Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 41

Het duurde slechts één week, maar Undercover is weer terug aan de kop van de lijst met meest populaire titels op Netflix. De film Enola Holmes wist geen stand te houden en is gezakt naar de negende plaats. Jane the Virgin rukte wel op naar de tweede plaats en stond zelfs een aantal dagen eerste. Uiteindelijk was het net niet genoeg.

Van ereschavot gevallen

Nieuwkomer Emily in Paris maakt het podium compleet, waardoor Ratched juist van het ereschavot is gevallen. In de top-10 staan nog eens drie nieuwkomers. De zeer indringende docu American Murder: The Family Next Door, Jumanji: The Next Level en de Nederlandse film Bumperkleef.

Flinke zakkers

David Attenborough met zijn kijk op de wereld is de laatste nieuwkomer, maar moet het nog wel doet een plaats net buiten de top-10. In de verdere lijst een aantal flinke zakkers, waarbij er afscheid is genomen van Vis a Vis en ook onder meer Lucifer en The Umbrella Academy moeten vrezen om uit de lijst te gaan verdwijnen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Undercover (+1)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 2. Jane the Virgin (+2)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.
 3. Emily in Paris (nieuw)
  • In Emily in Paris draait het allemaal om Emily. Ze heeft Amerika achter zich gelaten voor een gloednieuwe carrière in Frankrijk. Al vrij snel krijgt ze te maken met een flinke cultuurshock, nieuwe vrienden en nieuwe liefdes.
 4. Ratched (-1)
  • Na een gruwelijke moord op vier priesters wordt Edmund Tolleson naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Dat is voor Mildred Ratched in 1947 aanleiding om zich ook te melden in Californië om zich naar te binnen te werken als zuster. Het is de eerste stap van de weerzinwekkende Nurse Ratched, die haar hele eigen plannen heeft.
 5. The 100 (+1)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 6. American Murder: The Family Next Door (nieuw)
  • De verdwijning van Shanann Watts en haar twee dochters maakte veel los, zeker toen ze vermoord terug werden gevonden. Vader Chris Watts bleek de dader, wat het verhaal nog veel heftiger maakte. American Murder maakt op zeer bijzondere wijze duidelijk wat er is gebeurd en is vooral een indringend beeld hoe een op het oog doorsnee en gezellig gezin compleet kan ontsporen. Lees ook het volledige achtergrondverhaal.
 7. Jumanji: The Next Level (nieuw)
  • Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in Jumanji: The Next Level maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen.
 8. Bumperkleef (nieuw)
  • Hans reist met zijn gezin door het land om zijn ouders te bezoeken. Op de snelweg begint Hans te kleven achter een wit bestelbusje die precies de snelheidslimiet rijdt. Wanneer de auto’s stoppen spreekt Ed, de bestuurder van het busje, Hans aan op zijn morele kompas en in het bijzonder op zijn verantwoordelijkheid als vader. Uit wraak begint Ed de familie te achtervolgen waarna de situatie volledig escaleert.
 9. Enola Holmes (-8)
  • Het jongere zusje van Sherlock en Mycroft Holmes staat voor de grootste uitdaging van haar leven. Haar moeder is namelijk plotseling verdwenen en ze schakelt haar broers in. Dat blijkt geen al te slimme zet, waarop ze zelf het initiatief neemt om naar Londen te gaan. Daar wacht Enola (gespeeld door Millie Bobby Brown) een groot avontuur.
 10. Away (-1)
  • Het is maar voor een paar jaar dat Emma Green (Hilary Swank) de ruimte in gaat. Ze kan haar droom waarmaken, maar moet haar familie dan wel achter laten. En wat kan er in drie jaar gebeuren? Heel veel zo blijkt als haar man ziek wordt en haar dochtertje haar daardoor nog meer gaat missen. En Emma kan met geen mogelijkheid naar huis.
 11. David Attenborough: A Life on Our Planet (nieuw)
  • David Attenborough is de welbekende stem van onder meer Our Planet, Planet Earth en Frozen Earth. Zijn stem gebruikt hij ook om nogmaals mensen erop te attenderen dat het niet goed gaat met onze planeet. In zijn leven heeft hij de biodiversiteit drastisch zien veranderen… en niet op een goede wijze.
 12. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-4)
  • Zes tieners zijn geselecteerd voor een exclusieve, once-in-a-lifetime ervaring. Ze worden uitgenodigd om een nieuw avonturenpark op het eiland Isla Nubar te bezoeken. Maar als de dinosaurussen op het eiland uitbreken en chaos veroorzaken, zitten de jonge kampeerders als ratten in de val.
 13. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (-8)
  • Fantastic Beasts brengt het voorverhaal van Harry Potter. Met The Crimes of Grindelwald is inmiddels de tweede film van deze reeks verschenen. Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.
 14. Mighty Express (-4)
  • Paw Patrol is één van de meest succesvolle kinderseries van de afgelopen jaren. De makers zijn nu voor Netflix aan de slag gegaan met een nieuwe reeks. Ditmaal geen dieren in de hoofdrol om de held te spelen, maar draait het om treinen. En dat levert opnieuw heerlijke avonturen op.
 15. The Social Dilemma (-8)
  • Insiders van Silicon Valley onthullen hoe social media platforms de maatschappij herprogrammeren door de andere kant van je scherm bloot te leggen. Als we eenmaal verslaafd zijn en terugkomen voor meer, is de echte koopwaar die ze verkopen hun bekwaamheid om ons te beïnvloeden en te manipuleren.
 16. Cobra Kai (-3)
  • The Karate Kid was in de jaren’80 een hele grote hit. Er waren toch nog wel wat open eindjes en vooral kwam niet iedereen even goed uit de films. Zo kwam de rivival daar. De strijders staan opnieuw tegenover elkaar, met een nieuwe lichting. En dat levert een al snel geliefde serie op.
 17. Young Wallander (-6)
  • Kurt Wallander is een iconische rechercheur, waar zowel een Zweedse als een Britse serie van zijn gemaakt. Aan de hand van dit personage is een nieuwe reeks gemaakt, maar dan met de jonge Wallander. Als jonkie zit hij net bij de politie en is getuige van een gruwelijke moord. Het worden zijn eerste harde stappen in de wereld.
 18. Lucifer (-6)
  • Het vijfde seizoen van misschien wel de meest geliefde serie van het moment is gelanceerd. Lucifer was teruggekeerd naar hel en liet Cloe – en alle anderen – achter op aarde. Maar voor hoelang? Want er ontstaan in Los Angeles toch vanzelf weer problemen?
 19. Family Business (-5)
  • In een buitenwijk van Parijs zit een familie in zwaar weer. De slagerij staat op omvallen en er moet iets verzonnen worden. Joseph heeft vernomen dat cannabis spoedig gelegaliseerd zal gaan worden en dat zet de zoon des huizes aan het denken. De slagerij wordt een coffeeshop!
 20. The Umbrella Academy (-2)
  • Het einde van de wereld was bereikt en de zeven leden van The Umbrella Academy hebben nog maar één uitweg. Dankzij Five terug in de tijd reizen. Waar ze uitkomen wist nog niemand, het bleek de jaren’60 te zijn. Ze bouwen allemaal hun eigen leven op, voor ze weer samen komen. Want opnieuw met de wereld worden gered, alleen hoe doe je dat zonder je nieuwe geliefden te verlaten?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?