Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 51

De aangekondigde machtsovername is zeer overtuigend waargemaakt. The Witcher kwam vorige week de top-20 al binnen doordat het eerste seizoen alweer flink werd bekeken om het geheugen weer even op te frissen. Nu is het tweede seizoen verschenen en staat The Witcher fier aan kop.

Strijd van Bob en Ferry

Undercover heeft het podium weten vast te houden nu de strijd van Bob en Ferry met de Turkse drugsmaffia richting een climax toewerkt. La Casa de Papel heeft The Unforgivable van het podium weten af te duwen. Hoogste nieuwe binnenkomer is het slotseizoen van Gomorra, met een zesde plaats.

Nieuwkomers buiten de top-10.

De kerstfilm van deze week – A California Christmas: City Lights – staat zevende en ook nieuw in de lijst zijn The Girl from Oslo, Selling Tempo, Bonusfamiljen en Venom. Al deze titels moeten het alleen wel doen met plaatsen buiten de top-10.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. The Witcher (+16)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 2. Undercover (+1)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 3. La Casa de Papel (-2)
  • De absolute apotheose van La Casa de Papel is verschenen. Nog één keer worden we meegenomen naar het verhaal van de bende. In de laatste afleveringen wordt duidelijk wie de overval overleeft, wat de rol van Alicia gaat zijn en of de bende erin slaagt om het goud veilig te stellen.
 4. The Unforgivable (-2)
  • Een vrouw komt vrij uit de gevangenis, maar de samenleving beschouwt haar verleden als onvergeeflijk. Ze gaat op zoek naar het zusje dat ze destijds moest achterlaten.
 5. Gemini Man (+3)
  • Een voormalige sluipschutter neemt het op tegen een jongere, sterkere kloon van zichzelf, ontwikkeld door een geheime overheidsinstantie met het doel om hem te doden.
 6. Gomorra (nieuw)
  • Maffia-activiteit in Napels staat centraal in de serie Gomorra, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.
 7. A California Christmas: City Lights (nieuw)
  • Een jaar na het begin van hun relatie verlaten Callie en Joseph de ranch voor familiezaken in San Francisco, met een bruiloft in het verschiet. Dit is het vervolg op A California Christmas.
 8. Titans (-3)
  • Het derde seizoen is alweer verschenen van de DC-serie waarin Robin de hoofdrol heeft overgenomen van Batman. Batmans ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig.
 9. Lost in Space (-5)
  • Het drieluik is compleet en daarmee gaan we meemaken of de ruimtereis van de familie Robinson tot een goed einde is gebracht. De reeks begon toen de familie naar de ruimte vertrok, alleen het schip nét de verkeerde koers ging varen. En zo kwamen ze in onbekende gebieden terecht.
 10. Terug naar de Outback (-3)
  • Ze zien er misschien gevaarlijk uit, maar deze totaal verkeerd begrepen dieren hebben een hart van goud en ze breken uit hun kooien omdat ze naar huis willen.
 11. The Girl from Oslo (nieuw)
  • Als haar dochter wordt ontvoerd, reist een Noorse diplomaat naar het Midden-Oosten. Ze vertrouwt op oude vrienden en een groot geheim om haar dochter te bevrijden.
 12. Maid (-3)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 13. Selling Sunset (-7)
  • Deze heerlijke realityserie is alweer toe aan het vierde seizoen. De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 14. Selling Tempa (nieuw)
  • De powervrouwen van de black-owned makelaardij Allure Realty combineren plezier met zaken en domineren de luxueuze vastgoedmarkt van Tampa. De eerste spin-off van Selling Sunset.
 15. Bonusfamiljen (nieuw)
  • In deze Zweedse dramedy navigeert een nieuw stel met hun exen en kinderen langs de emotionele uitdagingen en ingewikkelde logistiek van het leven als samengesteld gezin. Lees ook onze uitgebreide Flix Tip over Bonusfamiljen.
 16. Venom (nieuw)
  • Nadat een journalist fuseert met een snibbige buitenaardse symbiont en ongekende krachten krijgt, vecht hij voor zijn leven tegen een gestoorde wetenschapper.
 17. De Familie Claus 2 (+6)
  • De Kerstman heeft maar één taak: cadeautjes bezorgen. Als Jules de zaken overneemt van zijn opa Noël, krijgt hij een brief van een meisje met een bijzondere kerstwens.
 18. Narcos: Mexico (-3)
  • Het derde en laatste seizoen van Narcos: Mexico. Het Guadalaraja-kartel krijgt nieuwe gezichten en raakt langzaam in verval. Nieuwe mannen nemen de regie over en vervoeren meer wit poeder dan ooit te voren.
 19. Red Notice (-3)
  • De beste inbrekers van de wereld proberen de grootste schat ooit te bemachtigen. De drie eieren van Cleopatra (bestaan ze echt?) moeten worden verzameld en dat levert een flinke strijd op tussen drie jagers. Maar wie is er uiteindelijk het slimst?
 20. A Boy Called Christmas (-5)
  • De vastberaden jonge Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?