Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 42

Zet Squid Games wereldwijd records, dat geldt ook voor Nederland. Voor de vierde week op rij staat de Koreaanse serie op de eerste plaats in de lijst van meest populaire titels, nadat de reeks de week ervoor op plaats 3 binnenkwam. Een nieuw record, want langer dan drie weken stond een serie nooit op de eerste plaats. La Casa de Papel presteerde dat anderhalf jaar geleden voor het laatst.

Nieuwkomers afgeschud

Deze week leek het op voorhand wel eens gedaan kunnen zijn met Squid Game. Er werden namelijk zeer sterke concurrenten gelanceerd met het derde seizoen van You en De Slag om de Schelde. Deze twee vochten  uiteindelijk een onderlinge strijd uit voor de tweede plaats, waarbij de oorlogsfilm zich gewonnen moest geven. Maid zakte naar de vierde plaats, gevolgd door Misfit De Serie.

Drie Aziatische titels

Andere nieuwe titels in de lijst zijn Birds of Prey en nog een Koreaanse serie: My Name. Deze thriller volgde het spoor van Squid Game, al lijkt het er niet op dat dit zo’n megahit zal worden. Wel zorgt het ervoor dat er liefst drie Aziatische titels in de top-20 staan, want ook Alice in Borderland is terug te vinden bij de meest populaire titels.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Squid Game (-)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 2. You (nieuw)
  • Joe Goldberg en Love Quinn zijn terug. De twee vormen een op het eerste oog normaal gezin met hun pasgeboren zoontje Henry. Al snel blijkt dat de twee echter allesbehalve veranderd zijn. Zo valt het ene na het andere slachtoffer en vindt Joe een nieuwe obsessie.
 3. De Slag om de Schelde (nieuw)
 4. Maid (-2)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 5. Misfit De Serie (nieuw)
  • Na de succesvolle films met MeisjeDjamila in de hoofdrol is er nu ook een serie verschenen over Misfit. De Misfits hebben een druk jaar voor de boeg: ze bereiden een schoolmusical voor. Als het strenge nieuwe schoolhoofd de voorstelling verbiedt, moet Julia in actie komen.
 6. Chesapeake Shores (-)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 7. Kastanjemanden (-4)
  • Op een afschuwelijke plaats delict ligt een eng kastanjepoppetje. Twee detectives gaan op zoek naar een moordenaar gekoppeld aan een vermist kind van een politica. Kastanjemanden is op dit boek gebaseerd.
 8. La Venganza de las Juanas (+3)
  • Vijf vrouwen met dezelfde moedervlek proberen de waarheid over hun verleden boven tafel te krijgen en komen achter de leugens van een machtige politicus.
 9. Birds of Prey (nieuw)
  • Als Harley Quinn de Joker verlaat, wordt ze een doelwit. Ze sluit zich aan bij een team van vrouwelijke superhelden om de strijd aan te binden met de misdaadbaas.
 10. The Baby-Sitters Club (+5)
  • Ann M. Martins geliefde boeken krijgen een moderne update. Deze serie gaat over een groep vriendinnen en hun oppasbureau.
 11. Paw Patrol (-1)
  • Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 12. On My Block (-5)
  • In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.
 13. My Name (nieuw)
  • Na de moord op haar vader stelt een wraaklustige vrouw haar vertrouwen in een machtige misdaadbaas, en gaat onder zijn leiding voor de politie werken.
 14. Midnight Mass (-5)
  • Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee.
 15. S*x Education (-7)
  • De komedieserie neemt ons mee naar de onzekere Otis. Zijn moeder is therapeute en heeft alle antwoorden. De rebelse Maeve stelt dan ook voor om zelf ook een therapiepraktijk op school te openen om de leerlingen op te leiden.
 16. Fifty Shades Freed (-12)
  • De pasgetrouwde Anastasia en Christian beginnen net een beetje te genieten van hun leven samen wanneer een schimmig figuur van vroeger hun onbezorgde toekomst bedreigd.
 17. Lucifer (-5)
  • Het slotseizoen brengt Lucifer in nieuwe uitdagingen. Hij is van de duivel nu God geworden, maar daar kan natuurlijk niet iedereen zich in vinden. En wat gaat dit veranderen in zijn relatie met Cloe?
 18. La Casa de Papel (-5)
  • De Spaanse bankovervallers staan nu echt met de rug tegen de muur. De laatste klus moet worden afgerond en het is alles of niet. Maar voor wie wordt het alles?
 19. Braqueurs (-5)
  • Meesterdief Mehdi wil zijn familie beschermen tegen een machtige drugsbaron en belandt met zijn team bedreven overvallers in een wrede en dodelijke territoriumstrijd.
 20. Alice in Borderland (-2)
  • Het grote succes van Squid Game brengt ook het Japanse Alice in Borderland in de toplijst. Drie jeugdvrienden staan opeens in een verlaten Tokio en moeten spellen spelen om te overleven. Bij ieder gewonnen spel krijgen ze een speelkaart, maar hoe spelen ze dit spel uit?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?