Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 48

Het heeft een week geduurd, maar nu is het zover. Undercover staat zoals te verwachten stond aan kop van de lijst met de meest populaire titels op Netflix. De komende weken zal het spannend worden of Ferry en Bob al het zwaar geschut dat Netflix in gaat zetten in december kan weerstaan.

Veel nieuwkomers bovenaan de lijst

Het is een week van wisseling van de wacht, want veel series en films die al lange tijd in de lijst staan gaan nu toch echt wegzakken. Zo staan Squid Game en You op het puntje van vertrek. Bovenin de lijst staan dan ook liefst vier nieuwe titels in de top-5. De realityserie Selling Sunset en de kerstfilm A Castle for Christmas staan samen met Undercover op het podium.

Jack Reacher-feestje

Ook Bruised en Jack Reacher staan direct hoog met een vierde en vijfde plaats. Red Notice en het nog altijd zeer succesvolle Maid zijn niet weg te slaan uit bovenste helft van de lijst en ook Narcos: Mexico houdt zich staande. Daarna volgt een twééde film van Jack Reacher: Never Go Back.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Undercover (+1)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 2. Selling Sunset (nieuw)
  • Deze heerlijke realityserie is alweer toe aan het vierde seizoen. De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 3. A Castle for Christmas (nieuw)
  • Brooke Shields in een kerstfilm! Een bestsellerauteur (Shields) reist naar Schotland om te ontsnappen aan een schandaal. Ze wordt er verliefd op een kasteel en neemt het op tegen de nukkige eigenaar, een hertog.
 4. Bruised (nieuw)
  • Jaren na een vernederende nederlaag grijpt een MMA-vechter haar laatste kans op eerherstel wanneer haar zoontje, dat ze achterliet, terugkeert in haar leven.
 5. Jack Reacher (nieuw)
  • De opwindende thriller Jack Reacher is een kat-en-muisspel tussen een ex-agent en een scherpschutter die vijf mensen heeft vermoord.
 6. Red Notice (-6)
  • De beste inbrekers van de wereld proberen de grootste schat ooit te bemachtigen. De drie eieren van Cleopatra (bestaan ze echt?) moeten worden verzameld en dat levert een flinke strijd op tussen drie jagers. Maar wie is er uiteindelijk het slimst?
 7. Maid (-2)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 8. Arcane (-4)
  • Arcane is een op de game of League of Legends gebaseerde serie die eindelijk een antwoord geeft op de vraag: waarom hebben de zusjes Jinx en Vi toch zo’n ruzie. De oorsprong van hun conflict ligt in een strijd tussen goed en kwaad!
 9. Narcos: Mexico (-6)
  • Het derde en laatste seizoen van Narcos: Mexico. Het Guadalaraja-kartel krijgt nieuwe gezichten en raakt langzaam in verval. Nieuwe mannen nemen de regie over en vervoeren meer wit poeder dan ooit te voren.
 10. Jack Reacher: Never Go Back (nieuw)
  • Als Jack Reacher hoort dat een vriendin wordt beschuldigd van moord, denkt hij een groot complot op het spoor te zijn. Al snel moet hij, net als zij, op de vlucht slaan.
 11. A Boy Called Christmas (nieuw)
  • De vastberaden jonge Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen.
 12. Cowboy Bebop (-4)
  • De live-action versie van de anime-serie Cowboy Bebop vertelt het verhaal van drie premiejagers. De stijlvolle, arme premiejagers Spike, Jet en Faye reizen door het zonnestelsel op zoek naar werk. Maar kunnen ze het verleden van Spike ontlopen?
 13. Hellbound (-4)
  • Onaardse wezens verdoemen mensen op bloedige wijze tot de hel. Er ontstaat een religieuze groepering die goddelijke gerechtigheid propageert.
 14. True Story (nieuw)
  • Een wereldberoemde comedian zoekt wanhopig naar een uitweg nadat een nacht in Philadelphia met zijn broer niet alleen zijn succes in gevaar brengt.
 15. Tiger King (-9)
  • De megahit van 2020 is terug. Hoe is het verder gegaan met Joe Exotic, is het mysterie rond de ex-man van Carole Baskin en alle andere personages in de serie. Het tweede seizoen brengt nieuwe inzichten én hoop voor Joe. Want is hij toch geframed?
 16. The Princess Switch 3 (-9)
  • Koninklijke evenbeelden Margaret en Stacy vragen dappere dubbelganger Fiona en haar superknappe ex om hulp als er een kostbare kerstrelikwie wordt gestolen.
 17. Love Hard (-7)
  • De eerste kerstfilm van dit seizoen op Netflix slaat gelijk toe. Een schrijfster reist 5000 kilometer om met kerst de man te verrassen die ze via een datingapp heeft ontmoet, en ontdekt dan dat ze is genept.
 18. You (-6)
  • Joe Goldberg en Love Quinn zijn terug. De twee vormen een op het eerste oog normaal gezin met hun pasgeboren zoontje Henry. Al snel blijkt dat de twee echter allesbehalve veranderd zijn. Zo valt het ene na het andere slachtoffer en vindt Joe een nieuwe obsessie.
 19. Squid Game (-5)
  • Een man met grote financiële problemen krijgt een bizarre uitnodiging. Doe mee aan een spel en win heel veel geld. Hij en ruim 400 anderen worden wakker op een eiland en moeten opeens bizarre kinderspelletjes spelen… maar wel op leven en dood. Aan het einde wacht een gigantische geldprijs, maar gaat iemand dat halen?
 20. Dig Deeper: The Disappearance of Birgit Meier (nieuw)
  • Na de verdwijning van Birgit Meier in 1999 komt er jarenlang geen schot in de zaak door misstappen van de politie. Haar broer blijft stug verder zoeken naar de waarheid. Lees hier het volledige waargebeurde verhaal van Birgit Meier.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?