Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 47

Er moest twee jaar op gewacht worden, maar dan heb je ook wat. The Crown seizoen 3 heeft op indrukwekkende wijze haar entree gemaakt en is direct met stip op de eerste plaats binnengekomen in de lijst van de meest populaire titels op Netflix.

Aanval is even afgeslagen

Zo moest Outlander het stokje afgeven en is de aanval van The End of the F***ing World eveneens afgeslagen. Avatar is wel weer een plaats gestegen, want de afgelopen week verschenen seizoen 2 en 3 met Nederlandse ondertiteling op Netflix.

Ontluisterende Maradona

De lijst wordt steeds meer gevuld met kersttitels, ditmaal is Klaus binnengevlogen op de zevende plaats. De andere twee nieuwkomers moeten het met lagere noteringen doen. De soms ontluisterende documentaire Maradona en Sinoloa én de Nederlandse film Singel 39 kunnen we verwelkomen in de lijst der lijsten.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Crown (nieuw)
  • Het lange wachten op het derde seizoen is beloond met opnieuw een schitterend seizoen van The Crown. Met een volledig nieuwe cast, omdat er een sprong in de tijd moest worden gemaakt, gaat het leven van Queen Elizabeth verder. Ze maakt inmiddels de grote veranderingen mee in Groot-Brittannië, dat van een allesomvattende wereldmacht langzaam de grip kwijtraakt.
 2. Outlander (-1)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 3. The End of the F***ing World (-1)
  • Het tragische einde van James en Alyssa op het strand leek het einde, maar door het grote succes kwam er een vervolg. Op voorhand is de vraag, heeft James de kogels van de politie weten te ontwijken? Het verhaal gaat twee jaar later verder, waarbij er een nieuw personage aan het verhaal wordt toegevoegd: Bonnie.
 4. Avatar: The Last Airbender (+1)

  • De Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender heeft drie seizoenen gedraaid en het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. De ontvangst was jubelend. De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden.
 5. The Walking Dead (-2)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 6. Atypical (-)
  • De autistische Sam staat voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij gaat naar college, met alle grote gevolgen van dien. Ondertussen staat de thuis achtergebleven familie ook weer heel wat te wachten, waardoor Atypical seizoen drie opnieuw een grappig en vooral emotioneel seizoen is geworden.
 7. Klaus (nieuw)
  • De animatiefilm Klaus is een pareltje in het kerstfilmlandschap. Het draait om een wat sullige postbode en een brommende oude man die speelgoed maakt. Samen gaan ze oud speelgoed uitdelen aan kinderen, met name in een dorp waar niemand ook maar een moment plezier mag maken. En dat zorgt voor heerlijke situaties.
 8. Peaky Blinders (-4)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 9. The Devil Next Door (-1)
  • Is een automonteur uit Cleveland één van de meest gevreesde mannen op aarde of hebben we te maken met een persoonsverwisseling? John Demjanjuk wordt in 1986 opgepakt, want hij zou Ivan de Verschrikkelijke zijn die in Treblinka duizenden mensen de dood in jaagde. The Devil Next Door belicht de volledige zaak.
 10. Vis a Vis (-1)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 11. Riverdale (+1)
  • Het vierde seizoen van Riverdale is zeer emotioneel begonnen. Begin dit kalenderjaar overleed Luke Perry, de vertolker van Fred Andrew. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is dan ook volledig ingeruimd om afscheid te nemen van hem, wat een emotionele episode opleverde. Daarna begon het verhaal van het nieuwe seizoen.
 12. Greenleaf (+2)
  • Greenleaf is de achternaam van een familie die een grote kerk in Memphis, in het zuiden van Amerika, leidt. Daarachter schuilen grote geheimen en leugens. Het familiedrama is alweer toe aan het vierde seizoen.
 13. Toon (-3)
  • De Nederlandse serie Toon heeft direct twee seizoenen op Netflix. Zo ongemakkelijk als Toon zich vaak voelt, zo kijk je ook als kijker naar de serie. De introverte jongen komt dankzij een optreden op een YouTube-filmpje opeens vol in de schijnwerpers te staan. Het brengt hem op plaatsen en situaties waar hij liever niet was geweest.
 14. The Big Bang Theory (-1)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Sinds oktober staat ook het slotseizoen online, waardoor de hele serie kan worden gebingd!
 15. Maradona en Sinaloa (nieuw)
  • Diego Maradona is van de beste voetballer van de jaren’80 verworden tot een man die met zichzelf worstelt. Toch blijft hij maar in de schijnwerpers staan, ditmaal bij een kleine Mexicaanse club die wordt gerund door drugsgelden. De docuserie laat op regelmatig pijnlijke wijze zien hoe het ervoor staat met Pluisje.
 16. The Kominsky Method (-5)
  • Sandy Kominsky (Michael Douglas) en Norman Newlander (Alan Arkin) zijn nog altijd de twee mopperkonten die zich door het leven heen worstelen. In het tweede seizoen komen ze voor nieuwe problemen te staan, want Norman ziet zijn dochter terugkeren uit rehab en hij zijn jeugdliefde staat pardoes voor zijn neus. Sandy wordt geconfronteerd met de nieuwe vriend van zijn dochter… die net zo oud is als hijzelf. En ondertussen pakt een medische controle niet zo goed uit.
 17. Singel 39 (nieuw)
  • Monique heeft slechts één focus in haar leven: haar medische carrière. Al het andere is van ondergeschikt belang. Waar zou ze alleen al de tijd vandaan moeten halen om bijvoorbeeld te daten? Maar wanneer de extraverte Max naast haar komt wonen, ontstaat er een bijzondere vriendschap die Mo doet inzien dat er meer in het leven is dan alleen haar carrière.
 18. El Dragón: El regreso de un Guerrero (-1)
  • El Dragón is een gloednieuwe Mexicaanse serie. Een financier uit Tokio keert terug naar zijn geboorteland Mexico om zijn grootvader te vervangen als baas van een kartel. Hij krijgt er met twee rivalen te maken.
 19. Arrow (-1)
  • Het slotseizoen van Arrow is los, want de groene speerwerper zet er een punt achter. Acht seizoenen geleden was Arrow de grondlegger van de Arrowverse en kwam Oliver Queen vanuit het niets terug terwijl iedereen dacht dat hij verongelukt was met een boot. Hij ging de strijd aan met de criminaliteit, wat nu uit zal monden in een spetterend einde.
 20. Unbelievable (-)
  • In navolging van When They See Us maakt ook de miniserie Unbelievable, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, veel indruk. Een jonge vrouw wordt beschuldigd van liegen over een verkrachting. Niemand gelooft dat Marie Adler echt is aangevallen in haar slaapkamer. Twee detectives komen met elkaar in contact en hebben allebei soortgelijke zaken onderzocht. Ze gaan samenwerken om een potentiële serieverkrachter op te sporen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?