Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 48

Who Killed Little Gregory Netflix

The Crown staat voor de tweede week bovenaan de lijst met de meest populaire titels op Netflix. Of dat volgende week nog het geval is valt te bezien. The Irishman komt namelijk heel hard binnen.

Thanksgiving

Woensdag werd de langverwachte film gelanceerd, speciaal voor de Verenigde Staten een dag voor Thanksgiving. Het werk van Martin Scorsese vliegt direct naar de tweede plaats in de lijst, waardoor Outlander een plaatsje af moet staan.

Films aan kop

In de achtervolging staan vervolgens diverse kersttitels, want The Knight Before Christmas en Klaus zorgen ervoor dat er liefst drie fimls in de top-6 van de lijst terug te vinden zijn.

Ook goed doen de true crime documentaireseries het. The Devil Next Door staat nog altijd in de lijst, al is de vrije val wel ingezet. Nieuw deze week is Who Killed Little Gregory, een hartverscheurende zaak uit Frankrijk.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Crown (-)
  • Het lange wachten op het derde seizoen is beloond met opnieuw een schitterend seizoen van The Crown. Met een volledig nieuwe cast, omdat er een sprong in de tijd moest worden gemaakt, gaat het leven van Queen Elizabeth verder. Ze maakt inmiddels de grote veranderingen mee in Groot-Brittannië, dat van een allesomvattende wereldmacht langzaam de grip kwijtraakt.
 2. The Irishman (nieuw)
  • De langverwachte film van Martin Scorsese brengt oude helden terug. Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen misschien wel voor het laatst samen, in uiteraard een film over de maffia. De Iers-Amerikaanse Frans Sheeran kijkt terug op zijn leven, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de maffia in Pennsylvania. Tot er een vakbondsleider spoorloos verdween.
 3. Outlander (-1)
  • De reizigerserie gebaseerd op de romans van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon zijn een doorslaand succes en nog lang niet voorbij. De reis door de tijd begint in 1945 met Claire Randall die is werkzaam als verpleegster, maar dan gebeurt er iets vreemds waardoor ze tweehonderd jaar terug in de tijd terecht komt. Als ze wakker wordt, is ze in het Schotland van 1743. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een Schotse strijder, terwijl ze ondertussen ook zelf liefde vindt.
 4. Avatar: The Last Airbender (-)

  • De Nickelodeon-serie Avatar: The Last Airbender heeft drie seizoenen gedraaid en het eerste seizoen is nu te zien op Netflix. De ontvangst was jubelend. De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden.
 5. The Knight Before Christmas (nieuw)
  • Een vrouw rijdt een man aan die zomaar over de weg loopt. Het vermoeden bestaat dat hij een hersenschudding heeft opgelopen, want de man beweert dat hij een ridder is die uit het verleden naar de toekomst is gereisd. De vrouw neemt hem onder haar hoede en iedereen verklaart haar voor gek. Maar langzaam begint ze zijn verhaal te geloven.
 6. Klaus (+1)
  • De animatiefilm Klaus is een pareltje in het kerstfilmlandschap. Het draait om een wat sullige postbode en een brommende oude man die speelgoed maakt. Samen gaan ze oud speelgoed uitdelen aan kinderen, met name in een dorp waar niemand ook maar een moment plezier mag maken. En dat zorgt voor heerlijke situaties.
 7. The End of the F***ing World (-4)
  • Het tragische einde van James en Alyssa op het strand leek het einde, maar door het grote succes kwam er een vervolg. Op voorhand is de vraag, heeft James de kogels van de politie weten te ontwijken? Het verhaal gaat twee jaar later verder, waarbij er een nieuw personage aan het verhaal wordt toegevoegd: Bonnie.
 8. Atypical (-2)
  • De autistische Sam staat voor een nieuwe stap in zijn leven. Hij gaat naar college, met alle grote gevolgen van dien. Ondertussen staat de thuis achtergebleven familie ook weer heel wat te wachten, waardoor Atypical seizoen drie opnieuw een grappig en vooral emotioneel seizoen is geworden.
 9. Peaky Blinders (-1)
  • Peaky Blinders vertelt het verhaal van de criminele Shelby-familie, die in de achttiende en negentiende eeuw uitgroeide tot kopstukken in Birmingham. Ze hebben veel macht en rijkdom, maar worden constant op de proef gesteld door rivalen. Soms zelfs van binnenuit. In seizoen 5 gaan we een meer politieke kant van de grote leider, Tommy Shelby, zien.
 10. The Walking Dead (-5)
  • Het negende seizoen van The Walking Dead is alweer verschenen op Netflix, slechts maanden nadat de eerste acht seizoenen werden toegevoegd. de Survivors moeten nu aan de slag zonder Negan, die achter de tralies zit. En het draait vooral om Rick, want rondom hem zal dit seizoen vooral draaien.
 11. Greenleaf (+1)
  • Greenleaf is de achternaam van een familie die een grote kerk in Memphis, in het zuiden van Amerika, leidt. Daarachter schuilen grote geheimen en leugens. Het familiedrama is alweer toe aan het vierde seizoen.
 12. Vis a Vis (-2)
  • Vis a Vis is onverwachts uitgegroeid tot een van de meest populaire titels van Netflix. Met het vierde seizoen staat inmiddels het laatste seizoen online. In de vrouwengevangenis is in de laatste seizoenen heel wat gebeurd. Bij het startschot van seizoen vier ligt Macarena nog steeds in coma, zien we hoe de vluchtpoging van Zulema en Saray is verlopen en is er een verrassende nieuwe directeur aangesteld waar de dames op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn.
 13. Riverdale (-2)
  • Het vierde seizoen van Riverdale is zeer emotioneel begonnen. Begin dit kalenderjaar overleed Luke Perry, de vertolker van Fred Andrew. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is dan ook volledig ingeruimd om afscheid te nemen van hem, wat een emotionele episode opleverde. Daarna begon het verhaal van het nieuwe seizoen.
 14. Alta Mar (nieuw)
  • Een typische Spaanse dramaserie met een vleugje whodunit. Dat brengt Alta Mar halverwege de vorige eeuw op een schip van Spanje naar Zuid-Amerika. In het eerste seizoen werden twee zussen heen en weer geslingerd tussen list en bedrog. Dachten ze eindelijk de waarheid te weten, staan er nieuwe verrassingen voor ze klaar in het tweede seizoen.
 15. The Big Bang Theory (-1)
  • De sitcom rondom de vrienden Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali en nieuwe buurvrouw Penny is de populairste titel van de laatste jaren. Na twaalf jaar is de serie gestopt en Netflix voegde in één keer elf seizoenen toe. Sinds oktober staat ook het slotseizoen online, waardoor de hele serie kan worden gebingd!
 16. Who Killed Little Gregory (nieuw)
  • Halverwege de jaren’80 stond Frankrijk op zijn kop door de moord op Gregory, een vierjarige jongen. De familie van het kind is al een aantal jaar telefonisch bedreigd door ‘de kraai’ en het lijkt erop dat hij de moord heeft gepleegd om de vader te straffen. Die was als enige in hun familie succesvol en moest daarvoor boeten. Maar wat is er echt gebeurd? De true crime docuserie laat dit op pijnlijke wijze zien, waarbij de rol van de journalisten regelmatig stuitend is.
 17. The Devil Next Door (-8)
  • Is een automonteur uit Cleveland één van de meest gevreesde mannen op aarde of hebben we te maken met een persoonsverwisseling? John Demjanjuk wordt in 1986 opgepakt, want hij zou Ivan de Verschrikkelijke zijn die in Treblinka duizenden mensen de dood in jaagde. The Devil Next Door belicht de volledige zaak.
 18. El Dragón: El regreso de un Guerrero (-)
  • El Dragón is een gloednieuwe Mexicaanse serie. Een financier uit Tokio keert terug naar zijn geboorteland Mexico om zijn grootvader te vervangen als baas van een kartel. Hij krijgt er met twee rivalen te maken.
 19. Toon (-6)
  • De Nederlandse serie Toon heeft direct twee seizoenen op Netflix. Zo ongemakkelijk als Toon zich vaak voelt, zo kijk je ook als kijker naar de serie. De introverte jongen komt dankzij een optreden op een YouTube-filmpje opeens vol in de schijnwerpers te staan. Het brengt hem op plaatsen en situaties waar hij liever niet was geweest.
 20. Dolly Parton’s Heartstrings (nieuw)
  • De liedjes van Dolly Parton zijn als basis gebruikt voor de serie Heartstrings. Acht losse verhalen zijn gebundeld tot een geheel, waarbij ieder verhaal in het teken staat van één nummer.