Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Manifest neemt zanderige vlucht naar eerste plaats

Manifest is erin geslaagd om zich voorbij Virgin River te werken. De romantische dramaserie heeft afstand moeten doen van de eerste plaats én is zelfs naar de derde stek verwezen. Het nieuw verschenen The Sandman is namelijk ook gelijk een knaller gebleken.

Net buiten het podium

Net buiten het podium treffen we de eerste film aan, die daar opmerkelijk genoeg voor de tweede week op rij staat. De romantische film Purple Hearts doet het erg goed en houdt het waargebeurde verhaal Cleveland Abduction net achter zich. Stranger Things wordt omringd door liefst vier films, want Carter en The Grey Man volgen.

Op de valreep

Meer nieuwkomers zijn er ook nog te vinden in de lijst. Zo is de documentaire Trainwreck: Woodstock’99 deze week de nummer twaalf, waar Wedding Season op plaats zeventien staat en I Just Killed My Dad op de valreep binnen is gekomen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Manifest (+1)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 2. The Sandman (nieuw)
  • Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.
 3. Virgin River (-2)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 4. Purple Hearts (-)
  • Een beginnende muzikante gaat een verstandshuwelijk aan met een marinier die binnenkort wordt uitgezonden. Een tragedie maakt hun neprelatie al snel maar al te echt.
 5. Cleveland Abduction (nieuw)
  • De ontvoerde en opgesloten Michelle Knight vindt de wil om te overleven in de meest afschuwelijke en hartverscheurende omstandigheden in dit waargebeurde misdaaddrama. Dit is het waargebeurde verhaal van Cleveland Abduction.
 6. Stranger Things (-)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 7. Carter (nieuw)
  • Een man wordt wakker zonder zich iets te kunnen herinneren. Een mysterieuze stem uit een apparaatje in zijn oor stuurt hem op een gevaarlijke missie om gijzelaars te redden.
 8. The Gray Man (-5)
  • Ryan Gosling speelt de hoofdrol in The Gray Man. Een schimmige CIA-agent onthult vernietigende geheimen van de organisatie. Het zorgt ervoor dat hij wordt opgejaagd door een ontspoorde agent die een prijs op zijn hoofd zet. Op dit boek van Mark Greaney is The Gray Man gebaseerd.
 9. Keep Breathing (-4)
  • Wanneer een vliegtuigje in de Canadese wildernis neerstort, moet de enige overlevende tegen de elementen en haar innerlijke demonen strijden om in leven te blijven.
 10. Better Call Saul (+4)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 11. Alba (-1)
  • Alba wordt wakker op een strand na een verkrachting die ze zich niet herinnert. En dan ontdekt ze dat haar verkrachters vrienden zijn van haar lief.
 12. Trainwreck: Woodstock’99 (nieuw)
  • Woodstock 1969 stond voor vrede en muziek, maar de revival in 1999 liep uit op drie dagen agressie, rellen en gewonden. Waarom ging het zo vreselijk mis?
 13. Uncoupled (-4)
  • Een makelaar in New York is stomverbaasd als zijn vaste vriend hem verlaat. Nu zal hij opnieuw moeten beginnen en als veertiger weer moeten gaan daten.
 14. The Most Hated Man on the Internet (-3)
  • Een volhardende moeder is vastbesloten om de foto’s van haar dochter van een wraakpornowebsite te verwijderen en onderneemt online een kruistocht om de wrede oprichter te stoppen.
 15. Luizenmoeder: De Film (-2)
  • Nu de rector weg is, probeert een team docenten de school overeind te houden. Geen makkelijke taak als je met veeleisende ouders en losgeslagen leerlingen te maken hebt.
 16. Resident Evil (-4)
  • Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.
 17. Wedding Season (nieuw)
  • Asha en Ravi voelen de druk van hun ouders om te trouwen. Ze doen alsof ze daten tijdens een zomer vol bruiloften, maar hun list loopt mis als ze echte gevoelens krijgen.
 18. The Umbrella Academy (-3)
  • Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.
 19. I Just Killed My Dad (nieuw)
  • Anthony Templet schoot zijn vader dood en heeft dat nooit ontkend. De reden waarom is een ingewikkelde vraag met grote implicaties die verder reiken dan een enkel gezin.
 20. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-3)
  • Zes tieners zijn uitgenodigd in een hypermodern avonturenkamp op Isla Nublar. Als de dinosauriërs uitbreken, moeten de kampeerders samenwerken om te overleven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?