Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 45

Het wachten op Outlander duurde lang, voor veel fans van de serie bijna te lang. Deze week was het eindelijk raak en het vierde seizoen van Outlander zorgde er dan ook voor dat de serie met stip is binnengekomen op de eerste plaats. Het is niet de enige hoge nieuwe binnenkomer.

The End is toch niet het einde

The End of the F***ing World was één van de grote verrassingen, met een daverend einde. Lang leek dit ook het daadwerkelijke einde te zijn, tot het grote succes voor een vervolg zorgde. Opnieuw een zwartgallen seizoen is direct naar plaats drie gevlogen.

The King, Atypical en het Spaanse Hache zijn eveneens nieuw in de lijst deze week. Grote daler is El Camino: A Breaking Bad Movie.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Outlander (nieuw)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 2. The Walking Dead (-1)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 3. The End of the F***ing World (nieuw)
  • Het tragische einde van James en Alyssa op het strand leek het einde, maar door het grote succes kwam er een vervolg. Op voorhand is de vraag, heeft James de kogels van de politie weten te ontwijken? Het verhaal gaat twee jaar later verder, waarbij er een nieuw personage aan het verhaal wordt toegevoegd: Bonnie.
 4. Peaky Blinders (-2)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 5. Avatar: The Last Airbender (+1)
  • De Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender heeft drie seizoenen gedraaid en het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. De ontvangst was jubelend. De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden.
 6. Vis a Vis (-1)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 7. The King (nieuw)
  • De film The King is gebaseerd op de werken van William Shakespeare en draait om Henry IV. Eigenlijk is hij nog een kind, maar plotseling zit hij op de troon. Het levert Henry een spoedcursus op hoe hij een volk moet leiden, want vrienden heeft hij niet. Sterker nog, de vijanden bevinden zich nabij.
 8. Toon (-1)
  • De Nederlandse serie Toon heeft direct twee seizoenen op Netflix. Zo ongemakkelijk als Toon zich vaak voelt, zo kijk je ook als kijker naar de serie. De introverte jongen komt dankzij een optreden op een YouTube-filmpje opeens vol in de schijnwerpers te staan. Het brengt hem op plaatsen en situaties waar hij liever niet was geweest.
 9. The Kominsky Method (+1)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) en Norman Newlander (Alan Arkin) zijn nog altijd de twee mopperkonten die zich door het leven heen worstelen. In het tweede seizoen komen ze voor nieuwe problemen te staan, want Norman ziet zijn dochter terugkeren uit rehab en hij zijn jeugdliefde staat pardoes voor zijn neus. Sandy wordt geconfronteerd met de nieuwe vriend van zijn dochter… die net zo oud is als hijzelf. En ondertussen pakt een medische controle niet zo goed uit.
 10. Dolemite is my Name (-6)
  • Eddie Murphy maakt zijn rentree in Dolemite is my Name, een biopic over Rudy Ray Moore. De comedian worstelt met het genre, tot hij zijn alter ego Dolemite ten tonele brengt. Hij oogst veel succes in Los Angeles, maar het lijkt mis te gaan zodra hij een film wil gaan maken.
 11. The Big Bang Theory (-3)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Sinds oktober staat ook het slotseizoen online, waardoor de hele serie kan worden gebingd!
 12. Riverdale (-3)
  • Het vierde seizoen van Riverdale is zeer emotioneel begonnen. Begin dit kalenderjaar overleed Luke Perry, de vertolker van Fred Andrew. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is dan ook volledig ingeruimd om afscheid te nemen van hem, wat een emotionele episode opleverde. Daarna begon het verhaal van het nieuwe seizoen.
 13. Atypical (nieuw)
  • De autistische Sam staat voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij gaat naar college, met alle grote gevolgen van dien. Ondertussen staat de thuis achtergebleven familie ook weer heel wat te wachten, waardoor Atypical seizoen drie opnieuw een grappig en vooral emotioneel seizoen is geworden.
 14. El Camino: A Breaking Bad Movie (-11)
  • Daar waar Breaking Bad ophield, gaat El Camino verder. Van één van de beste series ooit hebben fans jarenlang gesmeekt om een vervolg en die kwam er nu eindelijk. Jessie Pinkman heeft de hoofdrol in El Camino, want hoe is het hem vergaan nadat hij wegreed in Breaking Bad?
 15. Arrow (-3)
  • Het slotseizoen van Arrow is los, want de groene speerwerper zet er een punt achter. Acht seizoenen geleden was Arrow de grondlegger van de Arrowverse en kwam Oliver Queen vanuit het niets terug terwijl iedereen dacht dat hij verongelukt was met een boot. Hij ging de strijd aan met de criminaliteit, wat nu uit zal monden in een spetterend einde.
 16. Daybreak (-3)
  • Een nietsnut leidt een mooi leven in het postapocalyptische Los Angeles. Hij zoekt de perfecte vriendin, maar moet daarvoor de hersenloze monsters en straatbendes te slim af zijn.
 17. Unbelievable (-6)
  • In navolging van When They See Us maakt ook de miniserie Unbelievable, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, veel indruk. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.
 18. El Dragón: El regreso de un Guerrero (-1)
  • El Dragón is een gloednieuwe Mexicaanse serie. Een financier uit Tokio keert terug naar zijn geboorteland Mexico om zijn grootvader te vervangen als baas van een kartel. Hij krijgt er met twee rivalen te maken.
 19. The Good Place (-3)
  • Het vierde en tevens laatste seizoen van The Good Place is begonnen. De wekelijkse aflevering gaat duidelijk maken of de groep de hel weet te overleven. Eleanor heeft de regie in The Good Place overgenomen om de nieuwe inwoners te verwelkomen. Om te slagen in hun missie hebben ze wel één lastige beslissing moeten nemen: het geheugen van Chidi wissen.
 20. Hache (nieuw)
  • In de drugsseries is Hache de nieuwste productie. Ditmaal wordt de tijd teruggedraaid naar de jaren’60 in het Spaanse Barcelona. Een jonge vrouw komt de hasj-scene binnen en weet binnen korte tijd de regie volledig naar haar hand te zetten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?