Populair op Netflix

Dit zijn de twintig meest populaire titels op Netflix in week 5

De week stond volledig in het teken van één serie: Suits. Geen wonder dan ook dat deze mega populaire titel in één keer is binnengekomen op de eerste plaats. Zo moet You zijn plek afstaan en zijn er nog eens vier nieuwe binnenkomers.  Over welke series, films en documentaires wordt het meest gesproken? En welke titels worden het meest bekeken?

Buzz rondom series

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

You is dus van de troon gestoten door Suits, waar ontzettend veel om te doen is. The Bridge maakt een revival naar de top-3, waar opnieuw een documentaire hoge ogen gooide. Kwam FYRE vorige week als een komeet binnen en was het verhaal over het geflopte festival de talk of the town, dit keer is die rol weggelegd voor de tapes van Ted Bundy.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Suits (nieuw)
  • Je kon er simpelweg niet omheen. Eerst werd duidelijk dat Suits na het negende seizoen gaat stoppen, vervolgens kwam het tweede deel van seizoen 6 op Netflix én de streamingdienst maakte ook nog eens bekend wanneer het zevende seizoen online zal komen. Tijd dus om Suits te bingen!
 2. You (-1)
  • Als Joe Goldberg de aantrekkelijke schrijfster Guinevere Beck tegen het lijf loopt, is hij meteen verliefd. Zij kan dan echter nog niet weten aan wat voor persoon ze haar hart verliest. Ondertussen ruimt Joe alles uit de weg wat zijn geluk in gevaar kan brengen.
 3. The Bridge (+2)
  • Het vierde en laatste seizoen van The Bridge staat sinds kort op Netflix. Saga Noren moet in het slotstuk opnieuw een ingewikkelde zaak oplossen, maar vooral haar eigen problemen en die van haar kompaan Henrik Sabroe moeten worden afgerond.
 4. Queen of the South (-2)
  • Niet de meest bekende titel, maar Queen of the South is razend populair. Een vrouw wordt gedwongen om bij een drugskartel aan de slag te gaan. Eenmaal binnen neemt ze langzaam maar zeker de touwtjes volledig in handen.
 5. Riverdale (-1)
  • Het is nog altijd niet rustig in Riverdale. Het kleine stadje werd eerst bezig gehouden door de moord op Jason Blossom, daarna stond de Black Hood centraal en nu draait het allemaal om Gryphons and Gargoyles en de Gargoyle King. Tegelijkertijd gebeurt er vanalles in de levens van Archie, Veronica, Betty en Jughead.
 6. The Punisher (+1)
  • Het tweede seizoen van The Punisher is opnieuw heftig. Frank Castle wilde in het eerste seizoen vooral wraak nemen voor zijn persoonlijke leed, in de nieuwe episodes gaat het er minimaal zo hard aan toe als in de eerste campagne maar is de focus wel verlegd. Castle komt namelijk anderen ten hulp.
 7. Sex Education (+2)
  • Tieners die worstelen met seksualiteit, relaties en vriendschappen. Het is van alle dag en speelt ook nu natuurlijk volop. De komische serie Sex Education heeft dit bij de horens gevat op een grappige wijze die erg goed in de smaak valt.
 8. FYRE (-5)
  • Het FYRE Festival moest het grootste festival ooit worden, het werd de grootste flop ooit. En meer dan dat, zo leren we in de indrukwekkende documentaire over FYRE. Het bleek uiteindelijk namelijk één grote oplichting te zijn, waarbij de hoofdrolspeler in kwestie er maar geen genoeg van leek te krijgen. Zelfs terwijl hij op borgtocht vrij was, werden er waar mogelijk nog mensen opgelicht.
 9. Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes (nieuw)
  • Over Ted Bundy is al veel gepubliceerd. Op het oog brengt Conversations with a Killer dan misschien ook weinig nieuws, behalve opnames vanuit de dodencel. De nieuwe vierdelige docuserie zorgt wel voor een volledig beeld van Ted Bundy, wat een nieuwe generatie inzichten geeft over een seriemoordenaar.
 10. Titans (+1)
  • De eerste serie van DC die op hun eigen streamingdienst verscheen, is bij ons op Netflix te zien. Het draait om Robin, maar wel een totaal andere die we kennen uit de Batman-verhalen. Hij heeft zich afgekeerd van Batman en het verhaal speelt zich dan ook af in Detroit. Titans is vooral een stuk donkerder dan de DC-series die we hiernaast op Netflix zien.
 11. How To Get Away With Murder (-5)
  • Het leed rondom Annalise Keating is nog lang niet voorbij. In het derde seizoen kwam één van de hoofdrolspelers op gruwelijke wijze aan zijn einde, maar veel rust krijgen de studenten van Keating niet. Want de complotten houden aan in het recent verschenen vierde seizoen.
 12. When Heroes Fly (nieuw)
  • De Israëlische serie When Heroes Fly won vorig jaar de allereerste hoofdprijs op het Cannes Series Festival. Sinds de entree op Netflix maakt de serie nu ook mondiaal indruk. Vier gewezen vrienden komen na tien jaar weer bij elkaar, omdat een door hen dood gewaande vriendin toch nog in leven blijkt te zijn. Een heftige zoektocht begint.
 13. Polar (nieuw)
  • Mads Mikkelsen speelt de hoofdrol in de veelbesproken film Polar. De ontvangst is namelijk zeer gemengd, van zeer enthousiast tot bijna ontgoocheling. Mikkelsen speelt de beste huurmoordenaar die er is, Duncan Vizla. Hij vindt het tijd om te stoppen, maar dat zien zijn opdrachtgevers niet zo zitten. Hij vormt een groot gevaar en krijgt daarom alles en iedereen achter zich aan.
 14. Roma (-6)
  • Roma kende een opleving door de overvloed van nominaties voor Oscars (tien in totaal). Na eerder al een Golden Globe te hebben gewonnen zakt de film nu weer langzaam weg uit de lijsten. De in zwart-wit verschenen film over Mexico in de jaren zeventig heeft veel indruk gemaakt. Het is het meest persoonlijke verhaal dat Cuarón ooit heeft gemaakt en schetst een gezin uit de middenklasse.
 15. Grace and Frankie (-1)
  • Grace en Frankie staan in het vijfde seizoen voor een flinke uitdaging. Hun fraaie strandhuis is namelijk verkocht terwijl ze onder valse voorwendselen in een bejaardencentrum terecht waren gekomen. Ze moeten hun huis zien terug te krijgen en hun bemoeizuchtige kinderen hiervoor betaald zien te zetten. Om het nog gecompliceerder te maken botsen de twee dames zelf natuurlijk ook nog wel eens..
 16. Star Trek: Discovery (+1)
  • Alle Star Trek-fans kunnen de komende jaren hun lol op. Er zijn al diverse spin-offs onderweg en historische personages schijnen terug te gaan keren. Ondertussen is de afgelopen week het tweede seizoen van Star Trek: Discovery begonnen. Iedere week is het nu dus weer raak in de ruimte.
 17. Tidying up with Marie Kondo (-8)
  • Marie Kondo is een begrip in Japan en inmiddels begint ze ook daarbuiten razend populair te worden. In Tidying Up with Marie Kondo helpt ze kandidaten om hun huis weer op orde te krijgen en afscheid te nemen van spullen die ze niet gelukkig maken. Ook geeft ze de nodige opvouwtips.
 18. The Flash (nieuw)
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat The Flash de meest populaire superheld is geweest van 2018. Naar geen enkele held werd zoveel gezocht als naar The Flash. Barry Allen is nu weer terug met het tweede deel van het vijfde seizoen op Netflix en zijn avonturen gaan onverminderd voort.
 19. The Blacklist (-4)
  • Red kan er maar geen genoeg van krijgen. Hij jaagt nog altijd op gevaarlijke criminelen en zet de meest boeiende plannen uit samen met Elizabeth Keen. De serie blijft ongekend populair en een zesde seizoen is dan ook al onderweg. Voor nu moeten we het met het vijfde seizoen doen op Netflix.
 20. Bird Box (-4)
  • De hype rondom Bird Box is ongekend. Netflix maakte bekend dat de film ruim tachtig miljoen keer bekeken is. Er ontstond zelfs een levensgevaarlijke Bird Box-challenge, waarbij mensen geblinddoekt door het leven gingen. Netflix raadde dit af en YouTube heeft de challenges zelfs verboden op hun kanaal. De hype begint dan ook langzaam af te nemen, al wordt er wel al gesproken over een sequel.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?