Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 35

Het ging snel met de kliks voor Clickbait. Een dag na de release dook de serie vorige week al op in de top-20 en is nu in één keer doorgestoten naar de eerste plaats. Al was dat wel een nek-aan-nekrace met He’s All That, de film moet het doen met de tweede plaats.

Nieuwkomers

Deze week zijn er relatief weinig nieuwkomers in de lijst te melden. Naast deze romantische komedie is dat het geval voor de actiefilm SAS: Rise of the Black Swan, het slotseizoen van Good Girls, de documentaire over Bob Ross en de rentree van Riverdale.

Flinke stijgers

Clickbait steeg liefde vijftien plaatsen en is daarmee de stijger van de week. Toch zal Chesapeake Shores ook tevreden zijn met de opmars, want de wekelijkse afleveringen levert de romantische dramaserie inmiddels al een achtste plaats op.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Clickbait (+15)
  • Er blijkt een dubieuze link met het internet te zijn wanneer brave huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Zijn naasten doen alles om de dader en het motief te achterhalen.
 2. He’s All That (nieuw)
  • In deze remake van de klassieker ‘She’s All That’ wedt een influencer die goed is in make-overs, dat ze een impopulaire klasgenoot kan omtoveren in de koning van het bal.
 3. Hit & Run (-1)
  • Terwijl Segev toeristen mooie plaatsen laat zien van Tel Aviv is zijn vrouw op weg naar New York om een auditie te doen voor een dansvoorstelling. Ze komt echter nooit aan, want een brute hit and run wordt haar fataal. Al snel wordt duidelijk dat er veel meer achter deze aanslag zit.
 4. SAS: Rise of the Black Swan (nieuw)
  • Een commando die met zijn vriendin van Londen naar Parijs reist, komt in actie wanneer gewapende, meedogenloze huurlingen de trein kapen.
 5. Outer Banks (-)
  • In Outer Banks volgen we de jacht van de Pogues, een tienervriendengroep onder leiding van John B, op een enorme schatkist vol goud. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want er zijn meer kapers op de kust.
 6. Spoorloos (-3)
  • Een man verliest twee van zijn naasten. Tien jaar later stuit hij opnieuw op een duizelingwekkend mysterie als zijn vriendin verdwijnt. Naar een boek van Harlan Coben.
 7. Downton Abbey (-1)
  • Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot.
 8. Chesapeake Shores (+4)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 9. Sweet Girl (-8)
  • De vrouw van Jason Momoa is stervende en kan gered worden door een experimenteel medicijn, maar die wordt van de markt gehaald. Wanneer zijn vrouw komt te overlijden wil hij wraak, maar het farmaceutische bedrijf blijkt een stuk machtiger dan hij dacht. En zo is hij opeens het target.
 10. Tomb Raider (-4)
  • Het is zeven jaar geleden dat de vader van Lara Croft op mysterieuze wijze verdwenen. Met behulp van de aanwijzingen die hij heeft achtergelaten, gaat ze op onderzoek uit.
 11. Good Girls (nieuw)
  • Het vierde en laatste seizoen van deze komische dramaserie is verschenen. Drie huisvrouwen komen in financiële problemen besluiten een supermarkt te overvallen. Wat een eenvoudig plan lijkt, loopt gruwelijk mis. En opeens zitten ze verstrikt in de zware misdaad.
 12. Virgin River (-3)
  • Nu Jack zijn schotwond heeft overleefd, is het de vraag hoe het verder moet tussen hem en Mel. Als hij te horen krijgt dat Mel een volgende stap wil zetten, slaat hij volledig dicht. Is hun relatie nog te redden? En hoe moet het verder met Doc en Hope, Preacher en Christopher en Ricky en Lizzie?
 13. Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed (nieuw)
  • Bob Ross is nog altijd een cultheld. Zijn televisieprogramma’s waarin hij liet zien hoe eenvoudig je prachtige landschappen kon schilderen zijn bijna de ideale ontspantelevisie. Zo leuk de happy little trees waren, zo naar is de nalatenschap van Ross. Want er wordt nog altijd gevochten om het verdiende geld.
 14. Huize Herrie: De Film (-6)
  • In dit muzikale avontuur gaat Lincoln Harrie samen met zijn ouders en tien zussen op reis naar Schotland. Daar ontdekt hij dat zijn familie koninklijke voorouders heeft.
 15. Riverdale (nieuw)
  • Wekelijks verschijnen er weer afleveringen van de geliefde serie, waarvan we inmiddels al in het vijfde seizoen zitten. Er is dan ook een flinke tijdsprong gemaakt in het verhaal.
 16. The Kissing Booth (-9)
  • Het is de laatste zomer voordat Elle Evans de knoop dan toch echt door moet hakken. Kiest ze ervoor om haar beste vriend Lee trouw te blijven en hem te volgen naar de universiteit, of kiest ze ervoor om een regel in hun vriendschap te verbreken en gaat ze samen met haar vriendje Noah aan haar studentenleven beginnen?
 17. The Witcher: Nightmare of the Wolf (-7)
 18. Grace and Frankie (-7)
  • Het begin van het slotseizoen werd verrassend gedropt door Netflix. Hoe gaat Grace verder zonder Nick en komt ze er weer uit met Frankie? En of dat nog niet genoeg ellende is, staan de twee mannen ook op de stoep. Want hun huis is onbewoonbaar verklaard.
 19. Suits (-4)
  • Het negende en laatste seizoen van Suits is verschenen. Bekende gezichten uit het verleden keren terug voor dit slotstuk en daarmee is een mooi passend einde gemaakt aan één van de meest bekeken series van het afgelopen decennium.
 20. Atypical (-2)
  • Wanneer een tiener met een stoornis binnen het autismespectrum graag een vriendin wil, leidt zijn drang naar onafhankelijkheid tot zelfontdekking voor zijn hele familie. Het vierde en laatste seizoen is nu te zien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?