Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 51

Het is bijna een beetje zielig aan het worden voor The Queen’s Gambit. De serie staat nu al twee maanden in de top van de lijst met meest populaire titels op Netflix. Een eerste plaats zit er echter maar niet in. Was het eerst Undercover, daarna stonden Barbaren, The Crown en Virgin River in de weg. En nu komt er weer zomaar een film langs zetten.

The Mule

Clint Eastwood met The Mule wist zomaar door te stoten naar de eerste plaats in de lijst der lijsten. Voor The Queen’s Gambit dus, want deze reeks slaagde er wel in om Virgin River te passeren. Tiny Pretty Things komt daarnaast ook heel hoog binnen met een vierde plaats.

Grinch

Andere nieuwkomers in de lijst zijn A California Christmas, de Spaanse serie El Desorden Que Dejas en The Legend of Korra. Een zeer verrassende titel in de lijst is How the Grinch Stole Christmas.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Mule (nieuw)
  • Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.
 2. The Queen’s Gambit (-)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 3. Virgin River (-2)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 4. Tiny Pretty Things (nieuw)
  • Tiny Pretty Things trapt af wanneer een topstudente aan een eliteballetschool wordt aangevallen en van een hoog gebouw naar beneden valt. Haar vervangster komt in een wereld van leugens, verraad en moordende concurrentie terecht.
 5. De Familie Claus (-1)
  • Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman!
 6. The Christmas Cronicles 2 (-)
  • Twee jaar geleden was The Christmas Chronicles de grote kersthit. Twee kinderen wilden de kerstman op camera vastleggen. Het bleek het begin van een wild avontuur. Nu is de kerstman terug, met in zijn kielzog zijn vrouw.
 7. The Crown (-4)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 8. A California Christmas (nieuw)
  • Kerstfilms zijn hot. In A California Crhistmas volgen we een rijke charmeur die alles dreigt te verliezen. Dan doet hij alsof hij een boerenknecht is om een hardwerkende boerin ervan te overtuigen haar land vóór Kerstmis te verkopen.
 9. The Walking Dead (-4)
  • Seizoen 10 alweer van één van de meest succesvolle series van het afgelopen decennium. De veelbesproken cast is aan veel wijzigingen onderhevig, maar nog altijd moet de strijd worden aangegaan met de dolende.
 10. El Desorden Que Dejas (nieuw)
  • Een jonge vrouw verkast met haar ietwat eigenaardige vriend naar een kleine stad om les te gaan geven op een school. Zelf heeft ze al zorgen genoeg, zo probeert ze de dood van haar moeder nog altijd te verwerken. Maar ze ontdekt dat de lerares die ze opvolgt onder dubieuze omstandigheden is overleden. En is haar eigen leven nu ook in gevaar?
 11. Keizersvrouwen (-24)
  • De Nederlandse misdaadserie Keizervrouwen draait om Xandra. Haar moeder heeft de regie over een drugskartel, waar Xandra zich van los heeft weten te rukken. Maar wanneer ze een escortbureau van haar vriendin Pamela overneemt staat ze al snel weer oog in oog met haar moeder.
 12. Big Mouth (-)
  • In deze gedurfde komedie van ware vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg zetten de verrassingen en verschrikkingen van de puberteit het leven van tieners op zijn kop.
 13. Dash & Lily (-5)
  • Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten.
 14. Undercover (-5)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 15. The Princess Switch 2: Switched Again (-4)
  • Vanessa Hudgens zet alle pruiken weer op om zoveel mogelijk rollen te spelen. Had ze in The Princess Switch een dubbelrol, nu vertolkt ze zelfs drie rollen. Er wordt dan ook weer flink wat afgeruild, alleen ditmaal kan het zomaar verkeerd aflopen!
 16. Perdida (-6)
  • Is Perdida de nieuwste Spaanse hitserie? De thriller volgt het verhaal van Antonio. Zijn dochter is ontvoerd en om haar terug te vinden moet hij rigoureuze maatregelen nemen. Antonio laat zich gevangen nemen in Colombia om antwoorden te krijgen, alleen zijn advocaat doet er alles aan om hem uitgeleverd te krijgen aan Spanje.
 17. Deadly Class (-4)
  • In de jaren’80 wordt in San Francisco een dakloze tiener aangenomen op een legendarische privéschool, waar kinderen uit misdaadfamilies de dodelijke kunsten leren. Marcus wordt hier gerekruteerd. Hij worstelt met het meedogenloze curriculum, wrede sociale kliekjes en zijn eigen onzekerheden van de pubertijd.
 18. The Legend of Korra (nieuw)
  • Met De Legende van Korra is de opvolger van Avatar veschenen. Zeventig jaar na de gebeurtenissen uit de originele reeks worden we meegenomen naar Korra. De tiener van de Zuiderlijke Waterstam moet nog een element onder controle krijgen.
 19. How the Grinch Stole Christmas (nieuw)
  • Het komt zelden voor. Een film of serie die al lange tijd op Netflix staat die opeens in de lijstjes van meest bekeken titels opduikt. Dat How the Grinch Stole Christmas dit wel voor elkaar weet te krijgen geeft aan hoe goed de film met Jim Carrey is en tegelijkertijd hoe deze film de kerstgedachte volledig bij iedereen weet op te roepen.
 20. Karlek & Anarki (-5)
  • Sofie heeft al geen makkelijke start van haar nieuwe baan en dan wordt ze ook nog ‘betrapt’ door een jonge werknemer. Vanaf dat moment gaan Sofie en Max elkaar uitdagen om telkens een stap verder te gaan met de opdrachten die ze elkaar geven. En langzaam begint dit flirterige spel hun leven flink overhoop te gooien.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?