Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 46

De finale van Undercover zorgt ervoor dat de serie nog altijd de eerste plaats bezet in de lijst met meest populaire titels op Netflix. Maar voor hoelang nog is nu de grote vraag, zeker met The Crown op komst. The Queen’s Gambit is toch wel duidelijk slachtoffer van Undercover, want deze reeks staat nog altijd op de tweede plaats.

Verrassende podiumplaats

De derde stek mag toch wel verrassend genoemd worden. Deadly Class kwam vorige week volledig onaangekondigd op Netflix en is al snel uitgegroeid tot een zeer populaire reeks. Deadly Class staat dan ook derde, voor Operation Christmas Drop – de kerstfilm van deze week – en het nog altijd oprukkende Perdida.

Nog eens drie nieuwkomers

Barbaren en Emily in Paris zijn deze week allebei verlengd, ze zakken wel langzaam weg in de lijst. Er zijn nog eens twee nieuwe titels te vinden, namelijk Dash & Lily, Karlek & Anarki en Paranormal.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Undercover (-)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 2. The Queen’s Gambit (-)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 3. Deadly Class (nieuw)
  • In de jaren’80 wordt in San Francisco een dakloze tiener aangenomen op een legendarische privéschool, waar kinderen uit misdaadfamilies de dodelijke kunsten leren. Marcus wordt hier gerekruteerd. Hij worstelt met het meedogenloze curriculum, wrede sociale kliekjes en zijn eigen onzekerheden van de pubertijd.
 4. Operation Christmas Drop (nieuw)
  • Opnieuw een kerstfilm die direct een hit is geworden op Netflix. Een strikte politiek assistente valt voor een genereuze luchtmachtpiloot terwijl ze zijn tropische basis en de kersttraditie van de luchtmacht wil opheffen.
 5. Perdida (+4)
  • Is Perdida de nieuwste Spaanse hitserie? De thriller volgt het verhaal van Antonio. Zijn dochter is ontvoerd en om haar terug te vinden moet hij rigoureuze maatregelen nemen. Antonio laat zich gevangen nemen in Colombia om antwoorden te krijgen, alleen zijn advocaat doet er alles aan om hem uitgeleverd te krijgen aan Spanje.
 6. Barbaren (-1)
  • De Romeinen namen Europa langzaam maar zeker in bezit, de Germaanse stammen boden echter flink wat weerwerk. De Barbaren, zoals de Romeinen ze  noemen, kwamen zelfs voorzichtig in opstand. Op echt een vuist te kunnen maken hadden ze daarvoor wel iemand uit de Romeinse gelederen nodig, wiens Germaans bloed uiteindelijk toch de overhand ging nemen.
 7. Holidate (-3)
  • Met de feestdagen in het vooruitzicht, horen Sloane en Jackson het geklaag van hun familie alweer aankomen. De twee zijn nog altijd single en komen op het idee om elkaars Holidate te zijn. Op die manier zijn ze een jaar elkaars plus-ones, maar dan bloeit er meer op.
 8. Emily in Paris (-2)
  • In Emily in Paris draait het allemaal om Emily. Ze heeft Amerika achter zich gelaten voor een gloednieuwe carrière in Frankrijk. Al vrij snel krijgt ze te maken met een flinke cultuurshock, nieuwe vrienden en nieuwe liefdes.
 9. Dash & Lily (nieuw)
  • Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten.
 10. Jane the Virgin (-)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.
 11. Karlek & Anarki (nieuw)
  • Sofie heeft al geen makkelijke start van haar nieuwe baan en dan wordt ze ook nog ‘betrapt’ door een jonge werknemer. Vanaf dat moment gaan Sofie en Max elkaar uitdagen om telkens een stap verder te gaan met de opdrachten die ze elkaar geven. En langzaam begint dit flirterige spel hun leven flink overhoop te gooien.
 12. The Alienist (-4)
  • Sara, John en Kreizler keren terug voor een tweede zaak. Sara is weg bij de politie en is een eigen detectivebureau begonnen. Ondanks de strubbelingen tussen de twee heren besluiten ze haar toch te gaan helpen wanneer een ontvoerde baby gevonden moest worden en een executie moet zien te worden voorkomen.
 13. Bloodshot (-10)
  • Door de coronaperikelen kwam de nieuwste film van Vin Diesel niet naar de bioscoop, maar nu wel op Netflix. Een beveiligingsbedrijf weet met nanotechnologie een overleden soldaat terug tot leven te wekken. De transfusie heeft van hem een moordmachine gemaakt die niet te stuiten is, uitgerust met verbeterde vermogens, zoals genezing, snelheid en verdraagzaamheid. Hij probeert vervolgens te achterhalen wie hem dit aangedaan heeft en zint op wraak.
 14. Fei Fei en de Maan (-7)
  • Na Klaus en The Willoughbys is Fei Fei en de Maan de derde animatiefilm van Netflix. Ditmaal van voormalig Disney-animator  Glen Keane. Met veel kleur, muziek en grappige personages is het een heerlijke familiefilm geworden. Fei Fei wil door alle verhalen van haar moeder naar de maan en bouwt een racket. Daar moet de maangodin worden gevonden.
 15. Star Trek: Discovery (-4)
  • De wekelijkse afleveringen van Star Trek: Discovery zijn weer in volle gang. Voor seizoen 3 werd een tijdsprong gemaakt van liefst 930 jaar. We zijn terecht gekomen in een volledige nieuwe wereld waar gevochten moet worden in de hoop op een nieuwe toekomst.
 16. Suburra (-4)
  • De Italiaanse serie komt tot een besluit, want het derde seizoen van Suburra zal ook het laatste zijn. Nog één keer keren we terug naar de badplaats bij Rome, waar de maffia, politiek en machtige families hand in hand gaan. De strijd om Rome te veroveren wordt nog meer open en genadeloos. Aureliano, Spandino en alle handlangers streden in seizoen 2 om de macht, moest er een burgemeester worden gekozen en het einde van het tweede seizoen had een heftig slot. De strijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en de kerk werd met de minuut intenser.
 17. Paranormal (nieuw)
  • Een horrorserie uit Egypte, het blijkt een internationale hit. De arts Refaat Ismail maakt vreemde dingen mee. Toch blijft hij zelf koel, omdat hij al een traumatische ervaring heeft gehad met een geest. En dat doet hem dan ook besluiten om de werkelijkheid voor zichzelf af te sluiten. Of dat een goed idee is valt nog maar te bezien.
 18. Unsolved Mysteries (-4)
  • Unsolved Mysteries is terug met nieuwe zaken. De spannende revival neemt ons mee naar waargebeurde, raadselachtige verdwijningen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen. Met allemaal één overeenkomst: Ze zijn onopgelost.
 19. The Haunting of Bly Manor (-4)
  • Na The Haunting of hill House zijn we nu aanbeland bij Bly Manor. Het verhaal speelt zich af in de jaren’80 van de vorige eeuw in Engeland. Een jonge Amerikaanse nanny moet voor de weeskinderen van Henry Wingrave zorgen. Ze verhuist naar Bly Manor, maar ondekt al snel dat niet alles is zoals het in eerste instantie lijkt. Al is het alleen al omdat de au pair van de kinderen aan een tragische dood stierf.
 20. La Révolution (-1)
  • In een stukje weggestopte duisternis uit de Franse 18e eeuw moordt de adel er lustig op los door toedoen van een rondwanende ziekte dat te maken heeft met blauw bloed. De ziekte verandert hen in koude killers.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?