Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Duivels jagen iedereen weg aan de kop van de lijst

Halloween Season is just around the corner en dat is gelijk te merken. De eerste grote horrorserie van dit najaar is direct een groot succes op Netflix. Devil in Ohio is namelijk rechtstreeks naar de eerste plaats gevlogen in de lijst van de 20 meest populaire op Netflix.

Tot stilstand

Zo werd Partner Track geremd in de sprint omhoog. Deze serie besteeg vanaf de vierde plaats het podium, maar kwam tot stilstand op plek 2. Love in the Villa is nieuw binnengekomen op de derde plaats, waardoor voormalig nummer één Echoes het nu moet doen met de vierde stek. Ook The Sandman (6) en Me Time (5) hebben het podium moeten verlaten.

Afscheid van Stranger Things

In de lijst staan verder flink wat nieuwe films en series. Zoals I Came By (6) en Dated & Related (12). Voor het eerst sinds vier maanden moet de lijst het doen zonder Stranger Things. Het vierde seizoen heeft de volledige zomer in de lijst gewoon, maar is nu ondergrond gegaan. Dat zal ongetwijfeld veranderen zodra het vijfde seizoen in het vizier komt.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Devil in Ohio (nieuw)
  • Een psychiater is vastbesloten om een jonge patiënt te beschermen die is ontsnapt aan een mysterieuze sekte. Ze neemt haar in huis, waardoor haar eigen gezin en leven gevaar lopen. Dit is het waargebeurde verhaal van Devil in Ohio.
 2. Partner Track (+2)
  • Ingrid Yun wil partner worden bij een elitair advocatenkantoor in NYC en haar principes trouw blijven. Daarnaast zoekt ze de balans tussen romantiek, vrienden en familie.
 3. Love in the Villa (nieuw)
  • Julies’ droomreis naar Verona in Italië wordt een ware beproeving als ze ontdekt dat de door haar gehuurde villa al wordt bewoond door een irritant aantrekkelijke onbekende.
 4. Echoes (-3)
  • De eeneiige tweelingzussen Leni en Gina wisselen al jaren stiekem van plaats. Maar wanneer een van de zussen verdwijnt, komen hun levens op de kop te staan.
 5. Me Time (-2)
  • Een toegewijde huisvader is voor het eerst in jaren alleen thuis en gaat met zijn losbandige oude vriend op een wild verjaardagsavontuur.
 6. The Sandman (-4)
  • Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.
 7. I Came By (nieuw)
  • Een graffitikunstenaar heeft het gemunt op elitehuizen en ontdekt een donker geheim in een verborgen kelder. Maar de ontdekking ontketent een gevaar voor zijn dierbaren.
 8. Blacklight (-2)
  • Een geheim agent die probeert te ontsnappen aan zijn duistere verleden, ontdekt een dodelijke samenzwering en komt tegenover zijn machtige werkgever te staan.
 9. Manifest (-4)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 10. Kaerlighed for Voksne (-3)
  • De dunne lijn tussen liefde en haat krijgt een dodelijke wending wanneer een vrouw ontdekt dat haar man vreemdgaat. Beide partijen nemen extreme maatregelen om hun zin te krijgen.
 11. Kleo (-3)
  • Na de val van de Berlijnse muur wil een voormalige Oost-Duitse spion uitzoeken wie haar verraden heeft en waarom. Ze schuwt haar dodelijke skills niet om wraak te nemen.
 12. Dated & Related (nieuw)
  • Alleenstaande broers en zussen helpen elkaar bij het zoeken naar hun soulmate en hopen liefde te vinden (en misschien 100.000 dollar te winnen) in een luxe villa.
 13. Chesapeake Shores (+4)
 14. Never Have I Ever (-5)
  • Na een traumatisch jaar wil een Indisch-Amerikaanse tiener populair zijn in plaats van een paria. Maar vrienden, familie en gevoelens gaan het haar niet makkelijk maken.
 15. Virgin River (-4)
  • Het verhaal van Virgin River gaat eindelijk verder. Op het moment dat Jack Mel ten huwelijk vroeg, geeft zij toe dat ze zwanger is. Ze weet alleen niet zeker of de baby van hem is. Het is een van de vele vragen die beantwoord wordt in het vierde seizoen van de romantische dramaserie.
 16. Donde Hubo Fuego (-)
  • Als aanwijzingen voor de moord op zijn broer naar brandweerlieden leiden, sluit Poncho zich bij hen aan. Hij vindt daar romantiek, een familielid en een seriemoordenaar.
 17. Onder Vuur (-3)
  • Op Post Oosteroever moet een hecht team van brandweerlieden zien om te gaan met een zware en gevaarlijke baan, persoonlijke uitdagingen en professionele tegenslagen.
 18. That’s Amor (-8)
  • Wanneer Sofia haar baan en vriend op dezelfde dag kwijtraakt, begint ze helemaal opnieuw en ontmoet ze een aantrekkelijke Spaanse chef-kok: is hij haar ontbrekende ingrediënt?
 19. Locke & Key (-1)
  • Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten – en geheimen – leiden.
 20. The Walking Dead (-8)
  • Na een zombie-apocalyps probeert een groep overlevenden samen te werken om de mensheid en hun eigen leven te beschermen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?