Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 5

De koersen in de lijst met populaire titels is vaak rechtlijnig. Titels vliegen omhoog en zakken daarna (snel of langzaam) weer naar beneden. Dat een films of serie terugkeert op de eerste plaats is dan ook uniek. Lupin is hierin geslaagd, want de Franse serie heeft het goud weer in hangen.

Terug in de schijnwerpers

Vorige week moest Lupin de plaats tijdelijk afstaan aan Fate: The Winx Saga. Deze reeks zakte deze week weg, waar Lupin opnieuw in de schijnwerpers kwam te staan. Vermoedelijk mede doordat is aangekondigd dat het tweede deel van het seizoen al in de zomer te zien zal zijn op Netflix.

Filmweek

Bridgerton heeft een podiumplaats weten vast te houden, daarna volgen heel wat films. Het was namelijk een filmweek op Netflix en deze zijn duidelijk goed ontvangen. The Dig is vooralsnog de favoriet, gevolgd door The Outpost en Bajocero. De familiefilm Finding ‘Ohana moet het met een wat lagere notering doen.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Lupin (+1)
  • Een meesterdief die vooral wraak wil nemen voor wat er met zijn vader is gebeurd. Assane Diop zet dankzij de boeken over Arsène Lupin een meesterwerk op touw, al loopt uiteindelijk toch niet alles zoals hij wil. En dat brengt zijn geliefden in gevaar.
 2. Fate: The Winx Saga (-1)
  • Winx is terug met een live action reboot. We worden meegenomen naar een groep tieners die hun toverkrachten onder de knie krijgen in het magische Alfea. Ondertussen komt er een groot geheim van Bloom aan het licht.
 3. Bridgerton (-)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 4. The Dig (nieuw)
  • In 1939 was Sutton Hoo wereldnieuws. Een enorm schip werd opgegraven uit een heuvel. Het werd een bijzonder en romantisch verhaal en Netflix heeft hier nu een film over gemaakt. Gebaseerd op de vertelling hierover door John Preston. Weduwe Edit Pretty schakelt amateurarcheoloog Basil Brown in om de heuvels op haar landgoed te onderzoeken. Ze stuiten op een een wel heel bijzondere vondst. En dat met de naderende Tweede Wereldoorlog in het vizier.
 5. The Outpost (nieuw)
  • 53 Amerikaanse soldaten strijden tijdens Operation Enduring Freedom tegen een strijdkracht van ongeveer 400 vijandige opstandelingen in het noordoosten van Afghanistan hebben gestreden. Toen werd besloten om de basis te sluiten, ontdekte de Taliban dit en besloten ze een statement te maken.
 6. Bajocero (nieuw)
  • Een gevangenentransport wordt in een hinderlaag gelokt. De aanvallers willen één gevangene uit de wagen hebben, maar agent Martin laat dat niet zomaar gebeuren. Hij houdt zich samen met een groep gevangenen schuil in de wagen. Alleen in het winterse landschap is het niet alleen zaak om met de aanvallers af te rekenen, het begint ook steeds harder te vriezen.
 7. Suits (-2)
  • We gaan richting de finale van Suits. Negen seizoenen lang was deze advocatenserie een hit, de tweede helft van het achtste seizoen is nu ook te zien op Netflix. Mike Ross en Harvey Specter bundelen jaar in, jaar uit hun krachten om onmogelijke zaken te winnen.
 8. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (-1)
  • Los Angeles en San Francisco werd in de jaren’80 opgeschrikt door een niets ontziende seriemoordenaar. Hij werd jaren niet gepakt, vooral omdat hij geen enkele vaste werkwijze bleek te hebben. Zo goed als random viel hij zijn slachtoffers aan, tot er uiteindelijk toch een spoor werd gevonden.
 9. The Queen’s Gambit (-1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 10. The Bureau of Magical Things (nieuw)
  • We volgen een tiener die per ongeluk een betoverd rijk ontdekt. Zij lijkt de enige te zijn die de menselijke en magische werelden kan samenbrengen en beiden kan redden van het kwaad.
 11. Snowpiercer (+3)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 12. Riverdale (+1)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 13. Modern Family (-4)
  • Het is afscheid nemen van de families Pritchett en Dunphy. Het slotseizoen van één van de meest populaire sitcoms van deze eeuw is verschenen en daarin worden alle verhaallijnen uiteraard met een flinke lach afgesloten.
 14. Finding ‘Ohana (nieuw)
  • Een broer en een zus uit Brooklyn leren in O’ ahu hun Hawaïaanse roots en familie kennen tijdens een gewaagde zoektocht naar een lang verloren gewaande schat. Heerlijk op schattenjacht met het hele gezin dus.
 15. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-4)
  • Zes tieners zijn geselecteerd voor een exclusieve, once-in-a-lifetime ervaring. Ze worden uitgenodigd om een nieuw avonturenpark op het eiland Isla Nubar te bezoeken. Maar als de dinosaurussen op het eiland uitbreken en chaos veroorzaken, zitten de jonge kampeerders als ratten in de val. De zes tieners zijn niet in staat om de buitenwereld te bereiken en zitten vast op het eiland. Ze moeten elkaar leren vertrouwen, hun diepste geheimen delen en op elkaar rekenen om dit avontuur te kunnen overleven.
 16. I Still Believe (-12)
  • Tijdens een concert valt het oog van muzikant Jeremy Camp op de Melissa. Jeremy zet alles op alles en de twee worden een paar. Maar net wanneer het geluk het stel lijkt toe te lachen, krijgen Jeremy en Melissa een enorme tegenslag te verwerken. Melissa wordt ernstig ziek.
 17. Outside the Wire (-11)
  • Luitenant Thomas Harp is een dronepiloot die het bevel van zijn meerdere negeert en een brug bombardeert, waarbij twee mariniers omkomen. Als straf wordt hij naar een levensgevaarlijke militaire zone in Oekraïne gestuurd, waar hij de prototype-androïde Leo moet bijstaan. De jacht op de Russische terrorist Victor Koval is geopend, maar niets is wat het lijkt…
 18. Cobra Kai (-3)
  • Het nieuwe jaar werd geopend met een nieuw seizoen van Cobra Kai. The Karate Kid is een legendarische filmreeks. Tientallen jaren later werd dit nieuw leven ingeblazen en het heeft een heerlijke serie opgeleverd.
 19. Disenchantment (-3)
  • De makers van The Simpson’s beginnen met Disenchantment hun nieuwe hit nu echt vorm te geven. Kwam de reeks wat langzaam op gang, met inmiddels drie seizoenen begint de fanbase flink te groeien. Alles draait om Bean, een prinses uit de middeleeuwen die nogal weinig heeft met haar rol. Ze drinkt liever bier en maakt hele bijzondere vrienden met een elf (Elfo) en de duivel (Luci).
 20. The Crown (-2)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?