Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 33

De koplopers staan nog altijd als een huis, daarachter zijn er inmiddels flink wat verschuivingen. De topseries uit juli zijn bekeken en er kloppen nieuwe titels op de deur.

Slotstuk The 100 en fascinerende docu

De laatste aflevering van het zesde seizoen van The 100 zorgt uiteraard voor een flinke piek bij de serie. De heftige cliffhanger deed de rest, waardoor nu het wachten begint op het slotseizoen. Daarnaast heeft de documentaireserie The Family direct veel losgemaakt, met dan ook direct een vijfde plaats.

Er zijn nog eens drie nieuwkomers in de lijst, al moeten die het wel met een veel bescheidenere plek doen. Het gaat om Wu Assassins, Cable Girl en Knightfall.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. La Casa de Papel (-)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 2. Stranger Things (-)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 3. The 100 (+1)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 heeft het zesde seizoen achter de rug. Een seizoen waarin er heel veel veranderd is en het voor de hoofdrolspelers zoals Clarke, Bellamy en Octavia steeds lastiger wordt. Inmiddels ia aangekondigd dat het zevende seizoen het slotseizoen zal worden en daarin krijgen we ongetwijfeld antwoord rondom de grote cliffhanger.
 4. Orange is the New Black (-1)
  • Zeven jaar lang is Orange is the New Black een steunpilaar van Netflix geweest. Het is samen met House of Cards de grondlegger geweest van de Originals, nu is het tijd voor de dames in (en weer uit) de gevangenis om het stokje over te dragen aan de opvolgers. Maar niet voor Piper, Alex en de andere hoofdrolspeelsters hun laatste verhalen vertellen.
 5. The Family (nieuw)
  • It’s Not About Faith, It’s About Power. Dit is de alleszeggende zin over de documentairereeks The Family. In het Witte Huis wordt de politieke macht uitgeoefend in de Verenigde Staten en wij zien de grote mannen in beeld. Maar wie heeft er daadwerkelijk de macht in handen? Een geheimzinnige groep conservatieve christenen – bekend als De Familie – oefent een buitenmaats grote invloed uit in Washington en heeft wereldwijde ambities.
 6. The Big Bang Theory (-)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 7. Vis a Vis (-)
  • De Spaanse hitserie Vis a Vis maakte misschien een voorzichtige start op Netflix, na het verschijnen van het tweede seizoen is de reeks compleet omarmd. Als Macarena Ferreiro in haar ogen onterecht in een vrouwengevangenis terecht komt, heeft ze nog geen idee in wat voor wereld terecht komt. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt moet Macarena alles op alles zetten om te overleven. Het goede nieuws is dat seizoen 3 ook al bijna verschijnt.
 8. Suits (-3)
  • Suits is op Netflix alweer toe aan het zevende seizoen en opnieuw komt de serie keihard binnen in de lijst. Het zevende seizoen is tevens het laatste waarin Meghan Mardle te zien is als Rachel Zane. Het leek het slot voor Mike, maar inmiddels is duidelijk dat hij in het slotseizoen terug zal keren. De eerste helft van het seizoen staat erop, de rest wordt later dit jaar verwacht.
 9. The Fresh Prince of Bel-Air (-)
  • Will Smith maakt de ene na de andere succesvolle film, toch begon het voor hem allemaal met een serie. Begin jaren’90 was The Fresh Prince of Bel-Air ontzettend populair. Smith wordt door zijn moeder naar zijn oom gestuurd in Beverly Hills. Bij de familie Banks is Will een buitenbeentje, zet de boel al snel op stelten om uiteindelijk steeds meer onderdeel van het gezin uit te maken. Met een hilarisch goede rol voor Carlton Banks (Alfonso Ribeiro).
 10. Glee (-2)
  • Glee vertelt aan de hand van veel liedjes het verhaal van een groep jongeren, die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op school: de McKinley High’s Glee Club. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze worden namelijk gezien als de losers van de school. Alle zes seizoenen van de hitserie zijn in één keer op Netflix verschenen.
 11. DARK (-)
  • In 2019 verdwijnen in Winden op onverklaarbare wijze kinderen. Het blijkt echter niet voor het eerst te zijn, want 33 en 66 jaar geleden gebeurde hetzelfde. Vier gezinnen, drie generaties en een gangenstelsel onder de kerncentrale zijn daarbij allemaal met elkaar verweven.
 12. Wu Assasins (nieuw)
  • Wu Assassins is de eerste echte martial arts-serie op Netflix. Het verhaal dat zich afspeelt aan de westkust van de Verenigde Staten zit vol met keiharde actie. De hoofdrol is weggelegd voor Kai Jin, een jonge chef-kok in het Chinatown van San Francisco. Hij raakt verstrikt in het streven van de Chinese triade naar dodelijke oude machten.
 13. Queer Eye (-1)
  • Antoni, Tan, Karamo, Bobby en Jonathan zijn terug voor alweer een vierde cyclus, waarbij de Fab 5 hun makeover kwaliteiten tonen. Voor het nieuwe seizoen zijn ze net zoals in het derde seizoen in Kansas om hun hulp aan te bieden.
 14. Lucifer (-)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.
 15. Derry Girls (-2)
  • In het Noord-Ierland van de jaren negentig, waar een bloedige strijd gaande is, volgen we vijf schoolmeiden op een katholieke school, al zijn het eigenlijk vier meiden en één jongen die gedwongen is om een meidenschool te bezoeken. De groep beleeft dingen die je verwacht van tieners, maar ondertussen ligt de politieke situatie altijd op de loer. Seizoen 2 is sinds kort toegevoegd aan Netflix.
 16. The Missing (-1)
  • Julien Baptiste heeft het stokje overgenomen in The Missing. De Franse rechercheur is opnieuw verwikkeld in een zaak rondom een verdwenen kind. Ditmaal reist hij af naar Amsterdam. Dit seizoen is eigenlijk de eerste van de spin-off genaamd Baptiste, maar Netflix heeft dit seizoen opgenomen als The Missing seizoen 3.
 17. It (-7)
  • Eén van de meest gevreesde films maakt een rivaval én hoe! It volgt een groep kinderen, beter bekend als de Losers club, in het kleine stadje Derry, Maine. Het monster, in de vorm van een clown genaamd Pennywise, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.
 18. Undercover (-)
  • De langverwachte Nederlands-Belgische serie Undercover is heel hard binnengekomen op Netflix. Een grote drugsbaron op de grens tussen Nederland en België moet worden ontmanteld en daarvoor worden twee rechercheurs undercover geplaatst. Het levert een hele heftige serie op, die is ideaal is om te bingen.
 19. Cable Girls (nieuw)
  • Cable Girls, ook bekend onder de Spaanse titel Las chicas del cable is alweer toe aan het vierde seizoen. De serie speelt zich af in de jaren’20 van de vorige eeuw. Bij een telefoonmaatschappij in Madrid zijn er vier vrouwen die allemaal op hun eigen wijze voor zichzelf opkomen.
 20. Knightfall (nieuw)
  • Het eerste seizoen van Knightfall speelde zich vijftien jaar na de kruistochten af. Een ervaren ridder wordt meester van de Parijse tempel van zijn orde en komt vervoglens achter een schokkend geheim. In het tweede seizoen staan de mysterieuze orders van de Tempeliers centraal. Zij beschermden in de Middeleeuwen de heiligste relikwieën van het christendom.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?