Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Sandman, Spider-Man én vampieren nemen de macht over

De top van de lijst van meest populaire films en series op Netflix is flink overhoop gegooid. Zo is Manifest de eerste plaats kwijt én is zelfs in één keer van het podium gekukeld. Datzelfde lot is Virgin River overkomen, dat na een goede maand afscheid heeft moeten nemen.

Heel wat mannen

De nieuwe nummer één is The Sandman. De comic-bewerking is een doorslaand succes en het lijkt een kwestie van tijd voor het tweede seizoen wordt aangekondigd. Never Have I Ever is alweer toe aan het derde seizoen en is nieuw binnengekomen op de tweede plek. Van deze reeks is het vierde – en laatste – seizoen al in productie. Het podium wordt volgemaakt door Spider-Man.

Vampieren vallen er net buiten

Net buiten de ereplaatsen staan de vampieren van Day Shift. Andere nieuwkomers in de lijst zijn onder meer het nieuwe seizoen van Locke & Key, de film Codigo Emperador en Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Sandman (+1)
  • Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.
 2. Never Have I Ever (nieuw)
  • Na een traumatisch jaar wil een Indisch-Amerikaanse tiener populair zijn in plaats van een paria. Maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.
 3. Spider-Man: No Way Home (nieuw)
  • Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.
 4. Day Shift (nieuw)
  • Een vampierenjager moet binnen een week het geld bij elkaar krijgen voor het schoolgeld en de beugel van zijn kind. Proberen de kost te verdienen kan zijn dood worden.
 5. Manifest (-4)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 6. Virgin River (-3)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 7. Locke & Key (nieuw)
  • Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten – en geheimen – leiden.
 8. Better Call Saul (+2)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 9. Purple Hearts (-5)
  • Een beginnende muzikante gaat een verstandshuwelijk aan met een marinier die binnenkort wordt uitgezonden. Een tragedie maakt hun neprelatie al snel maar al te echt.
 10. Brooklyn Nine-Nine (nieuw)
  • Deze comedy speelt zich af op een politiebureau in Brooklyn, ver van de gevaren en uitdagingen van Manhattan.
 11. Stranger Things (-5)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 12. The Gray Man (-4)
  • Ryan Gosling speelt de hoofdrol in The Gray Man. Een schimmige CIA-agent onthult vernietigende geheimen van de organisatie. Het zorgt ervoor dat hij wordt opgejaagd door een ontspoorde agent die een prijs op zijn hoofd zet. Op dit boek van Mark Greaney is The Gray Man gebaseerd.
 13. Codigo Emperador (nieuw)
  • Een geheim agent krijgt de opdracht om een keurige politicus in een kwaad daglicht te stellen en moet besluiten of hij bepaalde grenzen wel wil overschrijden.
 14. Cleveland Abduction (-9)
  • De ontvoerde en opgesloten Michelle Knight vindt de wil om te overleven in de meest afschuwelijke en hartverscheurende omstandigheden in dit waargebeurde misdaaddrama. Dit is het waargebeurde verhaal van Cleveland Abduction.
 15. Wedding Season (+2)
  • Asha en Ravi voelen de druk van hun ouders om te trouwen. Ze doen alsof ze daten tijdens een zomer vol bruiloften, maar hun list loopt mis als ze echte gevoelens krijgen.
 16. Keep Breathing (-7)
  • Wanneer een vliegtuigje in de Canadese wildernis neerstort, moet de enige overlevende tegen de elementen en haar innerlijke demonen strijden om in leven te blijven.
 17. Chesapeake Shores (nieuw)
 18. Resident Evil: Welcome to Raccoon City (nieuw)
  • In 1998 proberen de inwoners van Raccoon City een nacht van verschrikkingen te overleven terwijl een farmaceutisch bedrijf zich haast om belastend bewijsmateriaal op te ruimen.
 19. I Just Killed My Dad (-)
  • Anthony Templet schoot zijn vader dood en heeft dat nooit ontkend. De reden waarom is een ingewikkelde vraag met grote implicaties die verder reiken dan een enkel gezin.
 20. Trainwreck: Woodstock’99 (-8)
  • Woodstock 1969 stond voor vrede en muziek, maar de revival in 1999 liep uit op drie dagen agressie, rellen en gewonden. Waarom ging het zo vreselijk mis?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?