Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Ginny & Georgia ijzersterk kwartet achter zich

Voor de derde week op rij staat Ginny & Georgia op de eerste plaats in de lijst van de twintig meest populaire titels op Netflix. En dat is een knappe prestatie als je bekijkt wat voor grof geschut aan uitdagers Netflix allemaal op deze serie heeft afgevuurd.

Schieten, lachen en classic

De nieuwe nummer twee op de lijst is Fauda. Het vierde seizoen van Israëlische actieserie is alweer verschenen en opnieuw een grote hit. De eerste plaats zit er dus alleen nog net niet in. Vikings: Valhalla maakt het podium compleet voor nog eens drie nieuwkomers in de lijst. That ’90s Show laat houde tijden herleven, wat ook gezegd kan worden voor The Pledge. Deze classic uit 2001 stormt de lijsten binnen.

Frankrijk en Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse Jung_E is de nummer zes op de lijst, voor nog meer nieuwkomers. Les Combattantes (8) en The Mustang (9) zijn eveneens deze week in de lijst als nieuwelingen te vinden. Zo moet er onder meer al snel afscheid worden genomen van Sky Rojo.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ginny & Georgia (-)
  • De vrijgevochten Georgia en haar kinderen Ginny en Austin verhuizen naar het noorden om een frisse start te maken, maar merken dat de weg niet is geplaveid met rozen.
 2. Fauda (nieuw)
  • Een gepensioneerde Israëlische topagent besluit alsnog op zoek te gaan naar de Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben en veroorzaakt een keten van chaos.
 3. Vikings: Valhalla (-1)
  • In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven. Wie is wie in Vikings Valhalla?
 4. That ’90s Show (nieuw)
  • Kitty en Red Forman verwelkomen een nieuwe generatie tieners in de kelder wanneer hun kleindochter Leia besluit om de zomer in Wisconsin door te brengen.
 5. The Pledge (nieuw)
  • Een rechercheur gaat bijna met pensioen als een jong meisje vermoord wordt. Hij belooft haar ouders koste wat het wil haar moordenaar te vinden.
 6. Jung_E (nieuw)
  • In een postapocalyptische nabije toekomst probeert een Al-onderzoeker een burgeroorlog te beëindigen door de hersenen van een oorlogsheld te klonen: die van haar moeder.
 7. Kaleidoscope (-4)
 8. Les Combattantes (nieuw)
  • Frankrijk, 1914. Het Duitse leger rukt op en mannen vertrekken naar het front. Vier vrouwen kampen bij hen thuis met de desastreuze gevolgen van de oorlog.
 9. The Mustang (nieuw)
 10. Totenfrau (-4)
  • Een vrouw zoekt wraak op de moordenaar van haar man en legt daarbij de diepste en smerigste geheimen van haar kleine gemeenschap bloot.
 11. Dog Gone (-3)
 12. Glass Onion: A Knives Out Mystery (-2)
  • De wereldberoemde detective Benoit Blanc reist naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.
 13. Wednesday (-4)
  • Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeds moorden terwijl ze nieuwe vrienden maakt op de Nimmermeer Academie.
 14. Emily in Paris (-3)
  • Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
 15. The Pale Blue Eye (-10)
  • Een ex-rechercheur schakelt de hulp in van de scherpzinnige cadet Edgar Allan Poe. Samen proberen ze een gruwelijke moord op de Militaire Academie van de VS op te lossen.
 16. The Recruit (-3)
  • Een jonge advocaat van de CIA belandt halsoverkop in de gevaarlijke wereld van internationale spionage als een voormalige aanwinst geheimen van het bureau dreigt te onthullen.
 17. Treason (-3)
  • De mooie toekomst van een adjunct-hoofd van MI6 neemt een nare wending wanneer het weerzien met een Russische spionne hem dwingt zijn hele leven in twijfel te trekken.
 18. Rogue Agent (-11)
 19. Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij (-15)
  • Suzan en Freek, het Achterhoekse duo dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse muziekindustrie, onthullen hoe ze als koppel hun weg vinden in succes en de bijbehorende roem.
 20. The Hatchet Wielding Hitchhiker (-4)
  • In deze schokkende documentaire wordt het verhaal verteld van een zorgeloze nomade die een virale ster werd en vervolgens na een neerwaartse spiraal in de gevangenis belandde. Waar is Kai McGillvary nu?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?