Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Jeffrey Dahmer jaagt op… Jeffrey Dahmer!

Het mag duidelijk zijn waar momenteel over gepraat wordt aan de stamtafels en bij de koffieautomaat. Jeffrey Dahmer is waar iedereen het over heeft. En nu is het zelfs zover dat reeksen over deze moordenaar op de eerste én tweede plaats staan in de lijst van de 20 populaire op Netflix.

Na de serie ook een docu

De serie over Dahmer staat al enkele weken bovenaan de lijsten en breekt heel wat records. Afgelopen weekend is er een documentaire bijgekomen. Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes. Hierin komt Dahmer zelf aan het woord en vooral ook veel nabestaanden. Het geeft na de serie nog veel inzichten over de gruwelijke gebeurtenissen.

Films in aantocht

Zo moest Die Kaiserin een plaats afstaan, maar wist het podium wel net vast te houden voor nieuwkomers The Midnight Club en Uncharted, de hoogste film in de lijst. Luckiest Girl Alive met Mila Kunis en de Stephen King-bewerking van Mr. Harrigan’s Phone zijn tevens de top-10 binnengekomen.

Wielka Woda

Een opvallende nieuwkomer is daarnaast de Poolse serie Wielka Woda, over het waargebeurde verhaal hoe een stad in gevaar was om volledig weg te worden gespoeld. De Amerikaanse versie van Wie is de Mol? (The Mole) is tevens nieuw in de lijst, met kans om de komende weken te stijgen. Er verschijnen tenslotte nu wekelijks nieuwe episodes.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Dahmer: Monster het verhaal van Jeffrey Dahmer (-)
 2. Conversation with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (nieuw)
  • Seriemoordenaar Jeffrey Dahmer bekent zijn gruwelijke misdaden in interviews zonder bewaking en biedt een verontrustende kijk in een gestoorde geest.
 3. Die Kaiserin (-1)
  • Als de rebelse Elisabeth verliefd wordt op keizer Frans en zijn onverwachte bruid wordt, komt zij terecht in een wereld vol intriges en spanningen aan het Weense hof.
 4. The Midnight Club (nieuw)
  • In een ziekenhuis voor terminale tieners sluiten leden van een exclusieve club een ijzingwekkend pact: wie als eerst sterft, moet een teken sturen vanuit het graf.
 5. Uncharted (nieuw)
  • De streetwise schattenjager Nathan Drake en zijn afvallige mentor Sully gaan op een gevaarlijk wereldwijd avontuur om het verdwenen goud van Magellaan te vinden.
 6. Dynasty (-3)
  • De Carringtons en Colby’s vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in deze eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap.
 7. Luckiest Girl Alive (nieuw)
  • Het perfecte leventje van een New Yorkse schrijver begint barsten te vertonen als ze door een documentaire over waargebeurde misdaad wordt geconfronteerd met haar schoolverleden.
 8. Mr. Harrigan’s Phone (nieuw)
  • Een jongen en een oudere miljardair raken bevriend: ze zijn allebei gek op boeken en op hun eerste iPhone. Maar als de oude man overlijdt, leeft hun mysterieuze connectie voort. Alle Stephen King-films op Netflix.
 9. Fate: The Winx Saga (-5)
  • Deze tieners zijn vastbesloten om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke.
 10. Wielka Woda (nieuw)
 11. Fast & Furious: Hobbs & Shaw (-6)
  • Agent Luke Hobbs wordt naar Engeland gestuurd om een dodelijke biologische dreiging te stoppen. Hij moet er samenwerken met zijn aartsvijand, huurling Deckard Shaw.
 12. Chesapeake Shores (+2)
 13. Inside the World’s Toughest Prisons (-7)
  • Onderzoeksjournalist Paul Connoly laat zich vrijwillig opsluiten in de gewelddadigste gevangenissen ter wereld, waar intimidatie en wreedheid heersen.
 14. Derry Girls (nieuw)
  • In het politiek onrustige Noord-Ierland van de jaren 90 staan vijf scholieren voor de uitdagingen waarmee tieners overal ter wereld worden geconfronteerd. Lees ook onze uitgebreide Flix Tip over Derry Girls.
 15. Forsvinningen (-8)
 16. Lou (-7)
  • Een mysterieuze eenzaat die een rustig leven leidt gaat de strijd aan met de natuurelementen en haar duistere verleden wanneer een buurmeisje tijdens een storm wordt ontvoerd.
 17. Diario de un Gigoló (-9)
  • Het leven van een mannelijke escort begint te ontsporen als hij betrokken raakt bij de familiezaken van een klant en de basisregel van zijn werk breekt: Niet verliefd worden!
 18. The Mole/Wie is de Mol? (nieuw)
  • In deze nieuwe versie van de klassieke serie Wie Is De Mol? voltooien twaalf spelers uitdagingen terwijl ze proberen vast te stellen wie van hen de missies saboteert. Want wie is de Mol in The Mole? Dit zijn de 12 deelnemers!
 19. Cobra Kai (-9)
  • Tientallen jaren na het toernooi dat hun leven veranderde, ontbrandt de rivaliteit tussen Johnny en Daniel opnieuw in deze sequel op de ‘Karate Kid’-films.
 20. Bling Empire (nieuw)
  • Deze realityserie volgt LA’s superrijke Aziatisch-Amerikaanse plezierzoekers die helemaal losgaan met fantastische feesten, glamour en drama.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?