Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 44

De rentree van Breaking Bad heeft de koppositie na één week alweer moeten afstaan. De zombies van The Walking Dead hebben de leiding overgenomen. Opvallend is dat er een tweede film in één keer de top-5 binnen is gevlogen.

Eddie Murphy

Netflix brengt deze periode iedere week een film die in de Verenigde Staten in de bioscoop draait en bij ons op de streamingdienst verschijnt. Kreeg El Camino: A Breaking Bad Movie nog wisselende reacties, Dolemite is my Name is zeer goed ontvangen. Het is de rentree van Eddie Murphy in een film en de biopic krijgt lovende kritieken.

Verrassing van 2018

Ook nieuw in de lijst is het tweede seizoen van The Kominsky Method. De drama-komedie werd in 2018 als verrassing gedropt en werd bedolven onder prijzen. Het tweede seizoen is minimal zo goed. Daybreak is de derde nieuwe binnenkomer op plaats dertien.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Walking Dead (+1)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 2. Peaky Blinders (+1)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 3. El Camino: A Breaking Bad Movie (-2)
  • Daar waar Breaking Bad ophield, gaat El Camino verder. Van één van de beste series ooit hebben fans jarenlang gesmeekt om een vervolg en die kwam er nu eindelijk. Jessie Pinkman heeft de hoofdrol in El Camino, want hoe is het hem vergaan nadat hij wegreed in Breaking Bad?
 4. Dolemite is my Name (nieuw)
  • Eddie Murphy maakt zijn rentree in Dolemite is my Name, een biopic over Rudy Ray Moore. De comedian worstelt met het genre, tot hij zijn alter ego Dolemite ten tonele brengt. Hij oogst veel succes in Los Angeles, maar het lijkt mis te gaan zodra hij een film wil gaan maken.
 5. Vis a Vis (-1)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 6. Avatar: The Last Airbender (-)
  • De Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender heeft drie seizoenen gedraaid en het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. De ontvangst was jubelend. De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden.
 7. Toon (+3)
  • De Nederlandse serie Toon heeft direct twee seizoenen op Netflix. Zo ongemakkelijk als Toon zich vaak voelt, zo kijk je ook als kijker naar de serie. De introverte jongen komt dankzij een optreden op een YouTube-filmpje opeens vol in de schijnwerpers te staan. Het brengt hem op plaatsen en situaties waar hij liever niet was geweest.
 8. The Big Bang Theory (-3)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Sinds oktober staat ook het slotseizoen online, waardoor de hele serie kan worden gebingd!
 9. Riverdale (-1)
  • Het vierde seizoen van Riverdale is zeer emotioneel begonnen. Begin dit kalenderjaar overleed Luke Perry, de vertolker van Fred Andrew. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is dan ook volledig ingeruimd om afscheid te nemen van hem, wat een emotionele episode opleverde. Daarna begon het verhaal van het nieuwe seizoen.
 10. The Kominsky Method (nieuw)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) en Norman Newlander (Alan Arkin) zijn nog altijd de twee mopperkonten die zich door het leven heen worstelen. In het tweede seizoen komen ze voor nieuwe problemen te staan, want Norman ziet zijn dochter terugkeren uit rehab en hij zijn jeugdliefde staat pardoes voor zijn neus. Sandy wordt geconfronteerd met de nieuwe vriend van zijn dochter… die net zo oud is als hijzelf. En ondertussen pakt een medische controle niet zo goed uit.
 11. Unbelievable (-4)
  • In navolging van When They See Us maakt ook de miniserie Unbelievable, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, veel indruk. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.
 12. Arrow (+1)
  • Het slotseizoen van Arrow is los, want de groene speerwerper zet er een punt achter. Acht seizoenen geleden was Arrow de grondlegger van de Arrowverse en kwam Oliver Queen vanuit het niets terug terwijl iedereen dacht dat hij verongelukt was met een boot. Hij ging de strijd aan met de criminaliteit, wat nu uit zal monden in een spetterend einde.
 13. Daybreak (nieuw)
  • Een nietsnut leidt een mooi leven in het postapocalyptische Los Angeles. Hij zoekt de perfecte vriendin, maar moet daarvoor de hersenloze monsters en straatbendes te slim af zijn.
 14. The Politician (-3)
  • Ryan Murphy is bekend van onder meer Glee, American Crime Story en American Horror Story. Hij werkt tegenwoordig exclusief voor Netflix en The Politician is zijn eerste project. Een jonge en rijke jongen heeft maar één doel in zijn leven: President van de Verenigde Staten worden. Om zich op te werken zal hij eerst op zijn school de regie in handen moeten krijgen. En dat blijkt al een flinke opgave.
 15. Springvloed (-1)
  • De Zweedse crimeserie Springvloed is gebaseerd op de boekenreeks van Cilla en Rolf Börjlind. Het tweede seizoen stond eerder al een dag op Netflix, waarna het verdween en lang absent bleef. Nu is de reeks definitief terug waarin de jonge Olivia Rönning en de voormalig hoofdcommissaris Tom Stilton, die tegenwoordig een zwerversbestaan aanhoudt, opnieuw voor een bizarre zaak komen te staan.
 16. The Good Place (-4)
  • Het vierde en tevens laatste seizoen van The Good Place is begonnen. De wekelijkse aflevering gaat duidelijk maken of de groep de hel weet te overleven. Eleanor heeft de regie in The Good Place overgenomen om de nieuwe inwoners te verwelkomen. Om te slagen in hun missie hebben ze wel één lastige beslissing moeten nemen: het geheugen van Chidi wissen.
 17. El Dragón: El regreso de un Guerrero (+2)
  • El Dragón is een gloednieuwe Mexicaanse serie. Een financier uit Tokio keert terug naar zijn geboorteland Mexico om zijn grootvader te vervangen als baas van een kartel. Hij krijgt er met twee rivalen te maken.
 18. Élite (-3)
  • De Spaanse hitserie is terug en opnieuw een serie om te bingen. Werd in het eerste seizoen op een elitaire school, waar een aantal ‘arbeiderskinderen’ per toeval terecht kwamen, iemand vermoord. In het tweede seizoen is er een ernstige  vermissing. Opnieuw zijn de vragen groot en de spanning daardoor om te snijden.
 19. Mindhunter (-1)
  • Het langverwachte tweede seizoen van Mindhunter is verschenen, waarin de focus ligt op de Atlanta Child Murder. Bij de FBI wordt een nieuw team opgezet. Door in gesprek te gaan met seriemoordenaars moet worden begrepen waarom ze tot moorden overgaan. En met die informatie moeten nieuwe zaken worden opgelost. Maar of iedereen daar ook in gelooft…
 20. La Casa de Papel (-)
  • De langverwachte rentree van La Casa de Papel brengt de overvallers terug in hun rol. Ze proberen zo onopvallend mogelijk van hun geld te genieten, maar zodra er één wordt opgespeurd roept El Profesor iedereen weer bij elkaar. Ze gaan een nieuwe kraak plegen, met een heel ander doel. Het gaat er namelijk om een punt te bewijzen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?