Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 40

Vis a Vis seizoen 4 Netflix

Al maanden staat Vis a Vis in de lijst met meest populaire titels, maar nu is het eindelijk zover. De Spaanse hitreeks over een vrouwengevangenis heeft de eerste plaats in beslag genomen.

Vis a Vis

De afgelopen week verscheen het vierde en tevens laatste seizoen van de serie. De afgelopen maanden verscheen er telkens een nieuw seizoen op Netflix en de spanning liep dan ook steeds verder op. De kijkers bleken niet te worden teleurgesteld.

Grote spring TBBT

Naast deze nieuwe nummer één zijn er liefst vijf nieuwkomers in de lijst. Daarnaast heeft The Big Bang Theory, nadat de sitcom bijna uit de lijst was verdwenen, een grote sprong gemaakt. Het twaalfde en tevens laatste seizoen is toegevoegd, waardoor de reeks nu compleet is. De hoogste nieuwe binnenkomer is The Good Place.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Vis a Vis (+1)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 2. Unbelievable (-1)
  • In navolging van When They See Us maakt ook de miniserie Unbelievable, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, veel indruk. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.
 3. Élite (-)
  • De Spaanse hitserie is terug en opnieuw een serie om te bingen. Werd in het eerste seizoen op een elitaire school, waar een aantal ‘arbeiderskinderen’ per toeval terecht kwamen, iemand vermoord. In het tweede seizoen is er een ernstige  vermissing. Opnieuw zijn de vragen groot en de spanning daardoor om te snijden.
 4. The Big Bang Theory (+16)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Sinds oktober staat ook het slotseizoen online, waardoor de hele serie kan worden gebingd!
 5. Criminal (-1)
  • Vier landen, vier talen, twaalf zaken en één verhoorkamer. Iedere aflevering is een losse zaak waarin ondervragers de waarheid boven tafel moeten zien te krijgen. Een bekentenis van de misdaad, tenminste als de verdachte daadwerkelijk de misdaad heeft gepleegd. Het levert integrerende gesprekken op.
 6. Chesapeake Shores (+1)
  •  Eén van de meest zoetsappige series op Netflix is terug. Chesapeake Shores is van Hallmark en een dag na de uitzending in de Verenigde Staten is de episode al te zien op Netflix. Het draait nog altijd om Abby O’Brien-Winters. Keerde ze in het eerste seizoen terug naar haar geboortedorp, inmiddels is ze weer vergroeid met iedereen. Het, zeer korte, vierde seizoen is inmiddels in zijn geheel te zien.
 7. Mindhunter (+1)
  • Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter is verschenen, waarin de focus ligt op de Atlanta Child Murder. Bij de FBI wordt een nieuw team opgezet. Door in gesprek te gaan met seriemoordenaars moet worden begrepen waarom ze tot moorden overgaan. En met die informatie moeten nieuwe zaken worden opgelost. Maar of iedereen daar ook in gelooft…
 8. The Spy (+1)
  • De miniserie The Spy is de eerste dramarol voor Sacha Baron Cohen en daar is hij goed in geslaagd. Hij speelt de Israëlische spion Eli Cohen. Begin jaren’60 werd hij naar Syrië gestuurd om als spion te fungeren. Het zou een beslissende klus zijn in de onrust in in het Midden-Oosten.
 9. The Good Place (nieuw)
  • Het vierde en tevens laatste seizoen van The Good Place is begonnen. De wekelijkse aflevering gaat duidelijk maken of de groep de hel weet te overleven. Eleanor heeft de regie in The Good Place overgenomen om de nieuwe inwoners te verwelkomen. Om te slagen in hun missie hebben ze wel één lastige beslissing moeten nemen: het geheugen van Chidi wissen.
 10. The A List (-4)
  • Jongeren worden voor een zomerkamp naar een idyllische eiland gestuurd. Ze denken de vakantie van hun leven te hebben, maar al snel slaat de sfeer om. Terwijl Mia denkt dat ze Queen Bee wordt, verandert het zomerkamp voor haar al snel in een nachtmerrie als Amber tevoorschijn komt.
 11. 13 Reasons Why (-6)
  • Het derde seizoen van de veelbesproken serie is opnieuw keihard binnengekomen. Al is het dit keer wel met veel minder ophef van de vorige week seizoenen. Ditmaal draait het om Bryce en is de grote vraag wie hiervoor verantwoordelijk is.
 12. Springvloed (nieuw)
  • De Zweedse crimeserie Springvloed is gebaseerd op de boekenreeks van Cilla en Rolf Börjlind. Het tweede seizoen stond eerder al een dag op Netflix, waarna het verdween en lang absent bleef. Nu is de reeks definitief terug waarin de jonge Olivia Rönning en de voormalig hoofdcommissaris Tom Stilton, die tegenwoordig een zwerversbestaan aanhoudt, opnieuw voor een bizarre zaak komen te staan.
 13. Marianne (-2)
  • Emma had als kind al nachtmerries over een heks met de naam Marianne. Ze schrijft al haar dromen in een boek. Wanneer haar dromen werkelijkheid worden wordt het pas echt eng!
 14. La Casa de Papel (-1)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 15. The Ranch (-3)
  • Het vierde en laatste seizoen van The Ranch is begonnen met deel 7, waarna er komend kalenderjaar nog tien afsluitende episodes volgen. Colt Bennett zit inmiddels compleet in de put. Abby heeft hem verlaten en hun kind meegenomen. Hij zit alleen op zijn ranch en heeft de koeien niet verkocht. Alleen een wonder kan hem er eigenlijk nog bovenop helpen.
 16. The Politician (nieuw)
  • Ryan Murphy is bekend van onder meer Glee, American Crime Story en American Horror Story. Hij werkt tegenwoordig exclusief voor Netflix en The Politician is zijn eerste project. Een jonge en rijke jongen heeft maar één doel in zijn leven: President van de Verenigde Staten worden. Om zich op te werken zal hij eerst op zijn school de regie in handen moeten krijgen. En dat blijkt al een flinke opgave.
 17. The Dark Crystal: Age of Resistance (-7)
  • In 1982 verscheen The Dark Crystal, de film van director Jim Henson. Dit epische verhaal heeft een vervolg gekregen, wat een gigantisch project is geworden. Opnieuw zijn er poppen gebruikt om het volledige verhaal op Thra te vertellen. Het zorgt voor een adembenemend avontuur.
 18. In the Shadow of the Moon (nieuw)
  • Eind jaren’80 worden er op hetzelfde moment een aantal mysterieuze moorden gepleegd. Agent Thomas Lockhart (Boyd Holbrook uit Narcos) weet de moordenaar te achterhalen en ziet haar onder een trein belanden. Case closed zou je denken, tot negen jaar later dezelfde moorden worden gepleegd en dezelfde moordenaar opduikt. Vanaf dat moment raakt Lockhart vervreemd van zijn omgeving op zoek naar de waarheid.
 19. La Reina del Sur (-4)
  • Queen of the South is een razend populaire serie, de originele Spaanse versie staat nu ook op Netflix. Waarin een vrouw uiteindelijk de macht zal grijpen in een groot drugskartel. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.
 20. South Park (nieuw)
  1. Sinds 1997 is South Park een regelrechte hit waar maar geen einde aan lijkt te komen. De vrienden Eric, Kenny, Kyle en Stan beleven de meest absurde en vooral wrede avonturen. Van onbesproken gedrag zijn de personages en daarmee de makers van de serie allerminst, geliefde is South Park nog altijd. Netflix heeft vijf seizoenen – waaronder het eerste seizoen – toegevoegd aan het aanbod én daarnaast een reeks van de beste afleveringen ooit gemaakt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?