Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Ozark vliegt ’too hot’ langs Manifest

De koppositie van Manifest heeft niet lang geduurd. De serie wordt nog altijd massaal bekeken, maar de rentree van Ozark zorgde toch voor een directe eerste plaats. Het slotseizoen is dan ook direct weer smullen.

Massaal gebingd

Ozark is de nieuwe nummer één op de lijst met meest populaire titels op Netflix, gevolgd door Manifest. Too Hot to Handle is de nieuwe nummer drie. In tegenstelling tot het vorige seizoen werden nu gelijk alle afleveringen gedropt en die zijn massaal gebingd. The Royal Treatment komt op de vierde plaats vinden, waardoor Archive 81 en Stay Close zijn gezakt naar plaats vijf en zes.

Nieuwe nummer één al in de lijst?

Twee nieuwe films staan goed in de lijst vertegenwoordigd, terwijl Snowpiercer is binnengerold op de dertiende plaats. Of Ozark volgende week nog bovenaan staat zal voor een groot deel afhangen van de opmars van The Sinner. Het slotseizoen van deze serie staat pas een dag op Netflix, toch is de reeks gelijk de top-20 binnengekomen. Hoever zal Harry Ambrose met zijn nieuwe zaak komen?

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ozark (nieuw)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
 2. Manifest (-1)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 3. Too Hot to Handle (nieuw)
  • Knappe vrijgezellen ontmoeten elkaar aan de oevers van het paradijs. Maar om de hoofdprijs van 200.000 dollar te winnen, zullen ze iedere vorm van intimiteit moeten opgeven.
 4. The Royal Treatment (nieuw)
  • De New Yorkse kapper Izzy mag werken op de bruiloft van een charmante prins. Maar wat overwint er als de vonk tussen hen overslaat: liefde of plichtsbesef?
 5. Archive 81 (-1)
  • Een archivaris krijgt de opdracht beschadigde videobanden te restaureren en raakt betrokken in een mysterie rond de vermiste regisseur en een demonische sekte.
 6. Stay Close (-)
  • Vier mensen houden duistere geheimen verborgen voor hun naasten. Als het verleden hen achterhaald, dreigen hun levens geruïneerd te worden en moeten ze goed nadenken over hun vervolgstap.
 7. München: Im Angesicht des Krieges (nieuw)
  • Op de Conferentie van München in 1938 worden 2 oude vrienden, die nu voor vijandelijke regeringen werken, ongewild spionnen die een geheim van de nazi’s moeten onthullen. Dit is het waargebeurde verhaal.
 8. Undercover (-4)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 9. Brazen (-7)
  • Detectiveschrijfster Grace Miller weet met een dodelijke precisie een motief te bepalen. En die vaardigheid heeft ze hard nodig om de moord op haar zus te ontrafelen.
 10. Emily in Paris (-3)
  • Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
 11. After Life (-5)
  • Tony probeert nog altijd op te krabbelen na de dood van Lisa, maar komt er gaandeweg achter dat hij iets zoekt dat er helemaal niet is. Dit alles verpakt met de typische zwartgallige humor van Ricky Gervais is het een passend slotseizoen geworden.
 12. The Witcher (-4)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 13. Snowpiercer (nieuw)
  • De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans te midden van de spanningen aan boord. Het derde seizoen raast nu rond de wereld.
 14. Cobra Kai (-4)
  • Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de ‘Karate Kid’-films.
 15. La Casa de Papel (-1)
  • De absolute apotheose van La Casa de Papel is verschenen. Nog één keer worden we meegenomen naar het verhaal van de bende. In de laatste afleveringen wordt duidelijk wie de overval overleeft, wat de rol van Alicia gaat zijn en of de bende erin slaagt om het goud veilig te stellen.
 16. Don’t Look Up (-4)
  • Twee astronomen ontdekken een komeet die de aarde zal verwoesten. Ze proberen het Witte Huis te overtuigen van de ernst van de situatie en als dat niet lukt starten ze een mediacampagne. Maar of het veel zal uithalen…
 17. The Mauritanian (nieuw)
 18. The Sinner (nieuw)
  • Als een jonge moeder zich niet kan herinneren waarom ze een vreemde heeft doodgestoken, probeert een sympathieke rechercheur alsnog het mysterie te ontrafelen. Het slotseizoen staat nu op Netflix.
 19. Gomorra (-3)
  • Maffia-activiteit in Napels staat centraal in de serie Gomorra, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.
 20. The Girl from Oslo (-6)
  • Als haar dochter wordt ontvoerd, reist een Noorse diplomaat naar het Midden-Oosten. Ze vertrouwt op oude vrienden en een groot geheim om haar dochter te bevrijden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?