Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 48

Kronen en prinsessen maken de dienst uit in de lijst met de meest populaire titels op Netflix. The Crown staat nog altijd aan kop en het wordt bijna zielig voor The Queen’s Gambit.

Records gebroken

Deze limited serie heeft alle records gebroken van kijkcijfers, maar de eerste plaats in Nederland zit er maar niet in. Eerst stond Undercover wekenlang in de weg en nu is het The Crown voor de tweede week op rij. Tegelijkertijd komt de kerst eraan.

Nieuwe bedreiging

En dat is de nieuwe bedreiging. Want The Princess Switch 2 maakt het podium compleet, terwijl er al flink wat kersttitels in de lijst staan. En dat lijken er de komende weken alleen nog maar meer te gaan worden. Keizersvrouwen is daarnaast opgeschoven naar de vierde plaats, waar Undercover langzaam uit de lijst wegzakt.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Crown (nieuw)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 2. The Queen’s Gambit (+1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 3. The Princess Switch 2: Switched Again (nieuw)
  • Vanessa Hudgens zet alle pruiken weer op om zoveel mogelijk rollen te spelen. Had ze in The Princess Switch een dubbelrol, nu vertolkt ze zelfs drie rollen. Er wordt dan ook weer flink wat afgeruild, alleen ditmaal kan het zomaar verkeerd aflopen!
 4. Keizersvrouwen (+2)
  • De Nederlandse misdaadserie Keizervrouwen draait om Xandra. Haar moeder heeft de regie over een drugskartel, waar Xandra zich van los heeft weten te rukken. Maar wanneer ze een escortbureau van haar vriendin Pamela overneemt staat ze al snel weer oog in oog met haar moeder.
 5. Undercover (-3)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 6. Deadly Class (-1)
  • In de jaren’80 wordt in San Francisco een dakloze tiener aangenomen op een legendarische privéschool, waar kinderen uit misdaadfamilies de dodelijke kunsten leren. Marcus wordt hier gerekruteerd. Hij worstelt met het meedogenloze curriculum, wrede sociale kliekjes en zijn eigen onzekerheden van de pubertijd.
 7. Perdida (-)
  • Is Perdida de nieuwste Spaanse hitserie? De thriller volgt het verhaal van Antonio. Zijn dochter is ontvoerd en om haar terug te vinden moet hij rigoureuze maatregelen nemen. Antonio laat zich gevangen nemen in Colombia om antwoorden te krijgen, alleen zijn advocaat doet er alles aan om hem uitgeleverd te krijgen aan Spanje.
 8. Dolly Parton’s: Christmas on the Square (nieuw)
  • Het klassieke verhaal van Charles Dickens is naar een hedentijds verhaal getrokken, waarbij Dolly Parton in alle opzichten de hoofdrol vertolkt. Ze is de engel die het hoofdpersonage zachter moet zien te maken en tegelijkertijd zingt ze alle liedjes.
 9. Dash & Lily (-)
  • Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten.
 10. If Anything Happens I Love You (nieuw)
  • Deze korte film maakt erg veel indruk. Het vertelt het verhaal van twee ouders die, zoals iedere dag, afscheid nemen van hun dochter. Die dag vindt er echter een schietincident plaats op school en komt het meisje te overlijden. Het verdriet dat volgt wordt op zeer pijnlijke wijze vastgelegd.
 11. Verliefd op Cuba (-7)
  • Loes is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje besluit te trouwen met een Cubaan vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.
 12. Jingle Jangle: A Christmas Journey (-4)
  • In dit magische kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.
 13. Karlek & Anarki (-3)
  • Sofie heeft al geen makkelijke start van haar nieuwe baan en dan wordt ze ook nog ‘betrapt’ door een jonge werknemer. Vanaf dat moment gaan Sofie en Max elkaar uitdagen om telkens een stap verder te gaan met de opdrachten die ze elkaar geven. En langzaam begint dit flirterige spel hun leven flink overhoop te gooien.
 14. Emily in Paris (-3)
  • In Emily in Paris draait het allemaal om Emily. Ze heeft Amerika achter zich gelaten voor een gloednieuwe carrière in Frankrijk. Al vrij snel krijgt ze te maken met een flinke cultuurshock, nieuwe vrienden en nieuwe liefdes.
 15. Shawn Mendes: In Wonder (nieuw)
  • De Canadese zanger Shawn Mendes is een aantal jaar van dichtbij gevolgd. Het geeft een fraai inkijkje in het leven van de artiest, zijn dagelijkse reis langs de theaters en de weg naar een nieuw album. Voor fans van Mendes een absolute kijktip.
 16. Holidate (-2)
  • Met de feestdagen in het vooruitzicht, horen Sloane en Jackson het geklaag van hun familie alweer aankomen. De twee zijn nog altijd single en komen op het idee om elkaars Holidate te zijn. Op die manier zijn ze een jaar elkaars plus-ones, maar dan bloeit er meer op.
 17. Jane the Virgin (-5)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.
 18. Kevin Hart: Zero F**ks Given (nieuw)
  • De theaters zijn dicht, ook in de Verenigde Staten. Wat doe je dan? Dan haal je toch het publiek naar je eigen huiskamer. Zo heeft Kevin Hart een nieuwe komediespecial gemaakt vanuit zijn eigen huis. En juist door die vertrouwde setting gaat Hart er met gestrekt been in.
 19. Star Trek: Discovery (-3)
  • De wekelijkse afleveringen van Star Trek: Discovery zijn weer in volle gang. Voor seizoen 3 werd een tijdsprong gemaakt van liefst 930 jaar. We zijn terecht gekomen in een volledige nieuwe wereld waar gevochten moet worden in de hoop op een nieuwe toekomst.
 20. The Alienist (-3)
  • Sara, John en Kreizler keren terug voor een tweede zaak. Sara is weg bij de politie en is een eigen detectivebureau begonnen. Ondanks de strubbelingen tussen de twee heren besluiten ze haar toch te gaan helpen wanneer een ontvoerde baby gevonden moest worden en een executie moet zien te worden voorkomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?