Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 42

The Walking Dead Netflix seizoen 9

De slechteriken uit Birmingham hebben de eerste plek overgenomen in de lijst met meest populaire titels, maar met stip is een andere slechterik binnengekomen op de tweede plaats. Het langverwachte vervolg van Breaking Bad is in de eerste week na release massaal bekeken.

Meningen ontzettend verdeeld

De meningen over El Camino: A Breaking Bad Movie zijn ontzettend verdeeld. Op IMDb heeft de film al ruim 84.000 beoordelingen te pakken, in slechts zes dagen tijd. Het rapportcijfer is voorlopig een 7,7.

Zombies en emoties

Vis à Vis verloor zo in één keer twee plekken en moet ook nog eens rennen om de zombies achter zich te houden. The Walking Dead is door de release van het negende seizoen namelijk terug in de lijst. Dat is ook het geval voor Riverdale, dat met een extreem emotionele aflevering het vierde seizoen opende.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Peaky Blinders (+1)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 2. El Camino: A Breaking Bad Movie (nieuw)
  • Daar waar Breaking Bad ophield, gaat El Camino verder. Van één van de beste series ooit hebben fans jarenlang gesmeekt om een vervolg en die kwam er nu eindelijk. Jessie Pinkman heeft de hoofdrol in El Camino, want hoe is het hem vergaan nadat hij wegreed in Breaking Bad?
 3. Vis a Vis (-2)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 4. The Walking Dead (nieuw)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 5. The Big Bang Theory (-2)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Sinds oktober staat ook het slotseizoen online, waardoor de hele serie kan worden gebingd!
 6. Unbelievable (-2)
  • In navolging van When They See Us maakt ook de miniserie Unbelievable, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, veel indruk. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.
 7. Riverdale (nieuw)
  • Het vierde seizoen van Riverdale is zeer emotioneel begonnen. Begin dit kalenderjaar overleed Luke Perry, de vertolker van Fred Andrew. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is dan ook volledig ingeruimd om afscheid te nemen van hem, wat een emotionele episode opleverde. Daarna begon het verhaal van het nieuwe seizoen.
 8. Criminal (-2)
  • Vier landen, vier talen, twaalf zaken en één verhoorkamer. Iedere aflevering is een losse zaak waarin ondervragers de waarheid boven tafel moeten zien te krijgen. Een bekentenis van de misdaad, tenminste als de verdachte daadwerkelijk de misdaad heeft gepleegd. Het levert integrerende gesprekken op.
 9. Élite (-4)
  • De Spaanse hitserie is terug en opnieuw een serie om te bingen. Werd in het eerste seizoen op een elitaire school, waar een aantal ‘arbeiderskinderen’ per toeval terecht kwamen, iemand vermoord. In het tweede seizoen is er een ernstige  vermissing. Opnieuw zijn de vragen groot en de spanning daardoor om te snijden.
 10. The Good Place (-3)
  • Het vierde en tevens laatste seizoen van The Good Place is begonnen. De wekelijkse aflevering gaat duidelijk maken of de groep de hel weet te overleven. Eleanor heeft de regie in The Good Place overgenomen om de nieuwe inwoners te verwelkomen. Om te slagen in hun missie hebben ze wel één lastige beslissing moeten nemen: het geheugen van Chidi wissen.
 11. Mindhunter (-3)
  • Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter is verschenen, waarin de focus ligt op de Atlanta Child Murder. Bij de FBI wordt een nieuw team opgezet. Door in gesprek te gaan met seriemoordenaars moet worden begrepen waarom ze tot moorden overgaan. En met die informatie moeten nieuwe zaken worden opgelost. Maar of iedereen daar ook in gelooft…
 12. The Politician (-1)
  • Ryan Murphy is bekend van onder meer Glee, American Crime Story en American Horror Story. Hij werkt tegenwoordig exclusief voor Netflix en The Politician is zijn eerste project. Een jonge en rijke jongen heeft maar één doel in zijn leven: President van de Verenigde Staten worden. Om zich op te werken zal hij eerst op zijn school de regie in handen moeten krijgen. En dat blijkt al een flinke opgave.
 13. Chesapeake Shores (-4)
  •  Eén van de meest zoetsappige series op Netflix is terug. Chesapeake Shores is van Hallmark en een dag na de uitzending in de Verenigde Staten is de episode al te zien op Netflix. Het draait nog altijd om Abby O’Brien-Winters. Keerde ze in het eerste seizoen terug naar haar geboortedorp, inmiddels is ze weer vergroeid met iedereen. Het, zeer korte, vierde seizoen is inmiddels in zijn geheel te zien.
 14. Springvloed (-2)
  • De Zweedse crimeserie Springvloed is gebaseerd op de boekenreeks van Cilla en Rolf Börjlind. Het tweede seizoen stond eerder al een dag op Netflix, waarna het verdween en lang absent bleef. Nu is de reeks definitief terug waarin de jonge Olivia Rönning en de voormalig hoofdcommissaris Tom Stilton, die tegenwoordig een zwerversbestaan aanhoudt, opnieuw voor een bizarre zaak komen te staan.
 15. The A List (-1)
  • Jongeren worden voor een zomerkamp naar een idyllische eiland gestuurd. Ze denken de vakantie van hun leven te hebben, maar al snel slaat de sfeer om. Terwijl Mia denkt dat ze Queen Bee wordt, verandert het zomerkamp voor haar al snel in een nachtmerrie als Amber tevoorschijn komt.
 16. Rotten (-)
  • Het eerste seizoen van de docureeks Rotten maakte veel los, waarin de voedselindustrie onder de loep genomen werd. De makers zijn opnieuw op pad gegaan en ditmaal wordt er dieper ingezoomd op onder meer de productie van chocola, wijn en suiker.
 17. Insatiable (nieuw)
  • Het eerste seizoen van Insatiable maakte veel los en ondanks dat besloot Netflix een tweede seizoen te bestellen. In de duistere komedie is de wraakzuchtige Patty terug om af te rekenen met haar vijanden en het is vooral de vraag hoe ze haar gruwelijke daad aan het einde van het eerste seizoen tegen Christian verborgen weet te houden.
 18. 13 Reasons Why (-3)
  • Het derde seizoen van de veelbesproken serie is opnieuw keihard binnengekomen. Al is het dit keer wel met veel minder ophef van de vorige week seizoenen. Ditmaal draait het om Bryce en is de grote vraag wie hiervoor verantwoordelijk is.
 19. La Casa de Papel (-1)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.
 20. Marianne (-3)
  • Emma had als kind al nachtmerries over een heks met de naam Marianne. Ze schrijft al haar dromen in een boek. Wanneer haar dromen werkelijkheid worden wordt het pas echt eng!