Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 40

Er staat momenteel geen maat op Squid Game. De Koreaanse serie is een wereldwijze monsterhit van ongekende proporties. Ook in Nederland is de reeks het meest gevoerde gesprek en staat dan ook strak op de eerste plaats in de top-20 van meest populaire titels op Netflix.

Maid

De lijst is gevuld met heel wat nieuwkomers, waarvan de hoogste nieuwe binnenkomer misschien een verrassing is. Niet de film The Guilty met Jake Gyllenhaal, niet de matig ontvangen Nederlandse film Forever Rich en ook niet de Scandinavische crimeserie Kastanjemanden. Het is de dramaserie Maid die veel indruk maakt en op de tweede plaats staat. The Guilty moet het doen met brons.

Virgin River is weg

Hierdoor zijn een aantal grote titels weggezakt in de lijst, zo moeten Lucifer en La Casa de Papel het inmiddels doen met plaatsen in de middenmoot. Voor Virgin River is het zelfs gedaan, de reeks is na maanden uit de lijst met populairste titels verdwenen. Gelukkig zijn er inmiddels wel twee nieuwe seizoenen aangekondigd.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Squid Game (-)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 2. Maid (nieuw)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 3. The Guilty (nieuw)
  • Een getroebleerde rechercheur is overgeplaatst naar de alarmcentrale. Na een noodoproep probeert hij de wanhopige beller te redden, met onverwachte gevolgen.
 4. Kastanjemanden (nieuw)
  • Op een afschuwelijke plaats delict ligt een eng kastanjepoppetje. Twee detectives gaan op zoek naar een moordenaar gekoppeld aan een vermist kind van een politica. Kastanjemanden is op dit boek gebaseerd.
 5. Midnight Mass (-3)
  • Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee.
 6. S*x Education (-3)
  • De komedieserie neemt ons mee naar de onzekere Otis. Zijn moeder is therapeute en heeft alle antwoorden. De rebelse Maeve stelt dan ook voor om zelf ook een therapiepraktijk op school te openen om de leerlingen op te leiden.
 7. Lucifer (-3)
  • Het slotseizoen brengt Lucifer in nieuwe uitdagingen. Hij is van de duivel nu God geworden, maar daar kan natuurlijk niet iedereen zich in vinden. En wat gaat dit veranderen in zijn relatie met Cloe?
 8. Chesapeake Shores (+1)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 9. On My Block (nieuw)
  • In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.
 10. Paw Patrol (nieuw)
  • Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 11. La Casa de Papel (-5)
  • De Spaanse bankovervallers staan nu echt met de rug tegen de muur. De laatste klus moet worden afgerond en het is alles of niet. Maar voor wie wordt het alles?
 12. Braqueurs (-7)
  • Meesterdief Mehdi wil zijn familie beschermen tegen een machtige drugsbaron en belandt met zijn team bedreven overvallers in een wrede en dodelijke territoriumstrijd.
 13. Jaguar (-5)
  • In de jaren 60 sluit een overlevende van de Holocaust zich aan bij een groep agenten op zoek naar gerechtigheid en de honderden nazi’s die na de WOII naar Spanje vluchtten.
 14. Good Girls (-4)
  • Het vierde en laatste seizoen van deze komische dramaserie is verschenen. Drie huisvrouwen komen in financiële problemen besluiten een supermarkt te overvallen. Wat een eenvoudig plan lijkt, loopt gruwelijk mis. En opeens zitten ze verstrikt in de zware misdaad.
 15. Clickbait (-4)
  • Er blijkt een dubieuze link met het internet te zijn wanneer brave huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Zijn naasten doen alles om de dader en het motief te achterhalen.
 16. 1917 (-9)
 17. Britney vs Spears (-5)
  • Journalist Jenny Eliscu en filmmaker Erin Lee Carr onderzoeken de vrijheidsstrijd van Britney Spears door middel van exclusieve interviews en vertrouwelijk bewijs.
 18. Chicago Med (-2)
  • Wat begon met de serie Chicago Fire, kreeg al snel een spin-off vanuit het ziekenhuis. Zoals ziekenhuisseries het altijd goed doen in Nederland, vliegt Chicago Med ook door de toplijsten. En al helemaal omdat er vier seizoenen zijn verschenen.
 19. Forever Rich (nieuw)
  • Een opkomende rapper draait door als een vernederende video viral gaat. Om zijn eer te redden, moet hij de strijd aangaan. Een hele nacht lang.
 20. Riverdale (-3)
  • Wekelijks verschijnen er weer afleveringen van de geliefde serie, waarvan we inmiddels al in het vijfde seizoen zitten. Er is dan ook een flinke tijdsprong gemaakt in het verhaal.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?