er liefde ontstaat en dat ze in een liefdesdriehoek terecht komen.
 18. Undercover (+2)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 19. When They See Us (-1)
  • De miniserie When They See Us heeft direct na de release heel veel losgemaakt. Het draait om het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongeren die in New York werden beschuldigd van een brute verkrachting. Ze waren echter onschuldig, maar dit bleek pas in een veel later stadium. When They See Us laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en hoe de nasleep was.
 20. Designated Survivor (-1)
  • Tom Kirkman is toch terug in het Witte Huis. Designated Survivor met Kiefer Sutherland in de hoofdrol werd na twee seizoenen gecanceld, tot Netflix besloot de serie toch op te pakken. Een nieuw seizoen verscheen, waarin Kirkman opnieuw zal moeten vechten voor zijn plekje in het Witte Huis en er opnieuw heel wat spanning is.