Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 40

Er moest een slimme geest aan te pas komen, maar het is Enola Holmes gelukt. Het zusje van Sherlock Holmes heeft de code gekraakt om Undercover van de eerste plaats te stoten. Of dit lang stand kan houden is de vraag, aangezien Undercover de komende weken nog rustig verder gaat.

Concurrentie is hevig

De Vlaams-Nederlandse serie blijft onverminderd populair (al missen we Ferry en Danielle wat in de episodes), de concurrentie is hevig. Ratched doet het nog altijd uitstekend en deze week is daar ook Jane the Virgin bijgekomen.

Slotreeks

Het slotseizoen van deze serie is toegevoegd en kan zomaar nog door gaan stoten naar de eerste plaats. Ook de nummer vijf in de lijst is een nieuwkomer, de tweede film uit de reeks van Fantastic Beasts.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Enola Holmes (nieuw)
  • Het jongere zusje van Sherlock en Mycroft Holmes staat voor de grootste uitdaging van haar leven. Haar moeder is namelijk plotseling verdwenen en ze schakelt haar broers in. Dat blijkt geen al te slimme zet, waarop ze zelf het initiatief neemt om naar Londen te gaan. Daar wacht Enola (gespeeld door Millie Bobby Brown) een groot avontuur.
 2. Undercover (-1)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 3. Ratched (-1)
  • Na een gruwelijke moord op vier priesters wordt Edmund Tolleson naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Dat is voor Mildred Ratched in 1947 aanleiding om zich ook te melden in Californië om zich naar te binnen te werken als zuster. Het is de eerste stap van de weerzinwekkende Nurse Ratched, die haar hele eigen plannen heeft.
 4. Jane the Virgin (nieuw)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.
 5. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (nieuw)
  • Fantastic Beasts brengt het voorverhaal van Harry Potter. Met The Crimes of Grindelwald is inmiddels de tweede film van deze reeks verschenen. Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.
 6. The 100 (+1)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 7. The Social Dilemma (-1)
  • Insiders van Silicon Valley onthullen hoe social media platforms de maatschappij herprogrammeren door de andere kant van je scherm bloot te leggen. Als we eenmaal verslaafd zijn en terugkomen voor meer, is de echte koopwaar die ze verkopen hun bekwaamheid om ons te beïnvloeden en te manipuleren.
 8. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-5)
  • Zes tieners zijn geselecteerd voor een exclusieve, once-in-a-lifetime ervaring. Ze worden uitgenodigd om een nieuw avonturenpark op het eiland Isla Nubar te bezoeken. Maar als de dinosaurussen op het eiland uitbreken en chaos veroorzaken, zitten de jonge kampeerders als ratten in de val.
 9. Away (-5)
  • Het is maar voor een paar jaar dat Emma Green (Hilary Swank) de ruimte in gaat. Ze kan haar droom waarmaken, maar moet haar familie dan wel achter laten. En wat kan er in drie jaar gebeuren? Heel veel zo blijkt als haar man ziek wordt en haar dochtertje haar daardoor nog meer gaat missen. En Emma kan met geen mogelijkheid naar huis.
 10. Mighty Express (nieuw)
  • Paw Patrol is één van de meest succesvolle kinderseries van de afgelopen jaren. De makers zijn nu voor Netflix aan de slag gegaan met een nieuwe reeks. Ditmaal geen dieren in de hoofdrol om de held te spelen, maar draait het om treinen. En dat levert opnieuw heerlijke avonturen op.
 11. Young Wallander (-2)
  • Kurt Wallander is een iconische rechercheur, waar zowel een Zweedse als een Britse serie van zijn gemaakt. Aan de hand van dit personage is een nieuwe reeks gemaakt, maar dan met de jonge Wallander. Als jonkie zit hij net bij de politie en is getuige van een gruwelijke moord. Het worden zijn eerste harde stappen in de wereld.
 12. Lucifer (-4)
  • Het vijfde seizoen van misschien wel de meest geliefde serie van het moment is gelanceerd. Lucifer was teruggekeerd naar hel en liet Cloe – en alle anderen – achter op aarde. Maar voor hoelang? Want er ontstaan in Los Angeles toch vanzelf weer problemen?
 13. Cobra Kai (-4)
  • The Karate Kid was in de jaren’80 een hele grote hit. Er waren toch nog wel wat open eindjes en vooral kwam niet iedereen even goed uit de films. Zo kwam de rivival daar. De strijders staan opnieuw tegenover elkaar, met een nieuwe lichting. En dat levert een al snel geliefde serie op.
 14. Family Business (-2)
  • In een buitenwijk van Parijs zit een familie in zwaar weer. De slagerij staat op omvallen en er moet iets verzonnen worden. Joseph heeft vernomen dat cannabis spoedig gelegaliseerd zal gaan worden en dat zet de zoon des huizes aan het denken. De slagerij wordt een coffeeshop!
 15. Julie and the Phantoms (-1)
  • Het overlijden van de moeder van Julie heeft er bij haar zwaar ingehakt. Ze is het plezier en de liefde voor muziek kwijtgeraakt. Toch is er nog hoop. Er verschijnen namelijk drie geesten en samen beginnen ze een band!
 16. The Devil All the Time (-11)
  • The Devil All the Time is een naoorlogs drama over Arvin Russell, een jonge jongen die alles op alles zet om zijn dierbaren te beschermen. Dat blijkt echter nog een hele opgave in een omgeving met freaks, moordenaars en krankzinnige religieuze tradities.
 17. The Babysitter: Killer Queen (-1)
  • The Babysitter werd in 2017 zeer goed ontvangen en daarop volgt nu dan ook de sequel: Killer Queen. Twee jaar na het verslaan van een satanische sekte onder leiding van zijn babysitter Bee, probeert Cole zijn verleden te vergeten en zich te concentreren op het overleven van de middelbare school. Maar wanneer oude vijanden onverwachts terugkeren, zal Cole opnieuw de krachten van het kwaad te slim af moeten zijn.
 18. The Umbrella Academy (-5)
  • Het einde van de wereld was bereikt en de zeven leden van The Umbrella Academy hebben nog maar één uitweg. Dankzij Five terug in de tijd reizen. Waar ze uitkomen wist nog niemand, het bleek de jaren’60 te zijn. Ze bouwen allemaal hun eigen leven op, voor ze weer samen komen. Want opnieuw met de wereld worden gered, alleen hoe doe je dat zonder je nieuwe geliefden te verlaten?
 19. Vis a Vis (-2)
  • Macarena en Zulema zijn nog één keer terug. De twee zijn vrij uit de gevangenis en gaan op roverspad. Hun doel? Een beruchte Mexicaanse drugsdealer beroven van de diamanten tiara van zijn dochter. Het is het laatste plan voordat de wegen van de twee scheiden.
 20. Sing (-5)
  •  Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater. Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is. Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?