Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 41

Ook deze week kunnen we er niet omheen. Squid Game staat fier aan kop in de lijst met meest populaire titels op Netflix. De Zuid-Koreaanse serie begint nu ook record op record te verbreken. Zo is de serie nu al door ruim 100 miljoen mensen bekeken, een absoluut record op Netflix. Deze was in handen van Bridgerton, maar wordt volledig verpulverd.

Meeliften op het succes

Het succes is inmiddels ook zo groot dat er series beginnen mee te liften op het succes van Squid Game. Alice in Borderland is namelijk terug te vinden in de toplijsten. Deze Japanse serie verscheen vorig jaar al op Netflix, maar kent aardig wat vergelijkingen met Squid Game. Voor fans van de serie dan ook absoluut een aanrader, want het spel gaat in sommige opzichten nog veel dieper!

Toch één hoge binnenkomer

Het was een relatief rustige week met nieuw aanbod en dat is dan ook te zien in de lijst. Het podium bestaat uit titels die al op Netflix stonden, want naast Squid Game hebben ook Maid en Kastanjemanden een plaats verworven op het ereschavot. De hoogste nieuwe binnenkomer is Fifty Shades Freed.

La Venganza de las Juanas

Voor andere nieuwkomers moeten we behoorlijk ver de lijst in duiken. De Mexicaanse thrillerserie La Venganza de las Juanas is aan een opmars bezig en kan volgende week zomaar de top-10 in vliegen. Dat geldt ook voor The Baby-Sitters Club. De vijfde nieuwkomer is The Billion Dollar code.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Squid Game (-)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 2. Maid (-)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 3. Kastanjemanden (+1)
  • Op een afschuwelijke plaats delict ligt een eng kastanjepoppetje. Twee detectives gaan op zoek naar een moordenaar gekoppeld aan een vermist kind van een politica. Kastanjemanden is op dit boek gebaseerd.
 4. Fifty Shades Freed (nieuw)
  • De pasgetrouwde Anastasia en Christian beginnen net een beetje te genieten van hun leven samen wanneer een schimmig figuur van vroeger hun onbezorgde toekomst bedreigd.
 5. The Guilty (-2)
  • Een getroebleerde rechercheur is overgeplaatst naar de alarmcentrale. Na een noodoproep probeert hij de wanhopige beller te redden, met onverwachte gevolgen.
 6. Chesapeake Shores (+2)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 7. On My Block (+2)
  • In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.
 8. S*x Education (-2)
  • De komedieserie neemt ons mee naar de onzekere Otis. Zijn moeder is therapeute en heeft alle antwoorden. De rebelse Maeve stelt dan ook voor om zelf ook een therapiepraktijk op school te openen om de leerlingen op te leiden.
 9. Midnight Mass (-4)
  • Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee.
 10. Paw Patrol (-)
  • Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 11. La Venganza de las Juanas (nieuw)
  • Vijf vrouwen met dezelfde moedervlek proberen de waarheid over hun verleden boven tafel te krijgen en komen achter de leugens van een machtige politicus.
 12. Lucifer (-5)
  • Het slotseizoen brengt Lucifer in nieuwe uitdagingen. Hij is van de duivel nu God geworden, maar daar kan natuurlijk niet iedereen zich in vinden. En wat gaat dit veranderen in zijn relatie met Cloe?
 13. La Casa de Papel (-2)
  • De Spaanse bankovervallers staan nu echt met de rug tegen de muur. De laatste klus moet worden afgerond en het is alles of niet. Maar voor wie wordt het alles?
 14. Braqueurs (-2)
  • Meesterdief Mehdi wil zijn familie beschermen tegen een machtige drugsbaron en belandt met zijn team bedreven overvallers in een wrede en dodelijke territoriumstrijd.
 15. The Baby-Sitters Club (nieuw)
  • Ann M. Martins geliefde boeken krijgen een moderne update. Deze serie gaat over een groep vriendinnen en hun oppasbureau.
 16. The Billion Dollar Code (nieuw)
 17. Jaguar (-4)
  • In de jaren 60 sluit een overlevende van de Holocaust zich aan bij een groep agenten op zoek naar gerechtigheid en de honderden nazi’s die na de WOII naar Spanje vluchtten.
 18. Alice in Borderland (nieuw)
  • Het grote succes van Squid Game brengt ook het Japanse Alice in Borderland in de toplijst. Drie jeugdvrienden staan opeens in een verlaten Tokio en moeten spellen spelen om te overleven. Bij ieder gewonnen spel krijgen ze een speelkaart, maar hoe spelen ze dit spel uit?
 19. Clickbait (-4)
  • Er blijkt een dubieuze link met het internet te zijn wanneer brave huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Zijn naasten doen alles om de dader en het motief te achterhalen.
 20. Chicago Med (-2)
  • Wat begon met de serie Chicago Fire, kreeg al snel een spin-off vanuit het ziekenhuis. Zoals ziekenhuisseries het altijd goed doen in Nederland, vliegt Chicago Med ook door de toplijsten. En al helemaal omdat er vier seizoenen zijn verschenen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?