Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 43

Voor het eerst kwam er een echte bedreiging. Tot twee keer toe moest Squid Game een dag de eerste plaats afstaan. Uiteindelijk wist You de strijd toch niet te beslissen. Squid Game kwam telkens terug en staat dan ook voor de vijfde week op rij op de eerste plaats in de lijst van de meest populaire titels.

Nieuwe uitdagers

You doet het dus voor de tweede week op rij met een tweede geplaatst, gevolgd door twee nieuwe uitdagers. Locke & Key en Dynasty zijn de nieuwe nummer drie en vier. Maid houdt zich nog altijd knap staande met een vijfde plaats, voor De Slag om de Schelde én nog een nieuwe titel in de lijst: The Office.

Herfstvakantie

Ondertussen weet Paw Patrol nog altijd optimaal te profiteren van herfstvakantieperiode. De kinderserie staat op een strakke tiende plaats en won zelfs één plek. Night Teeth is de vierde nieuwe titel deze week in de lijst en daarmee ook gelijk de laatste.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Squid Game (-)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 2. You (-)
  • Joe Goldberg en Love Quinn zijn terug. De twee vormen een op het eerste oog normaal gezin met hun pasgeboren zoontje Henry. Al snel blijkt dat de twee echter allesbehalve veranderd zijn. Zo valt het ene na het andere slachtoffer en vindt Joe een nieuwe obsessie.
 3. Locke & Key (nieuw)
  • Na de moord op hun vader gaan twee kinderen verhuizen naar het huis waar hun vader opgroeide. Daar stuiten ze al snel op geheimzinnige sleutels en deuren, waar magie tot leven komt. Alleen het gevaar eveneens op de loer ligt.
 4. Dynasty (nieuw)
  • De Carringtons en Colby’s vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in deze eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap. Inmiddels zijn wel al aan het vierde seizoen toe.
 5. Maid (-1)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 6. De Slag om de Schelde (-3)
 7. The Office (nieuw)
  • Deze populaire komedie gaat over de grillen van ontevreden kantoormedewerkers, onder leiding van de misleide baas Michael Scott, van het papierbedrijf Dunder Mifflin.
 8. Misfit De Serie (-3)
  • Na de succesvolle films met MeisjeDjamila in de hoofdrol is er nu ook een serie verschenen over Misfit. De Misfits hebben een druk jaar voor de boeg: ze bereiden een schoolmusical voor. Als het strenge nieuwe schoolhoofd de voorstelling verbiedt, moet Julia in actie komen.
 9. Kastanjemanden (-2)
  • Op een afschuwelijke plaats delict ligt een eng kastanjepoppetje. Twee detectives gaan op zoek naar een moordenaar gekoppeld aan een vermist kind van een politica. Kastanjemanden is op dit boek gebaseerd.
 10. Paw Patrol (+1)
  • Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 11. Chesapeake Shores (-5)
  • Wekelijks worden we weer meegenomen in de romantische drama in het kleine dorpje. En de grote vraag blijft nog altijd, hoe gaat Abby het er vanaf brengen? Want er komt een nieuwe man haar wereld binnen, terwijl een bekend gezicht zal verdwijnen.
 12. Night Teeth (nieuw)
  • Een jonge chauffeur pikt twee mysterieuze vrouwen op die een nachtje gaan stappen. Maar wanneer zijn passagiers hun ware aard onthullen, moet hij vechten voor zijn leven.
 13. Birds of Prey (-4)
  • Als Harley Quinn de Joker verlaat, wordt ze een doelwit. Ze sluit zich aan bij een team van vrouwelijke superhelden om de strijd aan te binden met de misdaadbaas.
 14. La Venganza de las Juanas (-6)
  • Vijf vrouwen met dezelfde moedervlek proberen de waarheid over hun verleden boven tafel te krijgen en komen achter de leugens van een machtige politicus.
 15. The Baby-Sitters Club (-5)
  • Ann M. Martins geliefde boeken krijgen een moderne update. Deze serie gaat over een groep vriendinnen en hun oppasbureau.
 16. On My Block (-4)
  • In een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.
 17. My Name (-4)
  • Na de moord op haar vader stelt een wraaklustige vrouw haar vertrouwen in een machtige misdaadbaas, en gaat onder zijn leiding voor de politie werken.
 18. Lucifer (-1)
  • Het slotseizoen brengt Lucifer in nieuwe uitdagingen. Hij is van de duivel nu God geworden, maar daar kan natuurlijk niet iedereen zich in vinden. En wat gaat dit veranderen in zijn relatie met Cloe?
 19. Midnight Mass (-5)
  • Een charismatische jonge priester arriveert in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee.
 20. Fifty Shades Freed (-4)
  • De pasgetrouwde Anastasia en Christian beginnen net een beetje te genieten van hun leven samen wanneer een schimmig figuur van vroeger hun onbezorgde toekomst bedreigd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?