Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 36

Spaanse dames en de poppenwereld in Thra zijn zo de top-3 binnengevlogen. De nummer één is nog wel ongewijzigd, want 13 Reasons Why bezet voor de tweede week op rij deze plek.

Telkens een stukje hoger

De meeste series komen vrij snel binnen op de lijst, blijven een tijdje hangen en zakken daarna weg als iedereen het gebingd heeft. Uitzondering op de regel is Vis a Vis. De Spaanse serie werd langzaam ontdekt en steeds meer omarmd. Nu het derde seizoen is verschenen vliegt de reeks zelfs naar de tweede plaats.

Deze hoge notering kan Vis a Vis wel eens lang vasthouden, want eind september komen de volgende afleveringen alweer eraan. Nieuw in de lijst zijn drie titels: The Dark Crystal, Workin’ Moms (terug van weggeweest door het nieuwe seizoen) én The A List.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. 13 Reasons Why (-)
  • Het derde seizoen van de veelbesproken serie is opnieuw keihard binnengekomen. Al is het dit keer wel met veel minder ophef van de vorige week seizoenen. Ditmaal draait het om Bryce en is de grote vraag wie hiervoor verantwoordelijk is.
 2. Vis a Vis (+4)
  • De Spaanse hitserie Vis a Vis maakte misschien een voorzichtige start op Netflix, na het verschijnen van het tweede seizoen is de reeks compleet omarmd. Als Macarena Ferreiro in haar ogen onterecht in een vrouwengevangenis terecht komt, heeft ze nog geen idee in wat voor wereld terecht komt. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt moet Macarena alles op alles zetten om te overleven. Seizoen 3 is recent verschenen en het vierde seizoen staat ook al voor de deur!
 3. The Dark Crystal: Age of Resistance (nieuw)
  • In 1982 verscheen The Dark Crystal, de film van director Jim Henson. Dit epische verhaal heeft een vervolg gekregen, wat een gigantisch project is geworden. Opnieuw zijn er poppen gebruikt om het volledige verhaal op Thra te vertellen. Het zorgt voor een adembenemend avontuur.
 4. Mindhunter (-1)
  • Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter is verschenen, waarin de focus ligt op de Atlanta Child Murder. Bij de FBI wordt een nieuw team opgezet. Door in gesprek te gaan met seriemoordenaars moet worden begrepen waarom ze tot moorden overgaan. En met die informatie moeten nieuwe zaken worden opgelost. Maar of iedereen daar ook in gelooft…
 5. La Casa de Papel (-3)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 6. The 100 (-1)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 heeft het zesde seizoen achter de rug. Een seizoen waarin er heel veel veranderd is en het voor de hoofdrolspelers zoals Clarke, Bellamy en Octavia steeds lastiger wordt. Inmiddels ia aangekondigd dat het zevende seizoen het slotseizoen zal worden en daarin krijgen we ongetwijfeld antwoord rondom de grote cliffhanger.
 7. Workin’ Moms (nieuw)
  • De Canadese komedieserie Workin’ Moms wordt per seizoen een grotere hit. Het derde seizoen is recent verschenen. Vier moeders en vriendinnen zijn klaar met hun zwangerschapsverlof en komen weer terug terug in de keiharde wereld. Waarin ze opeens dus ook nog moeten zorgen voor kind, terwijl de carrière roept. Balanceren op een koord wordt al snel een flinke kluif.
 8. Stranger Things (-4)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 9. Chesapeake Shores (+4)
  •  Eén van de meest zoetsappige series op Netflix is terug. Chesapeake Shores is van Hallmark en een dag na de uitzending in de Verenigde Staten is de episode al te zien op Netflix. Het draait nog altijd om Abby O’Brien-Winters. Keerde ze in het eerste seizoen terug naar haar geboortedorp, inmiddels is ze weer vergroeid met iedereen.
 10. Orange is the New Black (-2)
  • Zeven jaar lang is Orange is the New Black een steunpilaar van Netflix geweest. Het is samen met House of Cards de grondlegger geweest van de Originals, nu is het tijd voor de dames in (en weer uit) de gevangenis om het stokje over te dragen aan de opvolgers. Maar niet voor Piper, Alex en de andere hoofdrolspeelsters hun laatste verhalen vertellen.
 11. The Family (-4)
  • It’s Not About Faith, It’s About Power. Dit is de alleszeggende zin over de documentairereeks The Family. In het Witte Huis wordt de politieke macht uitgeoefend in de Verenigde Staten en wij zien de grote mannen in beeld. Maar wie heeft er daadwerkelijk de macht in handen? Een geheimzinnige groep conservatieve christenen – bekend als De Familie – oefent een buitenmaats grote invloed uit in Washington en heeft wereldwijde ambities.
 12. The Big Bang Theory (-3)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 13. The A List (nieuw)
  • Jongeren worden voor een zomerkamp naar een idyllische eiland gestuurd. Ze denken de vakantie van hun leven te hebben, maar al snel slaat de sfeer om. Terwijl Mia denkt dat ze Queen Bee wordt, verandert het zomerkamp voor haar al snel in een nachtmerrie als Amber tevoorschijn komt.
 14. Suits (-4)
  • Suits is op Netflix alweer toe aan het zevende seizoen en opnieuw komt de serie keihard binnen in de lijst. Het zevende seizoen is tevens het laatste waarin Meghan Mardle te zien is als Rachel Zane. Het leek het slot voor Mike, maar inmiddels is duidelijk dat hij in het slotseizoen terug zal keren. De eerste helft van het seizoen staat erop, de rest wordt later dit jaar verwacht.
 15. Wu Assasins (-4)
  • Wu Assassins is de eerste echte martial arts-serie op Netflix. Het verhaal dat zich afspeelt aan de westkust van de Verenigde Staten zit vol met keiharde actie. De hoofdrol is weggelegd voor Kai Jin, een jonge chef-kok in het Chinatown van San Francisco. Hij raakt verstrikt in het streven van de Chinese triade naar dodelijke oude machten.
 16. La Reina del Sur (-2)
  • Queen of the South is een razend populaire serie, de originele Spaanse versie staat nu ook op Netflix. Waarin een vrouw uiteindelijk de macht zal grijpen in een groot drugskartel. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
 17. Knightfall (-1)
  • Het eerste seizoen van Knightfall speelde zich vijftien jaar na de kruistochten af. Een ervaren ridder wordt meester van de Parijse tempel van zijn orde en komt vervoglens achter een schokkend geheim. In het tweede seizoen staan de mysterieuze orders van de Tempeliers centraal. Zij beschermden in de Middeleeuwen de heiligste relikwieën van het christendom.
 18. The Fresh Prince of Bel-Air (-1)
  • Will Smith maakt de ene na de andere succesvolle film, toch begon het voor hem allemaal met een serie. Begin jaren’90 was The Fresh Prince of Bel-Air ontzettend populair. Smith wordt door zijn moeder naar zijn oom gestuurd in Beverly Hills. Bij de familie Banks is Will een buitenbeentje, zet de boel al snel op stelten om uiteindelijk steeds meer onderdeel van het gezin uit te maken. Met een hilarisch goede rol voor Carlton Banks (Alfonso Ribeiro).
 19. Cable Girls (-4)
  • Cable Girls, ook bekend onder de Spaanse titel Las chicas del cable is alweer toe aan het vierde seizoen. De serie speelt zich af in de jaren’20 van de vorige eeuw. Bij een telefoonmaatschappij in Madrid zijn er vier vrouwen die allemaal op hun eigen wijze voor zichzelf opkomen.
 20. Lucifer (-2)
  • #SaveLucifer zorgde voor de redding van Lucifer. Er werden 3.64 miljoen tweets en 5.63 miljoen retweets gestuurd met daarin #SafeLucifer nadat FOX de serie besloot te cancelen. Netflix stapte in en heeft Lucifer Morningstar teruggebracht voor een vierde seizoen. De duivel laat zich weer gelden, treft Eva weer op zijn pas en wil het goedmaken met Chloe. Daar kwam nog eens bij dat er al een vijfde seizoen is aangekondigd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?