Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Koningin van de nacht neemt de kroon over

Na een maand de lijsten te hebben gedomineerd heeft The Crown de eerste plaats moeten afstaan. Het verhaal over Queen Elizabeth zal ongetwijfeld volgend jaar bij de lancering van het zesde – en tevens laatste – seizoen terugkeren op de eerste stek. Nu is deze voorbehouden aan een andere koningin.

Tim Burton

Namelijk de koningin van de nacht, niemand minder dan Wednesday Addams. De vertolking van haar verhaal uit het brein van Tim Burton is zeer goed ontvangen en gelijk naar de eerste plaats gevlogen. De Duitse reeks 1899 bezet de derde plaats, voor de eerste kerstfilm in de lijst: The Noel Diary.

Kerstfilms rukken op

Inmiddels staan er drie kerstfilms in de top-20 en de komende weken zullen er daar ongetwijfeld nog een aantal bij gaan komen. Nieuw in de populaire titels zijn Medieval, The Swimmers en Blood & Water.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Wednesday (nieuw)
  • Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeds moorden terwijl ze nieuwe vrienden maakt op de Nimmermeer Academie.
 2. The Crown (-1)
  • The Crown is toe aan het vijfde seizoen. De jaren’90 zijn bereikt, waarin het Britse koningshuis steeds meer onder druk komt te staan. Zeker wanneer de kroonprins ook nog eens gaat scheiden van prinses Diana.
 3. 1899 (-1)
  • Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.
 4. The Noel Diary (nieuw)
  • Een auteur moet zijn ouderlijke huis leegruimen en ontmoet een vrouw die haar biologische moeder zoekt. Een oud dagboek opent misschien de deur naar het verleden. En naar hun hart.
 5. Dead to Me (+2)
  • In deze duistere comedyserie bloeit een hechte vriendschap op tussen een gespannen weduwe en een vrijgevochten vrouw met een schokkend geheim.
 6. Sluimerland (-3)
  • Een avontuurlijk jong weesmeisje gaat samen met een boomlange rover op reis door een droomland, op zoek naar een kostbare parel waarmee haar grootste wens in vervulling zal gaan. Dit zijn de Nederlandse stemmen.
 7. Manifest (-3)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 8. The Swimmers (nieuw)
  • Dankzij hun moed en zwemtalent brengen twee jonge zussen de riskante reis van het door oorlog verscheurde Syrië tot aan de Olympische Spelen in Rio in 2016 tot een goed einde.
 9. Medieval (nieuw)
  • Het verhaal van het vijftiende-eeuwse Tsjechische icoon en wereldleider Jan Zizka, die legers van de Teutonic Order en het Holy Roman Empire versloeg.
 10. Élite (-4)
  • Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
 11. One of Us is Lying (-)
  • Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muis-spel.
 12. Blood & Water (nieuw)
  • Een tiener in Kaapstad heeft een toevallige ontmoeting op een feestje en wil bewijzen dat een zwemster van een privéschool haar zus is die na haar geboorte is ontvoerd.
 13. Falling for Christmas (-8)
  • Een verwende erfgename verliest haar geheugen tijdens een skiongeluk en belandt tijdens de kerstdagen in de gezellige omgeving van een arme weduwnaar en zijn dochter.
 14. The Wonder (-6)
  • Een verpleegster wordt achtervolgd door haar verleden. Ze reist in 1862 van Engeland naar een afgelegen Iers dorp om het wonderlijke vasten van een klein meisje te onderzoeken.
 15. Christmas with You (-6)
  • Een popster zoekt inspiratie voor een kersthit en vervult de kerstwens van een jonge fan om haar te ontmoeten. En daarmee vindt ze bovendien de ware liefde.
 16. Warrior Nun (-4)
  • Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.
 17. Enola Holmes 2 (-7)
  • Enola Holmes neemt haar eerste officiële zaak als detective aan, maar om het mysterie van een vermist meisje op te lossen heeft ze hulp nodig van vrienden en van haar broer Sherlock Holmes.
 18. From Scratch (-5)
 19. In My Dreams (-5)
  • Een gefrustreerde man en vrouw kennen elkaar niet, maar dromen van elkaar nadat ze muntjes in een fontein hebben gegooid. Ze hebben slechts een week om elkaar te vinden.
 20. Inside Man (-8)
  • Een Amerikaanse ter dood veroordeelde die gespecialiseerd is in het oplossen van mysteries helpt een jonge Britse journalist bij het zoeken naar een vriend die plots verdwenen is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?