Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 39

Het was toch even schrikken, want Undercover moest afgelopen weekend voor het eerst sinds twee weken de eerste plaats kortstondig afstaan. Maandag werd de schade echter alweer snel hersteld.

Nieuw podium

De entree van Ratched zorgde ervoor dat de Vlaams-Nederlandse serie toch even werd weggedrukt, kortstondig dus. Undercover staat voor de derde week op rij op de eerste plaats, met heel wat nieuwkomers achter zich aan. Ratched is dus dicht genaderd, met de animatieserie van Jurassic World als nieuwe nummer drie.

Geprezen film

Away is twee plaatsen gezakt, gevolgd door de zeer geprezen film The Devil All The Time. Ook in opmars is nog altijd de documentaire The Social Dilemma, waarin de huidige situatie rondom social media wordt uitgezet. En de grote gevaren daarbij.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Undercover (-)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 2. Ratched (nieuw)
  • Na een gruwelijke moord op vier priesters wordt Edmund Tolleson naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Dat is voor Mildred Ratched in 1947 aanleiding om zich ook te melden in Californië om zich naar te binnen te werken als zuster. Het is de eerste stap van de weerzinwekkende Nurse Ratched, die haar hele eigen plannen heeft.
 3. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (nieuw)
  • Zes tieners zijn geselecteerd voor een exclusieve, once-in-a-lifetime ervaring. Ze worden uitgenodigd om een nieuw avonturenpark op het eiland Isla Nubar te bezoeken. Maar als de dinosaurussen op het eiland uitbreken en chaos veroorzaken, zitten de jonge kampeerders als ratten in de val.
 4. Away (-2)
  • Het is maar voor een paar jaar dat Emma Green (Hilary Swank) de ruimte in gaat. Ze kan haar droom waarmaken, maar moet haar familie dan wel achter laten. En wat kan er in drie jaar gebeuren? Heel veel zo blijkt als haar man ziek wordt en haar dochtertje haar daardoor nog meer gaat missen. En Emma kan met geen mogelijkheid naar huis.
 5. The Devil All the Time (nieuw)
  • The Devil All the Time is een naoorlogs drama over Arvin Russell, een jonge jongen die alles op alles zet om zijn dierbaren te beschermen. Dat blijkt echter nog een hele opgave in een omgeving met freaks, moordenaars en krankzinnige religieuze tradities.
 6. The Social Dilemma (+4)
  • Insiders van Silicon Valley onthullen hoe social media platforms de maatschappij herprogrammeren door de andere kant van je scherm bloot te leggen. Als we eenmaal verslaafd zijn en terugkomen voor meer, is de echte koopwaar die ze verkopen hun bekwaamheid om ons te beïnvloeden en te manipuleren.
 7. The 100 (+1)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 8. Lucifer (-3)
  • Het vijfde seizoen van misschien wel de meest geliefde serie van het moment is gelanceerd. Lucifer was teruggekeerd naar hel en liet Cloe – en alle anderen – achter op aarde. Maar voor hoelang? Want er ontstaan in Los Angeles toch vanzelf weer problemen?
 9. Young Wallander (-5)
  • Kurt Wallander is een iconische rechercheur, waar zowel een Zweedse als een Britse serie van zijn gemaakt. Aan de hand van dit personage is een nieuwe reeks gemaakt, maar dan met de jonge Wallander. Als jonkie zit hij net bij de politie en is getuige van een gruwelijke moord. Het worden zijn eerste harde stappen in de wereld.
 10. Cobra Kai (-4)
  • The Karate Kid was in de jaren’80 een hele grote hit. Er waren toch nog wel wat open eindjes en vooral kwam niet iedereen even goed uit de films. Zo kwam de rivival daar. De strijders staan opnieuw tegenover elkaar, met een nieuwe lichting. En dat levert een al snel geliefde serie op.
 11. Primal (nieuw)
  • Frank Walsh jaagt op exotische dieren die hij naar de VS verscheept. Wanneer hij een zeldzame witte jaguar vindt, denkt hij rijk te worden. Hij neemt het dier mee op het vrachtschip waarmee ook een moordenaar en andere dodelijke dieren reizen. Als de moordenaar weet uit te breken en de roofdieren bevrijdt, moet Frank vechten voor zijn leven.
 12. Family Business (-)
  • In een buitenwijk van Parijs zit een familie in zwaar weer. De slagerij staat op omvallen en er moet iets verzonnen worden. Joseph heeft vernomen dat cannabis spoedig gelegaliseerd zal gaan worden en dat zet de zoon des huizes aan het denken. De slagerij wordt een coffeeshop!
 13. The Umbrella Academy (-6)
  • Het einde van de wereld was bereikt en de zeven leden van The Umbrella Academy hebben nog maar één uitweg. Dankzij Five terug in de tijd reizen. Waar ze uitkomen wist nog niemand, het bleek de jaren’60 te zijn. Ze bouwen allemaal hun eigen leven op, voor ze weer samen komen. Want opnieuw met de wereld worden gered, alleen hoe doe je dat zonder je nieuwe geliefden te verlaten?
 14. Julie and the Phantoms (+3)
  • Het overlijden van de moeder van Julie heeft er bij haar zwaar ingehakt. Ze is het plezier en de liefde voor muziek kwijtgeraakt. Toch is er nog hoop. Er verschijnen namelijk drie geesten en samen beginnen ze een band!
 15. Sing (-4)
  •  Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.
 16. The Babysitter: Killer Queen (-7)
  • The Babysitter werd in 2017 zeer goed ontvangen en daarop volgt nu dan ook de sequel: Killer Queen. Twee jaar na het verslaan van een satanische sekte onder leiding van zijn babysitter Bee, probeert Cole zijn verleden te vergeten en zich te concentreren op het overleven van de middelbare school. Maar wanneer oude vijanden onverwachts terugkeren, zal Cole opnieuw de krachten van het kwaad te slim af moeten zijn.
 17. Vis a Vis (-1)
  • Macarena en Zulema zijn nog één keer terug. De twee zijn vrij uit de gevangenis en gaan op roverspad. Hun doel? Een beruchte Mexicaanse drugsdealer beroven van de diamanten tiara van zijn dochter. Het is het laatste plan voordat de wegen van de twee scheiden.
 18. Pets United (-15)
  • Een hond en een verwende kat bundelen hun krachten om een roedel onwaarschijnlijke helden te leiden wanneer hun stad over wordt genomen door de boze burgemeester en zijn robotleger.
 19. Criminal U.K. (nieuw)
  • De verhoorkamer is weer geopend. De gehele serie speelt zich af in de verhoorkamer, waar verdachten onder druk worden gezet. Zijn ze schuldig, of spreken ze toch de waarheid? En wanneer het ware verhaal duidelijk wordt, wat zijn daar dan de implicaties van. Vooral wanneer iemand blijkt daadwerkelijk onschuldig te zijn, juist nadat zijn hele leven overhoop is gehaald. Het levert boeiende overdenkingen op.
 20. Teenage Bounty Hunters (-2)
  • In de schoolbanken zijn het twee vrij onopvallende tieners, zodra het schoolplein wordt verlaten is dat een ander verhaal. Als bounty hunters lagen ze op alles dat los en vast zit, maar dat is lang niet altijd veilig. Het levert een heerlijke serie op.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?