Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 39

De Spaanse furie van Élite kon maar kort genieten van de eerste plaats. De limited serie Unbelievable maakt zoveel indruk dat de opmars is vervolgd naar de eerste stek. De achtervolging komt echter opnieuw vanuit Spanje.

Vis a Vis

Het vierde seizoen van Vis a Vis is deze week namelijk gelanceerd op Netflix, wat ongetwijfeld voor een flinke score zal gaan zorgen. De nummer vier in de lijst is de nieuwkomer Criminal.

13 Reasons Why is uit de top-3 verdwenen en onderaan de lijst zijn er nog twee nieuwkomers. De realityserie Fastest Car en de stand-upspecial van Jeff Dunam (Beside Himself) maken de top-20 compleet.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Unbelievable (+3)
  • In navolging van When They See Us maakt ook de miniserie Unbelievable, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, veel indruk. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.
 2. Vis a Vis (-)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 3. Élite (-2)
  • De Spaanse hitserie is terug en opnieuw een serie om te bingen. Werd in het eerste seizoen op een elitaire school, waar een aantal ‘arbeiderskinderen’ per toeval terecht kwamen, iemand vermoord. In het tweede seizoen is er een ernstige  vermissing. Opnieuw zijn de vragen groot en de spanning daardoor om te snijden.
 4. Criminal (nieuw)
  • Vier landen, vier talen, twaalf zaken en één verhoorkamer. Iedere aflevering is een losse zaak waarin ondervragers de waarheid boven tafel moeten zien te krijgen. Een bekentenis van de misdaad, tenminste als de verdachte daadwerkelijk de misdaad heeft gepleegd. Het levert integrerende gesprekken op.
 5. 13 Reasons Why (-2)
  • Het derde seizoen van de veelbesproken serie is opnieuw keihard binnengekomen. Al is het dit keer wel met veel minder ophef van de vorige week seizoenen. Ditmaal draait het om Bryce en is de grote vraag wie hiervoor verantwoordelijk is.
 6. The A List (-1)
  • Jongeren worden voor een zomerkamp naar een idyllische eiland gestuurd. Ze denken de vakantie van hun leven te hebben, maar al snel slaat de sfeer om. Terwijl Mia denkt dat ze Queen Bee wordt, verandert het zomerkamp voor haar al snel in een nachtmerrie als Amber tevoorschijn komt.
 7. Chesapeake Shores (-)
  •  Eén van de meest zoetsappige series op Netflix is terug. Chesapeake Shores is van Hallmark en een dag na de uitzending in de Verenigde Staten is de episode al te zien op Netflix. Het draait nog altijd om Abby O’Brien-Winters. Keerde ze in het eerste seizoen terug naar haar geboortedorp, inmiddels is ze weer vergroeid met iedereen.
 8. Mindhunter (-)
  • Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter is verschenen, waarin de focus ligt op de Atlanta Child Murder. Bij de FBI wordt een nieuw team opgezet. Door in gesprek te gaan met seriemoordenaars moet worden begrepen waarom ze tot moorden overgaan. En met die informatie moeten nieuwe zaken worden opgelost. Maar of iedereen daar ook in gelooft…
 9. The Spy (-)
  • De miniserie The Spy is de eerste dramarol voor Sacha Baron Cohen en daar is hij goed in geslaagd. Hij speelt de Israëlische spion Eli Cohen. Begin jaren’60 werd hij naar Syrië gestuurd om als spion te fungeren. Het zou een beslissende klus zijn in de onrust in in het Midden-Oosten.
 10. The Dark Crystal: Age of Resistance (-4)
  • In 1982 verscheen The Dark Crystal, de film van director Jim Henson. Dit epische verhaal heeft een vervolg gekregen, wat een gigantisch project is geworden. Opnieuw zijn er poppen gebruikt om het volledige verhaal op Thra te vertellen. Het zorgt voor een adembenemend avontuur.
 11. Marianne (-)
  • Emma had als kind al nachtmerries over een heks met de naam Marianne. Ze schrijft al haar dromen in een boek. Wanneer haar dromen werkelijkheid worden wordt het pas echt eng!
 12. The Ranch (+2)
  • Het vierde en laatste seizoen van The Ranch is begonnen met deel 7, waarna er komend kalenderjaar nog tien afsluitende episodes volgen. Colt Bennett zit inmiddels compleet in de put. Abby heeft hem verlaten en hun kind meegenomen. Hij zit alleen op zijn ranch en heeft de koeien niet verkocht. Alleen een wonder kan hem er eigenlijk nog bovenop helpen.
 13. La Casa de Papel (-3)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 14. Workin’ Moms (-2)
  • De Canadese komedieserie Workin’ Moms wordt per seizoen een grotere hit. Het derde seizoen is recent verschenen. Vier moeders en vriendinnen zijn klaar met hun zwangerschapsverlof en komen weer terug terug in de keiharde wereld. Waarin ze opeens dus ook nog moeten zorgen voor kind, terwijl de carrière roept. Balanceren op een koord wordt al snel een flinke kluif.
 15. La Reina del Sur (-)
  • Queen of the South is een razend populaire serie, de originele Spaanse versie staat nu ook op Netflix. Waarin een vrouw uiteindelijk de macht zal grijpen in een groot drugskartel. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
 16. Stranger Things (-)
  • Het langverwachte derde seizoen van Stranger Things kwam keihard binnen. De eerste dagen werd de serie al bekeken door ruim 40 miljoen accounts en keken 18 miljoen accounts alle episodes. Opnieuw gaat het mis in Hawkins, want vanaf ontploffende ratten wordt het al snel erger. En vooral ook een stuk enger. De opgroeiende kinderen denken eerst nog druk te zijn met hun liefdes en puberproblemen. Al snel staan ze alweer oog in oog met The Mind Flayer en The Upside Down.
 17. Fastest Car (nieuw)
  • Koop je een spiksplinter nieuwe Ferrari of Lamborghini, dan wil dat niet zeggen dat je zomaar iedere zelf in elkaar gezette wagen eraf weet te rijden. In Fastest Car krijg je deze fascinerende battles. De slimste bouwers nemen het op tegen de grootste patsers met hun pronkende motoren. Laat het startschot maar klinken.
 18. Orange is the New Black (-1)
  • Zeven jaar lang is Orange is the New Black een steunpilaar van Netflix geweest. Het is samen met House of Cards de grondlegger geweest van de Originals, nu is het tijd voor de dames in (en weer uit) de gevangenis om het stokje over te dragen aan de opvolgers. Maar niet voor Piper, Alex en de andere hoofdrolspeelsters hun laatste verhalen vertellen.
 19. Jeff Dunham: Beside Himself (nieuw)
  • Jeff Dunham is een Amerikaans buikspreker en stand-upcomedian. In deze discipline staat hij op eenzame hoogte en ook zijn nieuwste voorstelling is dan weer een genot. In Beside Himself krijgt Dunham gezelschap van Peanut, Walter, José Jalapeño, Bubba J en Achmed. Samen nemen ze Dunham zelf én de Amerikaanse cultuur op de hak.
 20. The Big Bang Theory (-5)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Ga er dan ook maar goed voor zitten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?