Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 37

De top-3 is deze week ongewijzigd in de lijst met de meest populaire titels op Netflix. 13 Reasons Why bezet de eerste set, voor Vis a Vis en het poppenepos The Dark Crystal.

BBC Serie snelste stijger

Daarachter is wel veel gaande. Zo is Élite nieuw binnengekomen op de vierde plaats en kan volgende week zomaar doorstoten richting de bovenste plaatsen.

Ook nieuw op de lijst is de miniserie The Spy. De grootste stijger in de lijst is The A List. Deze BBC-serie werd in Groot-Brittannië nog vrij lauw ontvangen, in onder meer Nederland is het enthousiasme ontzettend groot. Het aantal vragen over een mogelijk tweede seizoen komen dan ook veel voorbij.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. 13 Reasons Why (-)
  • Het derde seizoen van de veelbesproken serie is opnieuw keihard binnengekomen. Al is het dit keer wel met veel minder ophef van de vorige week seizoenen. Ditmaal draait het om Bryce en is de grote vraag wie hiervoor verantwoordelijk is.
 2. Vis a Vis (-)
  • De Spaanse hitserie Vis a Vis maakte misschien een voorzichtige start op Netflix, na het verschijnen van het tweede seizoen is de reeks compleet omarmd. Als Macarena Ferreiro in haar ogen onterecht in een vrouwengevangenis terecht komt, heeft ze nog geen idee in wat voor wereld terecht komt. Op een plek waar constant spanning op de loer ligt moet Macarena alles op alles zetten om te overleven. Seizoen 3 is recent verschenen en het vierde seizoen staat ook al voor de deur!
 3. The Dark Crystal: Age of Resistance (-)
  • In 1982 verscheen The Dark Crystal, de film van director Jim Henson. Dit epische verhaal heeft een vervolg gekregen, wat een gigantisch project is geworden. Opnieuw zijn er poppen gebruikt om het volledige verhaal op Thra te vertellen. Het zorgt voor een adembenemend avontuur.
 4. Élite (nieuw)
  • De Spaanse hitserie is terug en opnieuw een serie om te bingen. Werd in het eerste seizoen op een elitaire school, waar een aantal ‘arbeiderskinderen’ per toeval terecht kwamen, iemand vermoord. In het tweede seizoen is er een ernstige  vermissing. Opnieuw zijn de vragen groot en de spanning daardoor om te snijden.
 5. Mindhunter (-1)
  • Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter is verschenen, waarin de focus ligt op de Atlanta Child Murder. Bij de FBI wordt een nieuw team opgezet. Door in gesprek te gaan met seriemoordenaars moet worden begrepen waarom ze tot moorden overgaan. En met die informatie moeten nieuwe zaken worden opgelost. Maar of iedereen daar ook in gelooft…
 6. La Casa de Papel (-1)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 7. Chesapeake Shores (+2)
  •  Eén van de meest zoetsappige series op Netflix is terug. Chesapeake Shores is van Hallmark en een dag na de uitzending in de Verenigde Staten is de episode al te zien op Netflix. Het draait nog altijd om Abby O’Brien-Winters. Keerde ze in het eerste seizoen terug naar haar geboortedorp, inmiddels is ze weer vergroeid met iedereen.
 8. The A List (+5)
  • Jongeren worden voor een zomerkamp naar een idyllische eiland gestuurd. Ze denken de vakantie van hun leven te hebben, maar al snel slaat de sfeer om. Terwijl Mia denkt dat ze Queen Bee wordt, verandert het zomerkamp voor haar al snel in een nachtmerrie als Amber tevoorschijn komt.
 9. Workin’ Moms (-2)
  • De Canadese komedieserie Workin’ Moms wordt per seizoen een grotere hit. Het derde seizoen is recent verschenen. Vier moeders en vriendinnen zijn klaar met hun zwangerschapsverlof en komen weer terug terug in de keiharde wereld. Waarin ze opeens dus ook nog moeten zorgen voor kind, terwijl de carrière roept. Balanceren op een koord wordt al snel een flinke kluif.
 10. The 100 (-4)
  • De apocolyptische dramaserie The 100 heeft het zesde seizoen achter de rug. Een seizoen waarin er heel veel veranderd is en het voor de hoofdrolspelers zoals Clarke, Bellamy en Octavia steeds lastiger wordt. Inmiddels ia aangekondigd dat het zevende seizoen het slotseizoen zal worden en daarin krijgen we ongetwijfeld antwoord rondom de grote cliffhanger.
 11. The Spy (nieuw)
  • De miniserie The Spy is de eerste dramarol voor Sacha Baron Cohen en daar is hij goed in geslaagd. Hij speelt de Israëlische spion Eli Cohen. Begin jaren’60 werd hij naar Syrië gestuurd om als spion te fungeren. Het zou een beslissende klus zijn in de onrust in in het Midden-Oosten.
 12. Stranger Things (-4)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 13. Orange is the New Black (-3)
  • Zeven jaar lang is Orange is the New Black een steunpilaar van Netflix geweest. Het is samen met House of Cards de grondlegger geweest van de Originals, nu is het tijd voor de dames in (en weer uit) de gevangenis om het stokje over te dragen aan de opvolgers. Maar niet voor Piper, Alex en de andere hoofdrolspeelsters hun laatste verhalen vertellen.
 14. The Big Bang Theory (-2)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.
 15. Suits (-1)
  • Suits is op Netflix alweer toe aan het zevende seizoen en opnieuw komt de serie keihard binnen in de lijst. Het zevende seizoen is tevens het laatste waarin Meghan Mardle te zien is als Rachel Zane. Het leek het slot voor Mike, maar inmiddels is duidelijk dat hij in het slotseizoen terug zal keren. De eerste helft van het seizoen staat erop, de rest wordt later dit jaar verwacht.
 16. La Reina del Sur (-)
  • Queen of the South is een razend populaire serie, de originele Spaanse versie staat nu ook op Netflix. Waarin een vrouw uiteindelijk de macht zal grijpen in een groot drugskartel. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
 17. The Family (-6)
  • It’s Not About Faith, It’s About Power. Dit is de alleszeggende zin over de documentairereeks The Family. In het Witte Huis wordt de politieke macht uitgeoefend in de Verenigde Staten en wij zien de grote mannen in beeld. Maar wie heeft er daadwerkelijk de macht in handen? Een geheimzinnige groep conservatieve christenen – bekend als De Familie – oefent een buitenmaats grote invloed uit in Washington en heeft wereldwijde ambities.
 18. Wu Assasins (-3)
  • Wu Assassins is de eerste echte martial arts-serie op Netflix. Het verhaal dat zich afspeelt aan de westkust van de Verenigde Staten zit vol met keiharde actie. De hoofdrol is weggelegd voor Kai Jin, een jonge chef-kok in het Chinatown van San Francisco. Hij raakt verstrikt in het streven van de Chinese triade naar dodelijke oude machten.
 19. Knightfall (-2)
  • Het eerste seizoen van Knightfall speelde zich vijftien jaar na de kruistochten af. Een ervaren ridder wordt meester van de Parijse tempel van zijn orde en komt vervoglens achter een schokkend geheim. In het tweede seizoen staan de mysterieuze orders van de Tempeliers centraal. Zij beschermden in de Middeleeuwen de heiligste relikwieën van het christendom.
 20. Cable Girls (-1)
  • Cable Girls, ook bekend onder de Spaanse titel Las chicas del cable is alweer toe aan het vierde seizoen. De serie speelt zich af in de jaren’20 van de vorige eeuw. Bij een telefoonmaatschappij in Madrid zijn er vier vrouwen die allemaal op hun eigen wijze voor zichzelf opkomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?