Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Tweelingen sidderen voort tussen advocaten en losgeslagen huisvaders

De eerste plaats is overgenomen door Echoes. De serie over een tweeling met snode plannen en duistere verledens heeft de scepter overgenomen van The Sandman. Daarachter dienen zich een aantal nieuwkomers aan, die maar wat graag de troon willen overnemen.

Duitse opmars

Me Time heeft zich gelijk naar de derde plaats gewerkt, al slagen films er niet vaak in om nog door te stijgen. Dat zou wel kunnen voor Partner Track. Deze dramaserie op een advocatenkantoor staat nu op de vierde plaats, gevolgd door Manifest. De films Blacklight en Kaerlighed for Voksne staan op zes en zeven, met Kleo op acht. Deze Duitse serie is aan een aardige opmars bezig.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Echoes (+1)
  • De eeneiige tweelingzussen Leni en Gina wisselen al jaren stiekem van plaats. Maar wanneer een van de zussen verdwijnt, komen hun levens op de kop te staan.
 2. The Sandman (-1)
  • Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.
 3. Me Time (nieuw)
  • Een toegewijde huisvader is voor het eerst in jaren alleen thuis en gaat met zijn losbandige oude vriend op een wild verjaardagsavontuur.
 4. Partner Track (nieuw)
  • Ingrid Yun wil partner worden bij een elitair advocatenkantoor in NYC en haar principes trouw blijven. Daarnaast zoekt ze de balans tussen romantiek, vrienden en familie.
 5. Manifest (-)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 6. Blacklight (nieuw)
  • Een geheim agent die probeert te ontsnappen aan zijn duistere verleden, ontdekt een dodelijke samenzwering en komt tegenover zijn machtige werkgever te staan.
 7. Kaerlighed for Voksne (nieuw)
  • De dunne lijn tussen liefde en haat krijgt een dodelijke wending wanneer een vrouw ontdekt dat haar man vreemdgaat. Beide partijen nemen extreme maatregelen om hun zin te krijgen.
 8. Kleo (+5)
  • Na de val van de Berlijnse muur wil een voormalige Oost-Duitse spion uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt haar dodelijke skills niet om wraak te nemen.
 9. Never Have I Ever (-6)
  • Na een traumatisch jaar wil een Indisch-Amerikaanse tiener populair zijn in plaats van een paria. Maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.
 10. That’s Amor (nieuw)
  • Wanneer Sofia haar baan en vriend op dezelfde dag kwijtraakt, begint ze helemaal opnieuw en ontmoet ze een aantrekkelijke Spaanse chef-kok: is hij haar ontbrekende ingrediënt?
 11. Virgin River (-4)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 12. The Walking Dead (+2)
  • Na een zombie-apocalyps probeert een groep overlevenden samen te werken om de mensheid en hun eigen leven te beschermen.
 13. Look Both Ways (-9)
  • Vlak nadat Nathalie afstudeert, doet ze een zwangerschapstest en valt haar leven uiteen in parallelle realiteiten. Wat hebben het leven en de liefde voor haar in petto?
 14. Onder Vuur (nieuw)
  • Op Post Oosteroever moet een hecht team van brandweerlieden zien om te gaan met een zware en gevaarlijke baan, persoonlijke uitdagingen en professionele tegenslagen.
 15. Day Shift (-7)
  • Een vampierenjager moet binnen een week het geld bij elkaar krijgen voor het schoolgeld en de beugel van zijn kind. Proberen de kost te verdienen kan zijn dood worden.
 16. Donde Hubo Fuego (-7)
  • Als aanwijzingen voor de moord op zijn broer naar brandweerlieden leiden, sluit Poncho zich bij hen aan. Hij vindt daar romantiek, een familielid en een seriemoordenaar.
 17. Chesapeake Shores (+1)
 18. Locke & Key (-8)
  • Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten – en geheimen – leiden.
 19. Selling the OC (nieuw)
  • De Oppenheim Group breidt uit naar Orange County waar een gloednieuw makelaarsteam luxueuze strandvilla’s aanbiedt en bekende personaliteiten goede sier maken. Selling the OC is een spin-off van Selling Sunset.
 20. Stranger Things (-3)
  • Hawkins en Lenora Hills splijten de groep in twee, maar dan gaat het weer gruwelijk mis in Hawkins. Het is Vecna die de tieners vermoord, de groep bij elkaar brengt en The Upside Down blijkt nog even levendig als altijd. Maar zonder superkrachten moet Eleven haar jeugd herbeleven om haar vrienden te kunnen redden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?