Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 4

Een ontzettend drukke – en voor Nederland historische – week brengt in de lijst met de meest populaire titels vier nieuwkomers. Ze staan ook allemaal gelijk in de top-10, met The Blacklist als hoogste nieuwe binnenkomer.

Red en Elizabeth

Het verhaal rondom Red en Elizabeth blijft onverminderd spannend, waardoor de tweede plaats is bezet. Alleen You weet zich nog staande te houden in de top van de ranglijst.

Ook hoog binnengekomen zijn de nieuwe seizoenen van Sex Education en Grace and Frankie. Het Nederlandse Ares kent een gemengde ontvangst, wel vliegt de horrorreeks binnen in de top-10. Er staan een aantal flinke dalers tegenover, met vooral uitschieters voor de romantische dramaseries Virgin River en Spinning Out.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. You (-)
  • Joe is terug, al heeft hij zijn naam veranderd en duikt hij weer op in een nieuwe stad. Zijn obsessie is onveranderd, al stuit hij nu wel op zijn gelijke. En of dat nou de bedoeling is? Het tweede seizoen van You is dan ook net zo spannend als het eerste.
 2. The Blacklist (nieuw)
  • Red en Elizabeth houden de kijkers nog altijd in hun greep. Inmiddels is het zesde seizoen op Netflix verschenen. Waar Elizabeth ooit als broekje begon bij de overheid en Red binnenstapte als topcrimineel die samen wilde werken om andere criminelen op te pakken, zijn de twee inmiddels heel wat verder. En maken ze nog altijd jacht op het kwaad.
 3. Messiah (-1)
  • Homeland komt dan misschien tot een einde, met Messiah staat de opvolger al op de deur te kloppen. Vanuit het niets verschijnt in Syrië een mysterieuze man genaamt Al-Masih. Veel mensen geloven dat hij gezonden is door God, maar wie is deze man? De CIA vertrouwt het niet en stuurt Eva Geller op hem af. Het is het begin van een spannende politieke thriller.
 4. Gomorra (-1)
  • Gomorra is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. We volgen de relaties tussen gangs, dealers en gewone burgers in Napels, Italië. In deze wereld ligt de dreiging altijd op de loer. Constant wordt er gestreden om de macht in de Italiaanse onderwereld en men gaat ver om de macht in handen te krijgen.
 5. The Last Kingdom (-1)
  • The Last Kingdom is een Britse historische televisieserie, gebaseerd op de boekenreeks ‘The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Deense Vikingen teisteren Engeland. Berovingen en plunderingen zijn aan de orde van de dag. Je kijkt mee met Uhtred of Bebbanburg.
 6. How To Get Away With Murder (-1)
  • In How To Get Away With Murder draait het om een groep studenten rondom Annalise Keating (Viola Davis). De docent rechten op een universiteit verzamelt ieder jaar haar beste studenten om zich heen, waarmee ze zaken wil winnen. Het loopt ditmaal anders wanneer er een moord wordt gepleegd. Met flash forwards zien we al dat de groep studenten hierbij een cruciale rol vervullen, maar wat is er exact gebeurd?
 7. Sex Education (nieuw)
  • n Sex Education draait het om Otis Milburn, een onervaren en sociaal onhandige scholier. Hij woont bij zijn alleenstaande moeder Jean, die haar geld verdient als sekstherapeute. In de reeks opent Otis met zijn vriendin Maeve Wiley een kliniek voor sekstherapie waarin hij zijn eigen ‘ervaring’ en advies met zijn medeleerlingen deelt.
 8. The Witcher (-2)
  • Het verhaal van The Witcher is gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken. We volgen de eenzame monsterjager Geralt of Rivia. Terwijl hij monsters aan het bestrijden is, blijkt ondertussen dat hij leeft in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de wezens waar hij tegen vecht. De hoofdrol in de serie is Henry Cavill.
 9. Grace and Frankie (nieuw)
  • De twee tegenpolen zijn per seizoen dichterbij elkaar gekomen, al leek er aan het einde van het vijfde seizoen even een kink in de kabel. Grace is opnieuw getrouwd en Frankie moet alleen verder in het strandhuis. Het blijkt uiteraard van korte duur, want de twee vinden elkaar terug mét een nieuw bedrijfsplan!
 10. Ares (nieuw)
  • De eerste Nederlandse Netflix Original Serie is eindelijk een feit: Ares. De bovennatuurlijke horrorserie speelt zich af rondom Rosa en Jacob. Ze worden door een geheim studentengenootschap uitgenodigd in het hart van Amsterdam. Ze komen in een wereld vol rijkdom en macht terecht, maar tegelijkertijd ook een plek die gebouwd is op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Ze zullen een hoge prijs moeten betalen om tot de elite te horen.
 11. Trapped (-2)
  • De IJslandse crimeserie Trapped kende een fabelachtig eerste seizoen. Een dorp werd afgesloten van de buitenwereld door noodweer, terwijl er een moord iedereen op scherp had gezet. Andri Olafsson moest het allemaal zien op te lossen en daarvoor waren zware offers noodzakelijk. Nu is hij terug voor een tweede seizoen, met weer een lastige zaak.
 12. Vikings (-2)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 13. Virgin River (-6)
  • Virgin River draait om Melinda Monroe. Na een groot persoonlijk drama besluit ze opnieuw te beginnen in het kleine dorpje Virgin River als verpleegkundige. Settelen in het dorp blijkt echter niet zo makkelijk.
 14. The Circle (-3)
  • Hoe echt is social media eigenlijk? In de nieuwe reality-serie The Circle wordt dit op soms pijnlijke wijze onder de loep genomen. Acht mensen zitten in een flatgebouw en vanuit hun eigen woning commmuniceren ze met de ander zeven deelnemers, louter via chat. Wat ze zien is alleen foto’s van de kandidaten. Wie is echt? Wie vertelt de waarheid en wie is een complete catfish? Wanneer kandidaten zijn uitgeschakeld mogen ze langs bij één van de andere kandidaten, wat voor hilarische situaties zorgt. Want wat als je een jonge mooie vrouw verwacht en het blijkt een man te zijn geweest waarmee je de hele tijd contact hebt gehad?
 15. Spinning Out (-7)
  • Een nieuwe dramaserie, die zich afspeelt op het ijs. Een kunstschaatser zoekt balans in de liefde, familie en haar geestelijke gezondheid, terwijl ze haar duizelingwekkende droom najaagt om olympisch goud te winnen. Voor fans van Virgin River is het gelijk de kans om door te pakken met een volgend romantisch verhaal.
 16. Lost in Space (-4)
  • De familie Robinson is terug in de ruimte en eindelijk krijgen we antwoord op de grote cliffhanger waar het eerste seizoen mee werd afgesloten. In de jaren’60 van de vorige eeuw was Lost in Space één van de eerste grote series. De reboot op Netflix vertelt opnieuw het verhaal van de familie Robinson. Ze zijn de ruimte ingestuurd om de mensheid te redden, maar ze crashen voortijdig én op een andere planeet.
 17. Titans (-3)
  • Titans brengt ons naar het DC-universum zoals we deze kennen uit Batman. Ditmaal is echter Robin het hoofdpersonage, die juist niets moet hebben van Batman. Hij leidt een groep nieuwe superhelden om de krachten te bundelen tegen de criminaliteit.
 18. Anne met een E (-5)
  • Het klassieke verhaal van het weesmeisje Anne is in een heel nieuwe versie gegoten. De Canadese productie was ook spronkelijk bedoeld als een limited serie. Na het grote succes van het eerste seizoen kwamen er toch nieuwe verhalen en zagen we Anne langzaam opgroeien. Het derde seizoen is nu verschenen, maar wel gelijk het laatste.
 19. Dracula (-4)
  • De makers van Sherlock hebben hun tanden in een volgend iconisch personage uit het verleden gezet. Ditmaal Dracula. De productie is wederom in handen van de BBC, maar ditmaal is Netflix wel de co-productent. Zodoende zijn de afleveringen al de dagen na de uitzendingen bij de BBC te zien op Netflix.
 20. Outlander (-4)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?