Populair op Netflix

Dit zijn de twintig meest populaire titels op Netflix in week 4

Zes nieuwe binnenkomers in de lijst van meest populaire titels op Netflix. Week 4 was dan ook een week met de rentree van diverse topseries en vooral de veelbesproken documentaire FYRE. Over welke series, films en documentaires wordt het meest gesproken? En welke titels worden het meest bekeken?

Buzz rondom series

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

You staat voor de tweede week aan kop, met FYRE als hoogste van de zes nieuwe binnenkomers. Uit de lijst verdwenen zijn onder meer Derry Girls, The Protector en Bodyguard.

 1. You (-)
  • Als Joe Goldberg de aantrekkelijke schrijfster Guinevere Beck tegen het lijf loopt, is hij meteen verliefd. Zij kan dan echter nog niet weten aan wat voor persoon ze haar hart verliest. Ondertussen ruimt Joe alles uit de weg wat zijn geluk in gevaar kan brengen.
 2. Queen of the South (-)
  • Niet de meest bekende titel, maar Queen of the South is razend populair. Een vrouw wordt gedwongen om bij een drugskartel aan de slag te gaan. Eenmaal binnen neemt ze langzaam maar zeker de touwtjes volledig in handen.
 3. FYRE (nieuw)
  • Het FYRE Festival moest het grootste festival ooit worden, het werd de grootste flop ooit. En meer dan dat, zo leren we in de indrukwekkende documentaire over FYRE. Het bleek uiteindelijk namelijk één grote oplichting te zijn, waarbij de hoofdrolspeler in kwestie er maar geen genoeg van leek te krijgen. Zelfs terwijl hij op borgtocht vrij was, werden er waar mogelijk nog mensen opgelicht.
 4. Riverdale (+7)
  • Het is nog altijd niet rustig in Riverdale. Het kleine stadje werd eerst bezig gehouden door de moord op Jason Blossom, daarna stond de Black Hood centraal en nu draait het allemaal om Gryphons and Gargoyles en de Gargoyle King. Tegelijkertijd gebeurt er vanalles in de levens van Archie, Veronica, Betty en Jughead.
 5. The Bridge (-2)
  • Het vierde en laatste seizoen van The Bridge staat sinds kort op Netflix. Saga Noren moet in het slotstuk opnieuw een ingewikkelde zaak oplossen, maar vooral haar eigen problemen en die van haar kompaan Henrik Sabroe moeten worden afgerond.
 6. How To Get Away With Murder (-2)
  • Het leed rondom Annalise Keating is nog lang niet voorbij. In het derde seizoen kwam één van de hoofdrolspelers op gruwelijke wijze aan zijn einde, maar veel rust krijgen de studenten van Keating niet. Want de complotten houden aan in het recent verschenen vierde seizoen.
 7. The Punisher (nieuw)
  • Het tweede seizoen van The Punisher verscheen afgelopen week. Frank Castle wilde in het eerste seizoen vooral wraak nemen voor zijn persoonlijke leed, in de nieuwe episodes gaat het er minimaal zo hard aan toe als in de eerste campagne maar is de focus wel verlegd. Castle komt namelijk anderen ten hulp.
 8. Roma (+8)
  • Met stip is Roma omhoog gevlogen. De Golden Globe voor beste niet-Engelse film is al binnen en nu moet de Oscar er nog bijkomen. Daar is alle kans toe, want Roma werd genomineerd voor maar liefst tien Oscars waaronder de beste film. De in zwart-wit verschenen film over Mexico in de jaren zeventig heeft veel indruk gemaakt. Het is het meest persoonlijke verhaal dat Cuarón ooit heeft gemaakt en schetst een gezin uit de middenklasse.
 9. Sex Education (+3)
  • Tieners die worstelen met seksualiteit, relaties en vriendschappen. Het is van alle dag en speelt ook nu natuurlijk volop. De komische serie Sex Education heeft dit bij de horens gevat op een grappige wijze die erg goed in de smaak valt.
 10. Bird Box (-4)
  • De hype rondom Bird Box is ongekend. Netflix maakte bekend dat de film ruim tachtig miljoen keer bekeken is. Er ontstond zelfs een levensgevaarlijke Bird Box-challenge, waarbij mensen geblinddoekt door het leven gingen. Netflix raadde dit af en YouTube heeft de challenges zelfs verboden op hun kanaal. De hype begint dan ook langzaam af te nemen, al wordt er wel al gesproken over een sequel.
 11. Titans (-4)
  • De eerste serie van DC die op hun eigen streamingdienst verscheen, is bij ons op Netflix te zien. Het draait om Robin, maar wel een totaal andere die we kennen uit de Batman-verhalen. Hij heeft zich afgekeerd van Batman en het verhaal speelt zich dan ook af in Detroit. Titans is vooral een stuk donkerder dan de DC-series die we hiernaast op Netflix zien.
 12. Dynasty (nieuw)
  • Dynasty zit midden in het tweede seizoen en de herstart afgelopen week maakte gelijk weer heel wat los bij de fans. De remake van de zeer succesvolle jaren’80 serie valt opnieuw goed in de smaak en de intriges zijn niet van de lucht.
 13. Tidying up with Marie Kondo (-8)
  • Marie Kondo is een begrip in Japan en inmiddels begint ze ook daarbuiten razend populair te worden. In Tidying Up with Marie Kondo helpt ze kandidaten om hun huis weer op orde te krijgen en afscheid te nemen van spullen die ze niet gelukkig maken. Ook geeft ze de nodige opvouwtips.
 14. Grace and Frankie (nieuw)
  • Grace en Frankie staan in het vijfde seizoen voor een flinke uitdaging. Hun fraaie strandhuis is namelijk verkocht terwijl ze onder valse voorwendselen in een bejaardencentrum terecht waren gekomen. Ze moeten hun huis zien terug te krijgen en hun bemoeizuchtige kinderen hiervoor betaald zien te zetten.
 15. The Blacklist (-6)
  • Red kan er maar geen genoeg van krijgen. Hij jaagt nog altijd op gevaarlijke criminelen en zet de meest boeiende plannen uit samen met Elizabeth Keen. De serie blijft ongekend populair en een zesde seizoen is dan ook al onderweg. Voor nu moeten we het met het vijfde seizoen doen op Netflix.
 16. Black Mirror: Bandersnatch (-6)
  • De eerste interactieve film is zeer gemengd ontvangen. Sommige vinden het revolutionair, anderen vinden het juist vervelend dat ze zelf actief moeten zijn tijdens de film. Ook over de kwaliteit van het verhaal zijn zeer wisselende geluiden te horen. Feit is dat Bandersnatch erg populair is, want iedereen wil tenslotte wel eens ervaren hoe zo’n interactieve film nou werkt.
 17. Star Trek: Discovery (nieuw)
  • Alle Star Trek-fans kunnen de komende jaren hun lol op. Er zijn al diverse spin-offs onderweg en historische personages schijnen terug te gaan keren. Ondertussen is de afgelopen week het tweede seizoen van Star Trek: Discovery begonnen. Iedere week is het nu dus weer raak in de ruimte.
 18. Back with the Ex (-4)
  • Na Temptation Island en Ex on the Beach heeft ook Netflix een dergelijke reality-serie te pakken. In Back with the Ex krijgen twee ex-geliefdes de kans om hun relatie nieuw leven in te blazen. Jaren geleden zijn ze uit elkaar gegaan en het is de vraag of het nu toch nog weer wat kan worden.
 19. Springvloed (-9)
  • Het tweede seizoen van Springvloed is momenteel te zien op NPO en dat zorgt ervoor dat er veel aandacht is voor de Zweedse crimeserie. Voor degene die het eerste seizoen nog niet hadden gezien is daar Netflix, want sinds kort staat de bizarre moordzaak waarin een rechercheur in opleiding en een zwerver (die vroeger een fantastische onderzoeker was) samenwerken centraal.
 20. Close (nieuw)
  • Van de nieuw verschenen Netflix-films maakte Close de meeste indruk, zowel bij kijkers als bij recensenten. Close draait om bodyguard Sam. Ze is ingehuurd om Zoe te beschermen, maar dat klinkt eenvoudiger dan het is. Er zal al snel een groep opduiken die een poging gaat wagen om Zoe te kidnappen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?