Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Bonusaflevering beslist koppositie

Het leek er toch sterk op dat er een machtsovername zou zijn. De makers van 13 Reasons Why hebben opnieuw een succesvolle serie afgeleverd, maar toen kwam er een extra aflevering. En die besliste de strijd.

The Sandman blijft aan kop

The Sandman kreeg vrijdag namelijk vanuit het niets een bonusepisode. Twee kortere verhalen werden in één aflevering gepropt en dat zorgde ervoor dat de serie op de eerste plaats blijft staan. Echoes moet het zodoende doen met de tweede stek, voor Never Have I Ever. Look Both Ways is de hoogste film in de lijst en daardoor de nummer vier.

Kijkers even zoet

In totaal zijn er deze week veel nieuwkomers. Bijvoorbeeld ook The Next 365 Days, gevolgd door het verrassende Donde Hubo Fuego. Deze Mexicaanse serie met liefst 37 afleveringen houdt de komende periode nog veel kijkers zoet. Royalteen, Kleo en The Walking Dead zijn eveneens nieuw in de lijst, maar wisten de top-10 nog niet te bereiken.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Sandman (-)
  • Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.
 2. Echoes (nieuw)
  • De eeneiige tweelingzussen Leni en Gina wisselen al jaren stiekem van plaats. Maar wanneer een van de zussen verdwijnt, komen hun levens op de kop te staan.
 3. Never Have I Ever (-1)
  • Na een traumatisch jaar wil een Indisch-Amerikaanse tiener populair zijn in plaats van een paria. Maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.
 4. Look Both Ways (nieuw)
  • Vlak nadat Nathalie afstudeert, doet ze een zwangerschapstest en valt haar leven uiteen in parallelle realiteiten. Wat hebben het leven en de liefde voor haar in petto?
 5. Manifest (-)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 6. The Next 365 Days (nieuw)
  • Laura en Massimo proberen hun vertrouwensproblemen op te lossen, maar Nacho is vastbesloten om hen uit elkaar te drijven. Hun relatie staat op het spel.
 7. Virgin River (-1)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 8. Day Shift (-4)
  • Een vampierenjager moet binnen een week het geld bij elkaar krijgen voor het schoolgeld en de beugel van zijn kind. Proberen de kost te verdienen kan zijn dood worden.
 9. Donde Hubo Fuego (nieuw)
  • Als aanwijzingen voor de moord op zijn broer naar brandweerlieden leiden, sluit Poncho zich bij hen aan. Hij vindt daar romantiek, een familielid en een seriemoordenaar.
 10. Locke & Key (-3)
  • Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten – en geheimen – leiden.
 11. Spider-Man: No Way Home (-8)
  • Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.
 12. Royalteen (nieuw)
  • Een tiener worstelt met haar verleden vol schandalen en probeert te voorkomen dat een groot geheim bekend wordt gemaakt als ze een onverwachte relatie krijgt met de kroonprins.
 13. Kleo (nieuw)
  • Na de val van de Berlijnse muur wil een voormalige Oost-Duitse spion uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt haar dodelijke skills niet om wraak te nemen.
 14. The Walking Dead (nieuw)
  • Na een zombie-apocalyps probeert een groep overlevenden samen te werken om de mensheid en hun eigen leven te beschermen.
 15. Better Call Saul (-7)
  • Deze voor een Emmy genomineerde Breaking Bad-prequel volgt de transformatie van de onbeduidende raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman.
 16. Brooklyn Nine-Nine (-6)
  • Deze comedy speelt zich af op een politiebureau in Brooklyn, ver van de gevaren en uitdagingen van Manhattan.
 17. Stranger Things (-6)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.
 18. Chesapeake Shores (-1)
 19. Purple Hearts (-10)
  • Een beginnende muzikante gaat een verstandshuwelijk aan met een marinier die binnenkort wordt uitgezonden. Een tragedie maakt hun neprelatie al snel maar al te echt.
 20. The Gray Man (-8)
  • Ryan Gosling speelt de hoofdrol in The Gray Man. Een schimmige CIA-agent onthult vernietigende geheimen van de organisatie. Het zorgt ervoor dat hij wordt opgejaagd door een ontspoorde agent die een prijs op zijn hoofd zet. Op dit boek van Mark Greaney is The Gray Man gebaseerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?