Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 47

De macht van Undercover lijkt eindelijk te zijn overgenomen. Wekenlang had de Vlaams-Nederlandse serie de regie in handen van de lijst met populaire titels. Soms kwam er stiekem een film of serie tussen om kortstondig de leiding over te nemen. Maar nu is er een echte uitdager. The Crown is de nieuw nummer één.

Britse koningshuis

Het kan zomaar zo eens zijn dat de reeks over het Britse koningshuis de eerste plaats even weet vast te houden, want het vierde seizoen is weer ijzersterk. Het zorgde ervoor dat Undercover en The Queen’s Gambit hun eerste en tweede plaats van de afgelopen weken moest afstaan. Twee Nederlandse titels zijn daarnaast hoog binnengekomen.

Nederlandse titels

De film Verliefd op Cuba is de nieuwe nummer vier, terwijl de serie Keizersvrouwen binnen is gekomen op de zesde plaats. De kerstfilm van deze week (Jingle Jangle) is de nummer acht, met helemaal onderaan de lijst nog een nieuwkomer.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Crown (nieuw)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 2. Undercover (-1)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 3. The Queen’s Gambit (-1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 4. Verliefd op Cuba (nieuw)
  • Loes is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje besluit te trouwen met een Cubaan vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.
 5. Deadly Class (-2)
  • In de jaren’80 wordt in San Francisco een dakloze tiener aangenomen op een legendarische privéschool, waar kinderen uit misdaadfamilies de dodelijke kunsten leren. Marcus wordt hier gerekruteerd. Hij worstelt met het meedogenloze curriculum, wrede sociale kliekjes en zijn eigen onzekerheden van de pubertijd.
 6. Keizersvrouwen (nieuw)
  • De Nederlandse misdaadserie Keizervrouwen draait om Xandra. Haar moeder heeft de regie over een drugskartel, waar Xandra zich van los heeft weten te rukken. Maar wanneer ze een escortbureau van haar vriendin Pamela overneemt staat ze al snel weer oog in oog met haar moeder.
 7. Perdida (-2)
  • Is Perdida de nieuwste Spaanse hitserie? De thriller volgt het verhaal van Antonio. Zijn dochter is ontvoerd en om haar terug te vinden moet hij rigoureuze maatregelen nemen. Antonio laat zich gevangen nemen in Colombia om antwoorden te krijgen, alleen zijn advocaat doet er alles aan om hem uitgeleverd te krijgen aan Spanje.
 8. Jingle Jangle: A Christmas Journey (nieuw)
  • In dit magische kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.
 9. Dash & Lily (-)
  • Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten.
 10. Karlek & Anarki (+1)
  • Sofie heeft al geen makkelijke start van haar nieuwe baan en dan wordt ze ook nog ‘betrapt’ door een jonge werknemer. Vanaf dat moment gaan Sofie en Max elkaar uitdagen om telkens een stap verder te gaan met de opdrachten die ze elkaar geven. En langzaam begint dit flirterige spel hun leven flink overhoop te gooien.
 11. Emily in Paris (-3)
  • In Emily in Paris draait het allemaal om Emily. Ze heeft Amerika achter zich gelaten voor een gloednieuwe carrière in Frankrijk. Al vrij snel krijgt ze te maken met een flinke cultuurshock, nieuwe vrienden en nieuwe liefdes.
 12. Jane the Virgin (-2)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.
 13. Barbaren (-7)
  • De Romeinen namen Europa langzaam maar zeker in bezit, de Germaanse stammen boden echter flink wat weerwerk. De Barbaren, zoals de Romeinen ze  noemen, kwamen zelfs voorzichtig in opstand. Op echt een vuist te kunnen maken hadden ze daarvoor wel iemand uit de Romeinse gelederen nodig, wiens Germaans bloed uiteindelijk toch de overhand ging nemen.
 14. Holidate (-7)
  • Met de feestdagen in het vooruitzicht, horen Sloane en Jackson het geklaag van hun familie alweer aankomen. De twee zijn nog altijd single en komen op het idee om elkaars Holidate te zijn. Op die manier zijn ze een jaar elkaars plus-ones, maar dan bloeit er meer op.
 15. Operation Christmas Drop (-11)
  • Opnieuw een kerstfilm die direct een hit is geworden op Netflix. Een strikte politiek assistente valt voor een genereuze luchtmachtpiloot terwijl ze zijn tropische basis en de kersttraditie van de luchtmacht wil opheffen.
 16. Star Trek: Discovery (-1)
  • De wekelijkse afleveringen van Star Trek: Discovery zijn weer in volle gang. Voor seizoen 3 werd een tijdsprong gemaakt van liefst 930 jaar. We zijn terecht gekomen in een volledige nieuwe wereld waar gevochten moet worden in de hoop op een nieuwe toekomst.
 17. The Alienist (-5)
  • Sara, John en Kreizler keren terug voor een tweede zaak. Sara is weg bij de politie en is een eigen detectivebureau begonnen. Ondanks de strubbelingen tussen de twee heren besluiten ze haar toch te gaan helpen wanneer een ontvoerde baby gevonden moest worden en een executie moet zien te worden voorkomen.
 18. Suburra (-2)
  • De Italiaanse serie komt tot een besluit, want het derde seizoen van Suburra zal ook het laatste zijn. Nog één keer keren we terug naar de badplaats bij Rome, waar de maffia, politiek en machtige families hand in hand gaan. De strijd om Rome te veroveren wordt nog meer open en genadeloos. Aureliano, Spandino en alle handlangers streden in seizoen 2 om de macht, moest er een burgemeester worden gekozen en het einde van het tweede seizoen had een heftig slot. De strijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici en de kerk werd met de minuut intenser.
 19. Paranormal (-2)
  • Een horrorserie uit Egypte, het blijkt een internationale hit. De arts Refaat Ismail maakt vreemde dingen mee. Toch blijft hij zelf koel, omdat hij al een traumatische ervaring heeft gehad met een geest. En dat doet hem dan ook besluiten om de werkelijkheid voor zichzelf af te sluiten. Of dat een goed idee is valt nog maar te bezien.
 20. Kickboxer: Vengeance (nieuw)
  • Nadat Eric het wereldkampioenschap karate wint, wordt hij door een promotor naar Thailand gelokt – ondanks protesten van zijn broer. Wanneer dit uiteindelijk leidt tot de dood van Eric, wendt Kurt zich tot Eric z’n voormalige trainer Master Durand om wraak te nemen op de wrede Tong Po.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?