Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 32

Bij de wedkantoren viel er weinig te verdienen als je vorige week had ingezet op de nieuwe nummer één van de lijst met meest populaire titels op Netflix. De absolute hit van 2019 is terug en uiteraard gelijk weer boven aan de lijsten.

Strijd om plek 1

Het gaat natuurlijk om Vis a Vis. Het vijfde en laatste seizoen – met de titel El Oasis – staat aan kop. En dat terwijl de reeks eerder deze week door jullie toch niet werd verkozen tot het beste nieuwe seizoen van een serie. Die eer ging naar The Umbrella Academy. De heldenserie heeft opnieuw een ijzersterk seizoen afgeleverd en staat bij de meest populaire titels dan ook op de tweede plaats.

Heftige gevangenissen

Het podium wordt net zoals vorige week volgemaakt door Good Girls. Deze serie weet Cursed en The Kissing Booth 2 ditmaal voor te blijven. Nieuw in de top-10 is tevens de film American Sniper, vierde nieuwkomers is de heftige documentairereeks Inside the World’s Toughest Prisons. Het vierde seizoen daarvan alweer. Een totaal nieuwe serie is Get Even. Door het geweld van Vis a Vis en The Umbrella Academy kruipt de reeks langzaam de lijst binnen, want velen zijn er nog niet aan toegekomen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Vis a Vis (nieuw)
  • Macarena en Zulema zijn nog één keer terug. De twee zijn vrij uit de gevangenis en gaan op roverspad. Hun doel? Een beruchte Mexicaanse drugsdealer beroven van de diamanten tiara van zijn dochter. Het is het laatste plan voordat de wegen van de twee scheiden.
 2. The Umbrella Academy (nieuw)
  • Het einde van de wereld was bereikt en de zeven leden van The Umbrella Academy hebben nog maar één uitweg. Dankzij Five terug in de tijd reizen. Waar ze uitkomen wist nog niemand, het bleek de jaren’60 te zijn. Ze bouwen allemaal hun eigen leven op, voor ze weer samen komen. Want opnieuw met de wereld worden gered, alleen hoe doe je dat zonder je nieuwe geliefden te verlaten?
 3. Good Girls (-)
  • Beth, Annie en Ruby begonnen ooit als onschuldige vrouwen die wel een extra zakcentjes konden gebruiken, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot ware gangsters. Hoelang houden ze hun criminele activiteiten nog vol?
 4. Cursed (-2)
  • Cursed gaat over Nimue. Een Fey die probeert te ontsnappen aan een groep geestelijken die al het bovennatuurlijke wil uitroeien. Ondertussen wil ze een magisch zwaard naar tovenaar Merlijn brengen, wat de laatste wens van haar moeder is. Het is de enige manier om al de Fey te beschermen.
 5. The Kissing Booth 2 (-4)
  • Noah en Elle zijn terug. Nu de twee ver van elkaar verwijderd zijn, is het de vraag of de liefde zal overwinnen. Een lange afstandsrelatie blijkt tenslotte lastiger dan ze zich ooit voor konden stellen
 6. Queen of the South (-1)
  • Niet één maar gelijk twee seizoenen van Queen of the South zijn toegevoegd. Het derde en vierde seizoen brengt de opmars van Teresa Mendoza verder in beeld. Langzaam maar zeker neemt ze de teugels in handen van de georganiseerde misdaad, en staat ze boven de troepen.
 7. Suits (-3)
  • Opnieuw staat Suits in de lijst met meest populaire titels, want van deze grote hitserie is een nieuw seizoen verschenen. In totaal zijn er negen seizoenen gemaakt en het achtste seizoen is nu begonnen op Netflix. De tweede helft van de reeks wordt aankomende winter verwacht.
 8. Oscuro Deseo (-2)
  • Als de getrouwde Alma een weekend van huis weg is, komt ze in een romance terecht met een jongeman. Wat ze dan nog niet weet, is dat dat weekend eindigt in een tragedie en dat haar dierbaren misschien wel anders zijn dan ze ooit kon voorstellen.
 9. American Sniper (nieuw)
  • Chris Kyle is de American Sniper. De Navy SEAL was de dodelijkste schutter en wist van 1999 tot en met 2009 alle records te breken. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme, die na de aanslagen op 9/11 van start ging.
 10. Warrior Nun (-2)
  • Met Thekla Reuten in een bijrol is Warrior Nun een instant hit op Netflix. Wanneer Ava ontwaakt in een lijkenhuis wordt al snel duidelijk dat ze over superkrachten beschikt. Ze blijkt dan ook de uitverkoren aureool-drager te zijn van een geheime sekte die als belangrijkste taak heeft om op demonen te jagen.
 11. Fear City: New York vs The Mafia (-4)
  • In de jaren’70 was York in de greep van de maffia. Vijf families runden eigenlijk alles wat er in de stad gebeurde en niemand kon daar vat op krijgen. Loopjongens (soldaten) werden af en toe opgepakt, maar die werden zo weer vervangen. De vijf grote bazen moesten worden aangepakt, maar hoe? Fear City vertelt het verhaal hoe afluisterapparatuur zijn werk deed.
 12. 24 (+1)
  • Jack Bauer is niet weg te denken uit de geschiedenis van series en nu staan alle seizoenen op Netflix. De serie met Kiefer Sutherland is bijzonder door de opzet. Ieder seizoen beslaat exact 24 uur, één uur per aflevering. Daarin moet Bauer een zaak zien op te lossen en de spanningsboog is hoog. Al is het maar doordat de klok continu meetikt.
 13. The Old Guard (-3)
  • Een groep onsterfelijke superhelden wordt ontdekt en opgejaagd. Weten ze uit de klauwen te blijven van een farmaceutisch bedrijf dat hun dna wil klonen? Het levert heel veel actie op, met een aantal boeiende plotwendingen. Zoals in de allerlaatste minuut!
 14. Inside the World’s Toughest Prisons (nieuw)
  • De documentairereeks is alweer toe aan het vierde seizoen en het wordt er allerminst vriendelijker op. In 2016 begon de serie met bezoeken aan gevangenissen in Honduras, Polen, Mexico en de Filipijnen. Ditmaal zijn er weer vier afleveringen verschenen met heftige verhalen. De makers zijn afgereisd naar Paraguay, Duitsland (Schwalmstadt – een twaalfde eeuws fort), Mauritius en Lesotho.
 15. The Sinner (-4)
  • Harry Ambrose wordt opnieuw betrokken bij een onderzoek waar het verleden veel vragen oproept. Ditmaal is Matt Bomer het hoofdpersonage, want hij is op miraculeuze wijze ontkomen aan een auto-ongeluk. Heeft hij gewoon veel geluk gehad of schuilt er veel meer in zijn verleden?
 16. Fatal Affair (-7)
  • en advocate raakt verstrikt in een sinister kat-en-muisspel als een drankje met een oude vriend escaleert in een obsessie die iedereen van wie ze houdt in gevaar brengt.
 17. Stateless (-)
  • De Australische serie Stateless is gebaseerd op waargebeurde verhalen. We volgen vier mensen in een immigratiedetentiecentrum. Daar blijkt al snel dat het leven niet over rozen gaat en ontstaan er onverwachte banden om het hoofd boven water te houden.
 18. The 100 (-4)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 19. Get Even (nieuw)
  • Vier meiden zijn op school het pesten meer dan zat. Ze willen dit een halt toe brengen en beginnen dan ook een campagne tegen de grootste pesters. Wanneer één van hun ’targets’ vermoord wordt aangetroffen, kijkt iedereen gelijk naar de vier meiden. Ze zijn geframed, maar hoe gaan ze dat ooit bewijzen?
 20. Unsolved Mysteries (-4)
  • Zes zaken die tot – vaak soms beangstigende – verbeelding spreken. Hoe kan iemand vanuit het niets verdwijnen, hoe kan iemand een sprong hebben gemaakt van zes meter om door een gat te verdwijnen. Hoe heeft iemand zijn hele gezin weten uit te moorden om vervolgens de politie compleet om de tuin te leiden en hoe heeft een ufo een gebied volledig op zijn kop gezet. Zes zaken in zes afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?