Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 38

Lucifer heeft opnieuw de eerste plaats niet weten te veroveren. Het afscheidsseizoen staat voor de tweede week op rij op de eerste plaats en wordt ook nog eens aangevallen uit zeer onverwachte hoek.

Grootste Koreaanse succes

Series op Netflix worden steeds internationaler en dat blijkt de kijker ook te bevallen. Voor het eerst staat er een Koreaanse serie in de dagelijkse top-10 en Squid Game is zelfs opgeklommen naar de top-3 van de lijst met meest populaire titels. De thrillerreeks blijkt een regelrechte hit en gaat misschien volgende week wel richting de eerste plaats?

Schumacher

Een andere flinke stijger is de documentaire Schumacher. Het leven van Michael Schumacher roept sinds zijn ski ongeluk veel vragen op en daarnaast heeft hij natuurlijk een krankzinnig goede carrière achter de rug. De docu staat op de zesde plaats. Ook nieuw in de lijst zijn The Stronghold (BAC Nord), Nightbooks en Superstore.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. S*x Education (nieuw)
  • De komedieserie neemt ons mee naar de onzekere Otis. Zijn moeder is therapeute en heeft alle antwoorden. De rebelse Maeve stelt dan ook voor om zelf ook een therapiepraktijk op school te openen om de leerlingen op te leiden.
 2. Lucifer (-)
  • Het slotseizoen brengt Lucifer in nieuwe uitdagingen. Hij is van de duivel nu God geworden, maar daar kan natuurlijk niet iedereen zich in vinden. En wat gaat dit veranderen in zijn relatie met Cloe?
 3. Squid Game (nieuw)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 4. La Casa de Papel (-3)
  • De Spaanse bankovervallers staan nu echt met de rug tegen de muur. De laatste klus moet worden afgerond en het is alles of niet. Maar voor wie wordt het alles?
 5. Good Girls (-2)
  • Het vierde en laatste seizoen van deze komische dramaserie is verschenen. Drie huisvrouwen komen in financiële problemen besluiten een supermarkt te overvallen. Wat een eenvoudig plan lijkt, loopt gruwelijk mis. En opeens zitten ze verstrikt in de zware misdaad.
 6. Schumacher (nieuw)
  • Aan de hand van exclusieve interviews en archiefbeelden schetst deze documentaire een intiem portret van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher.
 7. Clickbait (-1)
  • Er blijkt een dubieuze link met het internet te zijn wanneer brave huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Zijn naasten doen alles om de dader en het motief te achterhalen.
 8. Chesapeake Shores (-)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 9. The Stronghold BAC Nord (nieuw)
 10. Chicago Med (-3)
  • Wat begon met de serie Chicago Fire, kreeg al snel een spin-off vanuit het ziekenhuis. Zoals ziekenhuisseries het altijd goed doen in Nederland, vliegt Chicago Med ook door de toplijsten. En al helemaal omdat er vier seizoenen zijn verschenen.
 11. Turning Point 9/11 (-7)
  • Twintig jaar na de aanslagen in New York en Washington zijn er diverse documentaires gemaakt over 9/11. Waaronder Turning Point.
 12. Into the Night (-3)
  • Als een mysterieuze kosmische gebeurtenis chaos veroorzaakt op aarde, proberen de passagiers en bemanning aan boord te blijven van een gekaapte nachtvlucht de zon voor te blijven.
 13. Kate (-8)
  • Een meedogenloze moordenaar wordt vergiftigd in Tokio en heeft nog 24 uur te leven. Ze zint op wraak en gaat op zoek naar de dader voor het te laat is.
 14. Nightbooks (nieuw)
  • Alex houdt van enge verhalen. Samen met Yasmin zit hij gevangen in de magische flat van een boze heks en moet elke avond een griezelig verhaal vertellen om vrij te komen.
 15. Riverdale (+4)
  • Wekelijks verschijnen er weer afleveringen van de geliefde serie, waarvan we inmiddels al in het vijfde seizoen zitten. Er is dan ook een flinke tijdsprong gemaakt in het verhaal.
 16. Outer Banks (-1)
  • In Outer Banks volgen we de jacht van de Pogues, een tienervriendengroep onder leiding van John B, op een enorme schatkist vol goud. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want er zijn meer kapers op de kust.
 17. Virgin River (-1)
  • Nu Jack zijn schotwond heeft overleefd, is het de vraag hoe het verder moet tussen hem en Mel. Als hij te horen krijgt dat Mel een volgende stap wil zetten, slaat hij volledig dicht. Is hun relatie nog te redden? En hoe moet het verder met Doc en Hope, Preacher en Christopher en Ricky en Lizzie?
 18. Downton Abbey (-4)
  • Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot.
 19. Superstore (nieuw)
  • In een superstore in St. Louis probeert een groep werknemers met unieke persoonlijkheden om om te gaan met klanten, het dagelijkse werk en elkaar.
 20. Spoorloos (-2)
  • Een man verliest twee van zijn naasten. Tien jaar later stuit hij opnieuw op een duizelingwekkend mysterie als zijn vriendin verdwijnt. Naar een boek van Harlan Coben.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?