Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 50

Een week met opvallend weinig wijzigingen in de lijst van meest populaire titels. Er zijn dan wel veel nieuwe titels verschenen in de afgelopen week, de top van de lijst is zo vastgeroest dat hier niemand tussen wist te komen.

Podium niet bereikt

Ook de Nederlandstalige kerstfilm De Familie Claus slaagde er niet in het podium te bereiken en ook The Walking Dead zag de opmars gestuit worden bij de vijfde plaats. De top-3 is nog altijd Virgin River, The Queen’s Gambit en The Crown. Wel overigens in een andere volgorde.

Over The Crown heengesprongen

De rage van The Queen’s Gambit houdt maar aan en deze reeks is dan ook weer over The Crown heengesprongen. Een andere stijger in de lijst is Aliens World, deze docureeks weet veel indruk te maken. Hoogste nieuwe binnenkomer is dus De Familie Claus, het vierde seizoen van Big Mouth doet het voor een twaalfde plaats.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Virgin River (-)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 2. The Queen’s Gambit (+1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 3. The Crown (-1)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 4. De Familie Claus (nieuw)
  • Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman!
 5. The Walking Dead (+6)
  • Seizoen 10 alweer van één van de meest succesvolle series van het afgelopen decennium. De veelbesproken cast is aan veel wijzigingen onderhevig, maar nog altijd moet de strijd worden aangegaan met de dolende.
 6. The Christmas Cronicles 2 (-2)
  • Twee jaar geleden was The Christmas Chronicles de grote kersthit. Twee kinderen wilden de kerstman op camera vastleggen. Het bleek het begin van een wild avontuur. Nu is de kerstman terug, met in zijn kielzog zijn vrouw.
 7. Keizersvrouwen (-2)
  • De Nederlandse misdaadserie Keizervrouwen draait om Xandra. Haar moeder heeft de regie over een drugskartel, waar Xandra zich van los heeft weten te rukken. Maar wanneer ze een escortbureau van haar vriendin Pamela overneemt staat ze al snel weer oog in oog met haar moeder.
 8. Dash & Lily (-)
  • Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten.
 9. Undercover (-3)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 10. Perdida (-3)
  • Is Perdida de nieuwste Spaanse hitserie? De thriller volgt het verhaal van Antonio. Zijn dochter is ontvoerd en om haar terug te vinden moet hij rigoureuze maatregelen nemen. Antonio laat zich gevangen nemen in Colombia om antwoorden te krijgen, alleen zijn advocaat doet er alles aan om hem uitgeleverd te krijgen aan Spanje.
 11. The Princess Switch 2: Switched Again (-2)
  • Vanessa Hudgens zet alle pruiken weer op om zoveel mogelijk rollen te spelen. Had ze in The Princess Switch een dubbelrol, nu vertolkt ze zelfs drie rollen. Er wordt dan ook weer flink wat afgeruild, alleen ditmaal kan het zomaar verkeerd aflopen!
 12. Big Mouth (nieuw)
  • In deze gedurfde komedie van ware vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg zetten de verrassingen en verschrikkingen van de puberteit het leven van tieners op zijn kop.
 13. Deadly Class (-3)
  • In de jaren’80 wordt in San Francisco een dakloze tiener aangenomen op een legendarische privéschool, waar kinderen uit misdaadfamilies de dodelijke kunsten leren. Marcus wordt hier gerekruteerd. Hij worstelt met het meedogenloze curriculum, wrede sociale kliekjes en zijn eigen onzekerheden van de pubertijd.
 14. Alien Worlds (+3)
  • Feiten en fictie over leven op andere planeten. Alien Worlds past de levenswetten van de aarde toe op de rest van de melkweg en combineert wetenschappelijke feiten en fictie om leven op andere planeten voor te stellen.
 15. Karlek & Anarki (-1)
  • Sofie heeft al geen makkelijke start van haar nieuwe baan en dan wordt ze ook nog ‘betrapt’ door een jonge werknemer. Vanaf dat moment gaan Sofie en Max elkaar uitdagen om telkens een stap verder te gaan met de opdrachten die ze elkaar geven. En langzaam begint dit flirterige spel hun leven flink overhoop te gooien.
 16. Buurman & Buurman (nieuw)
  • Twee charmant-onhandige buren werken zich door veel zelfveroorzaakte problemen, en komen altijd tot een oplossing, maar niet altijd op de makkelijkste manier. Het is dan ook een heerlijke kinderserie, met oneindig veel verhalen.
 17. Shawn Mendes: In Wonder (-4)
  • De Canadese zanger Shawn Mendes is een aantal jaar van dichtbij gevolgd. Het geeft een fraai inkijkje in het leven van de artiest, zijn dagelijkse reis langs de theaters en de weg naar een nieuw album. Voor fans van Mendes een absolute kijktip.
 18. Jingle Jangle: A Christmas Journey (-2)
  • In dit magische kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.
 19. RuPaul’s Drag Race: All Stars (nieuw)
  • De reeks is nu al zolang onderweg dat het tijd is om sterren uit het verleden te verzamelen. RuPaul verzamelt uit de eerdere seizoenen drags, om uit te maken in een All Stars-seizoen wie de absolute winnaar is. En dat is dus weer een garantie voor heel veel drama.
 20. Jane the Virgin (-1)
  • De grote plotwending aan het einde van het seizoen zal veel kijkers verdelen. Want voor wie moet Jane nu gaan kiezen? Het is het grote thema in het vijfde en laatste seizoen van Jane the Virgin, waarin de toekomst van de moeder duidelijk gaat worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?