Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 42

Het is even schrikken voor Undercover, maar de horrorserie The Haunting of Bly Manor is langsgevlogen. Voor de tweede keer met Undercover de eerste plaats afstaan, het is wel de vraag voor hoelang.

Ferry zijn snode plannen

Voorlopig gaat het vervolg op The Haunting of Bly Manor dus aan de leiding en is het in Undercover wachten tot Ferry zijn snode plannen echt tot uitvoering kan gaan brengen. Emily in Paris staat opnieuw op de derde plaats, gevolgd door het naar beneden gezakte Jane the Virgin.

To the Lake

Daarachter staan aardig wat nieuwkomers. De films Bad Boys for Life, Hubie Halloween en Fifty Shades Darker. De grote verrassing in de top-10 is To the Lake. De Russische serie kwam vrij onaangekondigd op Netflix en wist gelijk veel kijkers aan zich te binden.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Haunting of Bly Manor (nieuw)
  • Na The Haunting of hill House zijn we nu aanbeland bij Bly Manor. Het verhaal speelt zich af in de jaren’80 van de vorige eeuw in Engeland. Een jonge Amerikaanse nanny moet voor de weeskinderen van Henry Wingrave zorgen. Ze verhuist naar Bly Manor, maar ondekt al snel dat niet alles is zoals het in eerste instantie lijkt. Al is het alleen al omdat de au pair van de kinderen aan een tragische dood stierf.
 2. Undercover (-1)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 3. Emily in Paris (-)
  • In Emily in Paris draait het allemaal om Emily. Ze heeft Amerika achter zich gelaten voor een gloednieuwe carrière in Frankrijk. Al vrij snel krijgt ze te maken met een flinke cultuurshock, nieuwe vrienden en nieuwe liefdes.
 4. Jane the Virgin (-2)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.
 5. Bad Boys for Life (nieuw)
  • Voor de derde keer zijn Will Smith en Martin Lawrence in hun rollen gekropen van de Bad Boys-reeks. Miami detectives Mike Lowrey en Marcus Burnett moeten het opnemen tegen meedogenloze Armando Armas, leider van een Miami drugskartel. Ze krijgen hulp van het speciale elite team AMMO.
 6. Ratched (-2)
  • Na een gruwelijke moord op vier priesters wordt Edmund Tolleson naar een psychiatrisch ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Dat is voor Mildred Ratched in 1947 aanleiding om zich ook te melden in Californië om zich naar te binnen te werken als zuster. Het is de eerste stap van de weerzinwekkende Nurse Ratched, die haar hele eigen plannen heeft.
 7. To The Lake (nieuw)
  • Een heftig virus grijpt om zich heen in Moskou en zet deze stad volledig op zijn kop. Een bekend gezicht in de reeks is Kirill Käro, hij vertolkt Sergey. Je kunt hem kennen van The Sniffer. Sergey woont veilig buiten de stad, maar gaat toch naar Moskou om zijn ex-vrouw en zoon te redden. En dat terwijl ze hem haten. Het is het beging van een familiedrama.
 8. Hubie Halloween (nieuw)
  • Hubie heeft één taak in zijn leven, iedereen veilig door Halloween zien te loodsen. Niemand neemt hem echt serieus en probeert hem zelfs in de maling te nemen. Zodra er echt iets vreemds aan de hand is tijdens Halloween is er dan ook niemand die hem geloofd. Tot het aantal verdwijningen wel heel erg serieus begint te worden.
 9. David Attenborough: A Life on Our Planet (+2)
  • David Attenborough is de welbekende stem van onder meer Our Planet, Planet Earth en Frozen Earth. Zijn stem gebruikt hij ook om nogmaals mensen erop te attenderen dat het niet goed gaat met onze planeet. In zijn leven heeft hij de biodiversiteit drastisch zien veranderen… en niet op een goede wijze.
 10. American Murder: The Family Next Door (-4)
  • De verdwijning van Shanann Watts en haar twee dochters maakte veel los, zeker toen ze vermoord terug werden gevonden. Vader Chris Watts bleek de dader, wat het verhaal nog veel heftiger maakte. American Murder maakt op zeer bijzondere wijze duidelijk wat er is gebeurd en is vooral een indringend beeld hoe een op het oog doorsnee en gezellig gezin compleet kan ontsporen. Lees ook het volledige achtergrondverhaal.
 11. Fifty Shades Darker (nieuw)
  • Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele, gebaseerd op het tweede boek (Vijftig Tinten Donkerder) van de bestselling boekenreeks van E L James. Wanneer Christian probeert Anastasia over te halen om terug te komen in zijn leven, eist zij een andere regeling voordat ze hem een nieuwe kans geeft. Terwijl het tweetal aan hun wederzijds vertrouwen werkt, duiken er duistere figuren op.
 12. Jumanji: The Next Level (-5)
  • Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in Jumanji: The Next Level maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen.
 13. The 100 (-8)
  • De laatste reis van de groep is begonnen. Seizoen 7 van The 100 brengt ons richting de honderdste aflevering, waarin de reis van Clarke, Bellamy en Octavia tot een eind zal komen. Als tieners werden ze naar de aarde teruggestuurd en nu zijn ze de laatste van het menselijke ras. Hun pad heeft bol gestaan van de fouten en avonturen, de vraag is hoe het nu tot een einde komt.
 14. Bumperkleef (-6)
  • Hans reist met zijn gezin door het land om zijn ouders te bezoeken. Op de snelweg begint Hans te kleven achter een wit bestelbusje die precies de snelheidslimiet rijdt. Wanneer de auto’s stoppen spreekt Ed, de bestuurder van het busje, Hans aan op zijn morele kompas en in het bijzonder op zijn verantwoordelijkheid als vader. Uit wraak begint Ed de familie te achtervolgen waarna de situatie volledig escaleert.
 15. Enola Holmes (-6)
  • Het jongere zusje van Sherlock en Mycroft Holmes staat voor de grootste uitdaging van haar leven. Haar moeder is namelijk plotseling verdwenen en ze schakelt haar broers in. Dat blijkt geen al te slimme zet, waarop ze zelf het initiatief neemt om naar Londen te gaan. Daar wacht Enola (gespeeld door Millie Bobby Brown) een groot avontuur.
 16. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-4)
  • Zes tieners zijn geselecteerd voor een exclusieve, once-in-a-lifetime ervaring. Ze worden uitgenodigd om een nieuw avonturenpark op het eiland Isla Nubar te bezoeken. Maar als de dinosaurussen op het eiland uitbreken en chaos veroorzaken, zitten de jonge kampeerders als ratten in de val.
 17. Away (-7)
  • Het is maar voor een paar jaar dat Emma Green (Hilary Swank) de ruimte in gaat. Ze kan haar droom waarmaken, maar moet haar familie dan wel achter laten. En wat kan er in drie jaar gebeuren? Heel veel zo blijkt als haar man ziek wordt en haar dochtertje haar daardoor nog meer gaat missen. En Emma kan met geen mogelijkheid naar huis.
 18. Mighty Express (-4)
  • Paw Patrol is één van de meest succesvolle kinderseries van de afgelopen jaren. De makers zijn nu voor Netflix aan de slag gegaan met een nieuwe reeks. Ditmaal geen dieren in de hoofdrol om de held te spelen, maar draait het om treinen. En dat levert opnieuw heerlijke avonturen op.
 19. The Social Dilemma (-4)
  • Insiders van Silicon Valley onthullen hoe social media platforms de maatschappij herprogrammeren door de andere kant van je scherm bloot te leggen. Als we eenmaal verslaafd zijn en terugkomen voor meer, is de echte koopwaar die ze verkopen hun bekwaamheid om ons te beïnvloeden en te manipuleren.
 20. Cobra Kai (-4)
  • The Karate Kid was in de jaren’80 een hele grote hit. Er waren toch nog wel wat open eindjes en vooral kwam niet iedereen even goed uit de films. Zo kwam de rivival daar. De strijders staan opnieuw tegenover elkaar, met een nieuwe lichting. En dat levert een al snel geliefde serie op.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?