Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Baas boven baas en Inside Man gekelderd

Het groot de populariteit van Manifest ook is, er is altijd baas over baas. The Crown heeft dan ook met vlag en wimpel de eerste plaats overgenomen in de lijst met de meest populaire titels op Netflix.

Inside Man gekelderd

Manifest staat nog wel stevig op de tweede stek, gevolgd door de eerste kerstfilm van dit seizoen: Falling for Christmas. Was het vorige week een drukke bedoening met nieuwkomers in de top-5, ditmaal is het niet anders. Warrior Nun is namelijk de derde nieuwe binnenkomer in de lijst met een vierde plaats. Zo is Enola Holmes na één week al van het podium verdreven en is Inside Man zelfs gekelderd naar de negende stek.

Minions

Andere nieuwe titels in de lijst zijn deze week de verrassende documentaire Ancient Apocalyps, de Franse actiefilm Balle Perdue 2, de documentaire over FIFA Uncovered en het tweede deel van de korte verhalen over de Minions.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Crown (nieuw)
  • The Crown is toe aan het vijfde seizoen. De jaren’90 zijn bereikt, waarin het Britse koningshuis steeds meer onder druk komt te staan. Zeker wanneer de kroonprins ook nog eens gaat scheiden van prinses Diana.
 2. Manifest (-1)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 3. Falling for Christmas (nieuw)
  • Een verwende erfgename verliest haar geheugen tijdens een skiongeluk en belandt tijdens de kerstdagen in de gezellige omgeving van een arme weduwnaar en zijn dochter.
 4. Warrior Nun (nieuw)
  • Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.
 5. Enola Holmes 2 (-3)
  • Enola Holmes neemt haar eerste officiële zaak als detective aan, maar om het mysterie van een vermist meisje op te lossen heeft ze hulp nodig van vrienden en van haar broer Sherlock Holmes.
 6. From Scratch (-2)
 7. Ancient Apocalyps (nieuw)
  • Journalist Graham Hancock reist de wereld rond op zoek naar bewijs van mysterieuze, verloren beschavingen die teruggaan tot de laatste tijd.
 8. Balle Perdue 2 (nieuw)
  • Nu de geniale monteur Lino zijn naam heeft gezuiverd, heeft hij maar één doel voor ogen: wraak nemen op de corrupte agenten die zijn broer en zijn mentor hebben vermoord.
 9. Inside Man (-6)
  • Een Amerikaanse ter dood veroordeelde die gespecialiseerd is in het oplossen van mysteries helpt een jonge Britse journalist bij het zoeken naar een vriend die plots verdwenen is.
 10. Love is Blind (-1)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten. Dit zijn de deelnemers aan seizoen 3.
 11. The Watcher (-6)
 12. Im Westen Nichts Neues (-6)
 13. FIFA Uncovered (nieuw)
  • Van machtsspelletjes tot mondiale politiek: de veelbewogen geschiedenis van de FIFA en wat ervoor nodig is om een WK te organiseren, worden onder de loep genomen.
 14. The Takeover (-8)
  • Een ethische hacker wordt beschuldigd van moord na het ontdekken van een privacyschandaal. Ze probeert de politie te ontwijken en de criminelen op te sporen die haar chanteren.
 15. Dahmer: Monster het verhaal van Jeffrey Dahmer (-7)
 16. Marokkaanse Bruiloft (-6)
  • Terwijl iedereen in haar gemeenschap trouwt, richt Yasmine zich helemaal op haar carrière. Kan ze een balans vinden tussen haar verschillende identiteiten en gelukkig worden?
 17. The Good Nurse (-6)
 18. Karppi (-6)
  • Slechts enkele maanden na een tragisch verlies onderzoekt rechercheur Sofia Karppi de moord op een vrouw die banden heeft met een bouwbedrijf in Helsinki. Lees ook onze uitgebreide Flix Tip over Karppi.
 19. Minions & Meer 2 (nieuw)
  • In deze compilatie van het bedrijf achter de ‘Verschrikkelijke Ikke’-franchise zie je animatiefilmpjes, zoals ‘Phil’s Dance Party’ en ‘Binky Nelson Unpacified’.
 20. Young Royals (-6)
  • Prins Wilhelm schikt zich in het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool Hillerska. Het blijkt lastiger dan hij dacht om zijn hart te volgen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?