Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 37

Een titanenstrijd, anders is het niet te omschrijven deze week. La Casa de Papel en Lucifer hielden elkaar flink in evenwicht, maar uiteindelijk slaagde de Spaanse overvallers er toch in om de eerste plaats vast te houden. Volgende week een nieuwe kans voor de duivel.

Michiel Huisman

Het podium wordt voltooid met Good Girls, voor Turning Point 9/11 en Kate. De documentairereeks over de aanslagen uit 2001 maakten veel indruk en daarnaast kwam de film met Michiel Huisman dus gelijk hoog binnen in de lijst.

Into the Night

Het zorgde ervoor dat Clickbait flink zakte, wat helemaal het geval was voor Hit & Run. De actieserie moest negen plaatsen inleveren. Grote stijger deze week was Into the Night, het tweede seizoen klom liefst acht plaatsen naar de negende stek. De kinderserie Sharkdog en de films Prey en Skyscraper zijn eveneens nieuw in de lijst met 20 populairste titels op Netflix.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. La Casa de Papel (-)
  • De Spaanse bankovervallers staan nu echt met de rug tegen de muur. De laatste klus moet worden afgerond en het is alles of niet. Maar voor wie wordt het alles?
 2. Lucifer (nieuw)
  • Het slotseizoen brengt Lucifer in nieuwe uitdagingen. Hij is van de duivel nu God geworden, maar daar kan natuurlijk niet iedereen zich in vinden. En wat gaat dit veranderen in zijn relatie met Cloe?
 3. Good Girls (-1)
  • Het vierde en laatste seizoen van deze komische dramaserie is verschenen. Drie huisvrouwen komen in financiële problemen besluiten een supermarkt te overvallen. Wat een eenvoudig plan lijkt, loopt gruwelijk mis. En opeens zitten ze verstrikt in de zware misdaad.
 4. Turning Point 9/11 (+2)
  • Twintig jaar na de aanslagen in New York en Washington zijn er diverse documentaires gemaakt over 9/11. Waaronder Turning Point.
 5. Kate (nieuw)
  • Een meedogenloze moordenaar wordt vergiftigd in Tokio en heeft nog 24 uur te leven. Ze zint op wraak en gaat op zoek naar de dader voor het te laat is.
 6. Clickbait (-3)
  • Er blijkt een dubieuze link met het internet te zijn wanneer brave huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Zijn naasten doen alles om de dader en het motief te achterhalen.
 7. Chicago Med (+1)
  • Wat begon met de serie Chicago Fire, kreeg al snel een spin-off vanuit het ziekenhuis. Zoals ziekenhuisseries het altijd goed doen in Nederland, vliegt Chicago Med ook door de toplijsten. En al helemaal omdat er vier seizoenen zijn verschenen.
 8. Chesapeake Shores (-1)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 9. Into the Night (+8)
  • Als een mysterieuze kosmische gebeurtenis chaos veroorzaakt op aarde, proberen de passagiers en bemanning aan boord te blijven van een gekaapte nachtvlucht de zon voor te blijven.
 10. Afterlife of the Party (-5)
  • Cassie leeft om te feesten. Maar dan sterft ze door een bizar ongeluk. Nu moet ze hemel en aarde bewegen om de fouten uit haar leven recht te zetten.
 11. Sharkdog (nieuw)
  • Half haai, half hond met een groot hart en een buikje vol vissticks! Sharkdog kan samen met zijn mensenvriend Max elk maf en chaotisch avontuur aan.
 12. Prey (nieuw)
  • Een wandeltocht in de wildernis verandert in een wanhopige overlevingsstrijd voor vijf vrienden als ze achterna worden gezeten door een mysterieuze schutter.
 13. Hit & Run (-9)
  • Terwijl Segev toeristen mooie plaatsen laat zien van Tel Aviv is zijn vrouw op weg naar New York om een auditie te doen voor een dansvoorstelling. Ze komt echter nooit aan, want een brute hit and run wordt haar fataal. Al snel wordt duidelijk dat er veel meer achter deze aanslag zit.
 14. Downton Abbey (-5)
  • Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot.
 15. Outer Banks (-4)
  • In Outer Banks volgen we de jacht van de Pogues, een tienervriendengroep onder leiding van John B, op een enorme schatkist vol goud. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want er zijn meer kapers op de kust.
 16. Virgin River (-2)
  • Nu Jack zijn schotwond heeft overleefd, is het de vraag hoe het verder moet tussen hem en Mel. Als hij te horen krijgt dat Mel een volgende stap wil zetten, slaat hij volledig dicht. Is hun relatie nog te redden? En hoe moet het verder met Doc en Hope, Preacher en Christopher en Ricky en Lizzie?
 17. Skycraper (nieuw)
  • Wanneer het hoogste gebouw ter wereld doelwit wordt van een terroristische aanval, doet een beveiligingsadviseur alles om zijn gezin te redden uit deze chaos.
 18. Spoorloos (-6)
  • Een man verliest twee van zijn naasten. Tien jaar later stuit hij opnieuw op een duizelingwekkend mysterie als zijn vriendin verdwijnt. Naar een boek van Harlan Coben.
 19. Riverdale (-3)
  • Wekelijks verschijnen er weer afleveringen van de geliefde serie, waarvan we inmiddels al in het vijfde seizoen zitten. Er is dan ook een flinke tijdsprong gemaakt in het verhaal.
 20. Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed (-2)
  • Bob Ross is nog altijd een cultheld. Zijn televisieprogramma’s waarin hij liet zien hoe eenvoudig je prachtige landschappen kon schilderen zijn bijna de ideale ontspantelevisie. Zo leuk de happy little trees waren, zo naar is de nalatenschap van Ross. Want er wordt nog altijd gevochten om het verdiende geld.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?