Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 47

De rentree van Ferry en Bob zorgt uiteraard voor een flinke opmars in de lijst van de meest populaire titels op Netflix. Toch is Undercover er nog niet in geslaagd om direct de eerste plaats te veroveren. Daarvoor blijft Red Notice toch nog net te stevig doorstampen.

Narcos: Mexico houdt podium vast

De filmkraker is hard op weg om de meest bekeken film ooit op Netflix te worden – alleen Bird Box scoort op dit moment nog net beter – en daarvoor moet Undercover nog even wijken. Narcos: Mexico heeft de podiumplaats weten vast te houden met een derde plaats. Vlak voor het slotstuk van Arcane, dat zal terugkeren voor een tweede seizoen.

Vier uitdagers

Maid houdt de top-5 stevig vast, maar heeft liefst vier uitdagers achter zich aan. Tiger King, The Princess Swich 3, Cowboy Bebop en Hellbound zijn allemaal nieuw in de lijst. De laatste nieuwkomer is de familiefilm The Croods, met een achttiende stek.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Red Notice (-)
  • De beste inbrekers van de wereld proberen de grootste schat ooit te bemachtigen. De drie eieren van Cleopatra (bestaan ze echt?) moeten worden verzameld en dat levert een flinke strijd op tussen drie jagers. Maar wie is er uiteindelijk het slimst?
 2. Undercover (nieuw)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 3. Narcos: Mexico (-)
  • Het derde en laatste seizoen van Narcos: Mexico. Het Guadalaraja-kartel krijgt nieuwe gezichten en raakt langzaam in verval. Nieuwe mannen nemen de regie over en vervoeren meer wit poeder dan ooit te voren.
 4. Arcane (+2)
  • Arcane is een op de game of League of Legends gebaseerde serie die eindelijk een antwoord geeft op de vraag: waarom hebben de zusjes Jinx en Vi toch zo’n ruzie. De oorsprong van hun conflict ligt in een strijd tussen goed en kwaad!
 5. Maid (-)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 6. Tiger King (+9)
  • De megahit van 2020 is terug. Hoe is het verder gegaan met Joe Exotic, is het mysterie rond de ex-man van Carole Baskin en alle andere personages in de serie. Het tweede seizoen brengt nieuwe inzichten én hoop voor Joe. Want is hij toch geframed?
 7. The Princess Switch 3 (nieuw)
  • Koninklijke evenbeelden Margaret en Stacy vragen dappere dubbelganger Fiona en haar superknappe ex om hulp als er een kostbare kerstrelikwie wordt gestolen.
 8. Cowboy Bebop (nieuw)
  • De live-action versie van de anime-serie Cowboy Bebop vertelt het verhaal van drie premiejagers. De stijlvolle, arme premiejagers Spike, Jet en Faye reizen door het zonnestelsel op zoek naar werk. Maar kunnen ze het verleden van Spike ontlopen?
 9. Hellbound (nieuw)
  • Onaardse wezens verdoemen mensen op bloedige wijze tot de hel. Er ontstaat een religieuze groepering die goddelijke gerechtigheid propageert.
 10. Love Hard (-7)
  • De eerste kerstfilm van dit seizoen op Netflix slaat gelijk toe. Een schrijfster reist 5000 kilometer om met kerst de man te verrassen die ze via een datingapp heeft ontmoet, en ontdekt dan dat ze is genept.
 11. Dynasty (-7)
  • De Carringtons en Colby’s vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in deze eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap. Inmiddels zijn wel al aan het vierde seizoen toe.
 12. You (-7)
  • Joe Goldberg en Love Quinn zijn terug. De twee vormen een op het eerste oog normaal gezin met hun pasgeboren zoontje Henry. Al snel blijkt dat de twee echter allesbehalve veranderd zijn. Zo valt het ene na het andere slachtoffer en vindt Joe een nieuwe obsessie.
 13. Paw Patrol (-2)
  • Zes heldhaftige puppy’s gaan onder leiding van een technisch onderlegde 10-jarige op gewaagde reddingsacties vol humor, probleemoplossend vermogen en coole voertuigen.
 14. Squid Game (-6)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 15. Locke & Key (-6)
  • Na de moord op hun vader gaan twee kinderen verhuizen naar het huis waar hun vader opgroeide. Daar stuiten ze al snel op geheimzinnige sleutels en deuren, waar magie tot leven komt. Alleen het gevaar eveneens op de loer ligt.
 16. Army of Thieves (-4)
  • De prequel van Army of the Dead vertelt het verhaal van Sebastian, die we in de originele film inmiddels kenden als Ludwig Dieter. De Duitse kluizenkraker moet de grootste kraak uit zijn leven zetten, maar wil hij dat wel? Het levert een doldwaas avontuur op.
 17. The Accountant (-4)
  • Deze accountant kan niet alleen diep in de boeken van bedrijven duiken, hij is ook een ervaren moordenaar en zijn nieuwe klant kan beide talenten goed gebruiken.
 18. The Croods (nieuw)
  • Wanneer hun grot door een aardbeving wordt verwoest, moet een onderwereldse prehistorische familie door onbekend terrein op zoek naar een nieuw huis.
 19. Christmas Flow (+1)
  • Een onwaarschijnlijke kerstromance bloeit op tussen een bekende rapper en een verbeten journalist. Gaan ze het ondanks hun verschillen redden?
 20. Kastanjemanden (-1)
  • Op een afschuwelijke plaats delict ligt een eng kastanjepoppetje. Twee detectives gaan op zoek naar een moordenaar gekoppeld aan een vermist kind van een politica. Kastanjemanden is op dit boek gebaseerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?